Nasze Miśki - Twardy O1T
W@sio - 25-06-2018, 13:55
Twardy napisał/a: | celuję w ~300KM i wystarczy mi zestaw hebli taki jak ma zamontowany Pawel1988 |
Ja tam jestem bardzo pozytywnie zaskoczony hamowaniem po wymianie tarcz na ASX (Rottinger GT) i klocków na obu osiach. Przyjemnie to teraz hamuje, ale jeszcze nie robiłem testów przy wyższych prędkościach... Na wszystko przyjdzie pora
Twardy - 25-06-2018, 14:45
W@sio napisał/a: | Twardy napisał/a: | celuję w ~300KM i wystarczy mi zestaw hebli taki jak ma zamontowany Pawel1988 |
Ja tam jestem bardzo pozytywnie zaskoczony hamowaniem po wymianie tarcz na ASX (Rottinger GT) i klocków na obu osiach. Przyjemnie to teraz hamuje, ale jeszcze nie robiłem testów przy wyższych prędkościach... Na wszystko przyjdzie pora |
Ja już nie będę kombinował, bo przekombinuję. Śledziłem Twoje poczynania z wymianą tarcz na te z ASX'a, ale większy zacisk bardziej do mnie przemawiał
Twardy - 05-07-2018, 11:35
Przyjechała do mnie część puzzli i nadal czekam na resztę układanki Gwint powinien być już dzisiaj założony i zrobiona konserwacja podwozia Jakiś czas temu zagościło na pokładzie CB radio - Yosan Turbo i antena Sirio. Mam nadzieję, że do końca wakacji się wyrobię z tym co sobie założyłem i będę mógł spokojnie jechać na chipowanko
staszq2 - 06-07-2018, 10:55
Twardy, będzie twardo
Kolejny fanatyk Turbiacza, fajnie
Powodzonka życzę w modach
W@sio - 06-07-2018, 11:00
staszq2 napisał/a: | Twardy, będzie twardo | Przesadzasz Stasiu, przesadzasz
Z doświadczenia: Nie obniżaj przodu na max - stabilizator będzie miał 5 mm do podłużnic i będzie tłukł - sprawdzone info
Twardy - 06-07-2018, 17:52
staszq2 napisał/a: | Twardy, będzie twardo
Kolejny fanatyk Turbiacza, fajnie
Powodzonka życzę w modach |
Przyzwyczajony jestem, że wozem się tłukę jak wozem drabiniastym
W poprzednim aucie tak to wyglądało
W@sio napisał/a: | Z doświadczenia: Nie obniżaj przodu na max - stabilizator będzie miał 5 mm do podłużnic i będzie tłukł - sprawdzone info |
dzięki za info, za ponad tydzień wrzucę zdjęcia z postępów
Pawel1988 - 06-07-2018, 19:38
Idziesz z tematem szybko 😁podoba mi się. Jak Krzysiu wróci z urlopu to powinny być adaptery. Gdzie robisz konserwację? Jakiś sprawdzone miejsce? Bo to jedna z niewielu rzeczy które mi zostały do zrobienia i nie mam pojęcia gdzie to zrobić. A jak mam robić za 300zl z olx to wolę nie robić.
Bizi78 - 06-07-2018, 19:42
Pawel1988 napisał/a: | Bo to jedna z niewielu rzeczy które mi zostały do zrobienia i nie mam pojęcia gdzie to zrobić. A jak mam robić za 300zl z olx to wolę nie robić. |
No jak to gdzie, w Pińczowie .
