To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Twardy O1T

W@sio - 25-06-2018, 13:55

Twardy napisał/a:
celuję w ~300KM i wystarczy mi zestaw hebli taki jak ma zamontowany Pawel1988

Ja tam jestem bardzo pozytywnie zaskoczony hamowaniem po wymianie tarcz na ASX (Rottinger GT) i klocków na obu osiach. Przyjemnie to teraz hamuje, ale jeszcze nie robiłem testów przy wyższych prędkościach... Na wszystko przyjdzie pora :)

Twardy - 25-06-2018, 14:45

W@sio napisał/a:
Twardy napisał/a:
celuję w ~300KM i wystarczy mi zestaw hebli taki jak ma zamontowany Pawel1988

Ja tam jestem bardzo pozytywnie zaskoczony hamowaniem po wymianie tarcz na ASX (Rottinger GT) i klocków na obu osiach. Przyjemnie to teraz hamuje, ale jeszcze nie robiłem testów przy wyższych prędkościach... Na wszystko przyjdzie pora :)

Ja już nie będę kombinował, bo przekombinuję. Śledziłem Twoje poczynania z wymianą tarcz na te z ASX'a, ale większy zacisk bardziej do mnie przemawiał :lol:

Twardy - 05-07-2018, 11:35

Przyjechała do mnie część puzzli :D i nadal czekam na resztę układanki 8) Gwint powinien być już dzisiaj założony i zrobiona konserwacja podwozia :mrgreen: Jakiś czas temu zagościło na pokładzie CB radio - Yosan Turbo i antena Sirio. Mam nadzieję, że do końca wakacji się wyrobię z tym co sobie założyłem i będę mógł spokojnie jechać na chipowanko :evil:

staszq2 - 06-07-2018, 10:55

Twardy, będzie twardo :mrgreen:
Kolejny fanatyk Turbiacza, fajnie :wink:
Powodzonka życzę w modach :twisted:

W@sio - 06-07-2018, 11:00

staszq2 napisał/a:
Twardy, będzie twardo
Przesadzasz Stasiu, przesadzasz :P

Z doświadczenia: Nie obniżaj przodu na max - stabilizator będzie miał 5 mm do podłużnic i będzie tłukł - sprawdzone info :)

Twardy - 06-07-2018, 17:52

staszq2 napisał/a:
Twardy, będzie twardo :mrgreen:
Kolejny fanatyk Turbiacza, fajnie :wink:
Powodzonka życzę w modach :twisted:

Przyzwyczajony jestem, że wozem się tłukę jak wozem drabiniastym :mrgreen:

W poprzednim aucie tak to wyglądało :P

W@sio napisał/a:
Z doświadczenia: Nie obniżaj przodu na max - stabilizator będzie miał 5 mm do podłużnic i będzie tłukł - sprawdzone info

dzięki za info, za ponad tydzień wrzucę zdjęcia z postępów :D

Pawel1988 - 06-07-2018, 19:38

Idziesz z tematem szybko 😁podoba mi się. Jak Krzysiu wróci z urlopu to powinny być adaptery. Gdzie robisz konserwację? Jakiś sprawdzone miejsce? Bo to jedna z niewielu rzeczy które mi zostały do zrobienia i nie mam pojęcia gdzie to zrobić. A jak mam robić za 300zl z olx to wolę nie robić.
Bizi78 - 06-07-2018, 19:42

Pawel1988 napisał/a:
Bo to jedna z niewielu rzeczy które mi zostały do zrobienia i nie mam pojęcia gdzie to zrobić. A jak mam robić za 300zl z olx to wolę nie robić.

No jak to gdzie, w Pińczowie :mrgreen: .

Pawel1988 - 06-07-2018, 21:27

No powiem że patrząc na to jak się trzyma u Krzysia i jak to wygląda to z chęcią. Tylko tez wiem ile to roboty. Dlatego szukam jakiegoś warsztatu niekoniecznie na Śląsku tylko żeby to było zrobione porządnie a nie zapryskane bollem i dziękuję. Bo jak widzę oferty typu http://krown.pl/pages/pro...eczania-pojazdu to boję się oddać auto na konserwację. Zwróćcie uwagę na czas wykonania PEŁNEJ KONSERWACJI 😂😂🤣🤣
Twardy - 07-07-2018, 13:06

Pawel1988 napisał/a:
Idziesz z tematem szybko 😁podoba mi się. Jak Krzysiu wróci z urlopu to powinny być adaptery. Gdzie robisz konserwację? Jakiś sprawdzone miejsce? Bo to jedna z niewielu rzeczy które mi zostały do zrobienia i nie mam pojęcia gdzie to zrobić. A jak mam robić za 300zl z olx to wolę nie robić.

Mój mechanik się tego podjął, niby 2 dni ma mu zająć ten zabieg. Także jestem ciekaw efektu końcowego :D już się nie mogę doczekać tych adapterów, bo nie ukrywam ale trochę mnie blokuje ich brak. Jak to ktoś kiedyś powiedział, cierpliwość jest cnotą :biggrin:

http://pl.helperformance....rbo-import-2004

Paweł, te przewody u siebie zakładałeś? Nie było problemu z zarobieniem końcówek z E38? Końcówki z E38 muszę mieć, czy magicy będą mieli je na miejscu?

Pawel1988 - 07-07-2018, 15:59

Nie te. Przewody mi załatwiał gościu od adapterów ale bardzo długo czekałem. Musisz znaleźć firmę która dorabia przewody na zamówienie. Jest ich dużo. Mierzysz przewod i zamawiasz. Tylko zmierz cały przewod razem z oczkiem itp chyba 60cm przód . Bo same oczko to ok 4cm przewodu A ta końcówka Od Brembo jest krótka. Ja musiałem obrócić mocowanie przewodu na mcpersonie bo był o 2cm za krótki. Od góry outlander od dołu e38 z prostą końcówką. Skok gwintu jest taki sam i tu i tu.
Pawel1988 - 07-07-2018, 16:02

Najlepiej sprawdź sobie rozmiar i skok gwintu w zacisku. Taki sam jest w outlanderze w tym przewodzie co wychodzi u góry z nadkola.
Twardy - 07-07-2018, 17:23

Pawel1988 napisał/a:
Najlepiej sprawdź sobie rozmiar i skok gwintu w zacisku. Taki sam jest w outlanderze w tym przewodzie co wychodzi u góry z nadkola.

Ok, będę działał :D

jacek11 - 07-07-2018, 18:13

Twardy napisał/a:

Pawel1988 napisał/a:

Mój mechanik się tego podjął, niby 2 dni ma mu zająć ten zabieg. Także jestem ciekaw efektu końcoweg

Znaczy że zrobi konsewę w dwa dni :?:

Twardy - 14-07-2018, 18:22

Gwincior na miejscu od kilku dni i ta japa między nadkolem a kołem już nie koli moich oczu :P i jakoś bardzo twardo nie jest :D jeździłem już autem które miało amory z betonu to plomby mogły wypaść - a tutaj jest trochę twardziej niż seria :biggrin: konserwacja zrobiona, może po weekendzie uda mi się wjechać na podnośnik to cyknę jakieś fotki :) BOV również po weekendzie doczeka się montażu i będę powoli zbierał graty do CA :twisted: wzmacniacz i kondensator leży i się kurzy od dwóch lat - w końcu doczekają się montażu. Waham się nad doborem głośników na przód, ale póki co nie będę zdradzał tajemnicy, oczywiście drzwi zostaną wygłuszone oraz wypiankowane :mrgreen: cdn...