[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Antena automatyczna i dachowa
Andrew - 27-09-2014, 20:11
sveno napisał/a: | Andrew, nie wiem, ja wtedy jak zwykle miałem farta, |
Moja z rok wytrzymała...
arturj123 - 29-09-2014, 09:39
sveno napisał/a: | bat z dajewooo daję radę już 3,5 roku! Wysuwany i chowany jest przy każdym odpaleniu. I kupiłem go za 20PLN |
Kiedyś jakoś taniej była szansa go dostać. Teraz raz, że ciężko gdzieś znaleźć a jak już jest to minimum 50 zł + wysyłka.
Jakby ktoś znalazł taniej to niech podzieli się źródłem.
KsiadzRobak - 29-09-2014, 09:44
Dobrze założony bat z zębatką z daewoo powinien działać przez lata. Problem może być głównie zimą, gdzie plastik staje się dość sztywny i kruchy. Dlatego doradzałem klientom, którzy nie słuchają radia a tylko odtwarzają utwory z CD/DVD/USB/uSD/itd. żeby na zimę odłączali wtyczkę od anteny. Można to zrobić w 5sek.
Tomii - 29-09-2014, 10:45
KsiadzRobak napisał/a: | Dobrze założony bat z zębatką z daewoo powinien działać przez lata. Problem może być głównie zimą, gdzie plastik staje się dość sztywny i kruchy. Dlatego doradzałem klientom, którzy nie słuchają radia a tylko odtwarzają utwory z CD/DVD/USB/uSD/itd. żeby na zimę odłączali wtyczkę od anteny. Można to zrobić w 5sek. |
Uwierz mi że miałem dobrze zamontowane a w zimie anteny nie wysuwałem a i tak strzeliła linka po 3,5 roku bardzo rzadkiego używania jak napisałem wcześniej.
mirex94 - 08-10-2014, 09:29
Mi jedyne co przychodzi na mysl czemu mogla strzelic to jak ja montowalem musialem odrobine skrucic ta najnizsza czesc masztu pilka i moze delikatnie nadcielem plastik :/
MarcinAVANCE - 08-10-2014, 16:54
ja miałem w starym Vito bajer w postaci automatycznej anteny i odwiecznym problemem było zapiekanie się tych elementów, pomimo smarowania, kombinacji niestety przychodził czas że stawało wszystko i koniec. W galancie zastosowałem antene z lanosa i o dziwo działa. Po myciu staram się nasmarować jakimś smarem technicznym otworzyć i złożyć ze dwa razy żeby weszło głebiej i póki co jest ok.
vego2509 - 25-11-2014, 07:58
A jak dokładnie wygląda ta antena od daewoo??? bo na allegro np. to różne jakieś są
Tomii - 25-11-2014, 10:08
vego2509 napisał/a: | A jak dokładnie wygląda ta antena od daewoo??? bo na allegro np. to różne jakieś są |
tak wygląda:
http://www.auto-truck.pl/...RO---NEXIA.html
vego2509 - 25-11-2014, 10:23
Tomii dziękuję ci bardzo tylko teraz pytanie czy mam to popsute czy caly komplet do wymiany. Albo mam coś odłączone.... bo zero reakcji jest i antena cały czas wysunięta...
A i mam 2 elementy anteny spięte izolazcją a jak izolację się zdejmie to trochę opada
Hugo - 25-11-2014, 10:46
vego2509 napisał/a: | tylko teraz pytanie czy mam to popsute czy caly komplet do wymiany. Albo mam coś odłączone.... bo zero reakcji jest i antena cały czas wysunięta... | Silniczki anteny są bezawaryjne, napewno masz odłączoną wtyczkę od anteny, dlatego nic nie słychać. Wystarczy, że kupisz sam bat z linku powyżej. Obyś tylko miał oryginalną antenę w aucie, bo może ktoś wyjął i jakoś zaklinował sam bat.
vego2509 - 25-11-2014, 12:08
Kurcze nie wiem jak to tam jest bo zbytnio się nie znam na tym. Trochę mnie denerwuje ten niby szczegół bo np. nie mogę z wysuniętą anteną wjechać na myjne automatyczną (zostaje mi ręczna...). Wiem tylko, że mam wysuniętą cały czas, radio jest zmienione (na moim i na wcześniejszym nie chowała się) i nic się nie dzieje. A i 2 części są złączone izolacją bo jak ją zdejmę to trochę opadnie antena... Silniczka w ogóle nie słychać
Hugo - 25-11-2014, 13:17
vego2509, zdejmij wykładzinę z boku w bagażniku i będzie wszystko jasne.
vego2509 - 25-11-2014, 13:20
Zdejmowałem i patrzyłem ale nawet nie wiedziałem na co zwracać szczególną uwagę... Jak znajdę chwilę to zobaczę może uda mi się dojść do jakiś wniosków...
mjsystem - 10-12-2014, 12:09
Zdarzyło Wam się zamarznięcie anteny automatycznej? Nie wysuwa się do końca, nie chowa się końca? Poza momentem, kiedy na bacie jest centymetr lodu. Czymś te elementy posmarować?
Hugo - 10-12-2014, 12:33
mjsystem, jakikolwiek luz na bacie to na 99% zerwany kawałek żyłki zębatej. Widocznie stało się tak, że jeszcze zębatka go "łapie" i w pewnym zakresie bat działa.
|
|
|