Pawel1988 - 06-07-2018, 21:27
No powiem że patrząc na to jak się trzyma u Krzysia i jak to wygląda to z chęcią. Tylko tez wiem ile to roboty. Dlatego szukam jakiegoś warsztatu niekoniecznie na Śląsku tylko żeby to było zrobione porządnie a nie zapryskane bollem i dziękuję. Bo jak widzę oferty typu http://krown.pl/pages/pro...eczania-pojazdu to boję się oddać auto na konserwację. Zwróćcie uwagę na czas wykonania PEŁNEJ KONSERWACJI 😂😂🤣🤣
Twardy - 07-07-2018, 13:06
Pawel1988 napisał/a: | Idziesz z tematem szybko 😁podoba mi się. Jak Krzysiu wróci z urlopu to powinny być adaptery. Gdzie robisz konserwację? Jakiś sprawdzone miejsce? Bo to jedna z niewielu rzeczy które mi zostały do zrobienia i nie mam pojęcia gdzie to zrobić. A jak mam robić za 300zl z olx to wolę nie robić. |
Mój mechanik się tego podjął, niby 2 dni ma mu zająć ten zabieg. Także jestem ciekaw efektu końcowego już się nie mogę doczekać tych adapterów, bo nie ukrywam ale trochę mnie blokuje ich brak. Jak to ktoś kiedyś powiedział, cierpliwość jest cnotą
http://pl.helperformance....rbo-import-2004
Paweł, te przewody u siebie zakładałeś? Nie było problemu z zarobieniem końcówek z E38? Końcówki z E38 muszę mieć, czy magicy będą mieli je na miejscu?
Pawel1988 - 07-07-2018, 15:59
Nie te. Przewody mi załatwiał gościu od adapterów ale bardzo długo czekałem. Musisz znaleźć firmę która dorabia przewody na zamówienie. Jest ich dużo. Mierzysz przewod i zamawiasz. Tylko zmierz cały przewod razem z oczkiem itp chyba 60cm przód . Bo same oczko to ok 4cm przewodu A ta końcówka Od Brembo jest krótka. Ja musiałem obrócić mocowanie przewodu na mcpersonie bo był o 2cm za krótki. Od góry outlander od dołu e38 z prostą końcówką. Skok gwintu jest taki sam i tu i tu.
Pawel1988 - 07-07-2018, 16:02
Najlepiej sprawdź sobie rozmiar i skok gwintu w zacisku. Taki sam jest w outlanderze w tym przewodzie co wychodzi u góry z nadkola.
Twardy - 07-07-2018, 17:23
Pawel1988 napisał/a: | Najlepiej sprawdź sobie rozmiar i skok gwintu w zacisku. Taki sam jest w outlanderze w tym przewodzie co wychodzi u góry z nadkola. |
Ok, będę działał
jacek11 - 07-07-2018, 18:13
Twardy napisał/a: |
Pawel1988 napisał/a:
Idziesz z tematem szybko 😁podoba mi się. Jak Krzysiu wróci z urlopu to powinny być adaptery. Gdzie robisz konserwację? Jakiś sprawdzone miejsce? Bo to jedna z niewielu rzeczy które mi zostały do zrobienia i nie mam pojęcia gdzie to zrobić. A jak mam robić za 300zl z olx to wolę nie robić.
Mój mechanik się tego podjął, niby 2 dni ma mu zająć ten zabieg. Także jestem ciekaw efektu końcoweg |
Znaczy że zrobi konsewę w dwa dni
Twardy - 14-07-2018, 18:22
Gwincior na miejscu od kilku dni i ta japa między nadkolem a kołem już nie koli moich oczu i jakoś bardzo twardo nie jest jeździłem już autem które miało amory z betonu to plomby mogły wypaść - a tutaj jest trochę twardziej niż seria konserwacja zrobiona, może po weekendzie uda mi się wjechać na podnośnik to cyknę jakieś fotki BOV również po weekendzie doczeka się montażu i będę powoli zbierał graty do CA wzmacniacz i kondensator leży i się kurzy od dwóch lat - w końcu doczekają się montażu. Waham się nad doborem głośników na przód, ale póki co nie będę zdradzał tajemnicy, oczywiście drzwi zostaną wygłuszone oraz wypiankowane cdn...
|
|
|