To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - programowanie czujników TPMS outlander 2018 - da się zrobić?

MariuszPiotr - 24-11-2021, 14:28

W ASO w Kaliszu życzą sobie 117 zł, liczą to jak 0,5 godziny pracy choć na warsztacie auto spędziło realnie około 8 minut. W Poznaniu wiosna br. wołali za to 88 zł zatem ceny bardzo różne.
mohinder - 18-04-2022, 14:22

Witam
Mam pytanko, zakupiłem komplet felg z zamontowanymi czujnikami (zakładam że oryginalnymi). Czy czujniki któer były już skonfigurowane z innym autem da się dopisac do mojego czy trzeba je wymienić? Czy da się sprawdzić domowym sposobem czy baterie są jeszcze ok?

Brodzins - 19-04-2022, 07:43

mohinder napisał/a:
Witam
Mam pytanko, zakupiłem komplet felg z zamontowanymi czujnikami (zakładam że oryginalnymi). Czy czujniki któer były już skonfigurowane z innym autem da się dopisac do mojego czy trzeba je wymienić? Czy da się sprawdzić domowym sposobem czy baterie są jeszcze ok?

Da się dopisać. Miałem tą samą sytuację :)

Niestety sprawdzenie stanu baterii nie jest wykonalne - bez rozbebeszania czujnika.
Przykładowy filmik :)

https://www.youtube.com/watch?v=Znwg8uZBufI

mohinder - 21-04-2022, 19:34

Dzięki. Kupiłem nowe aby uniknąć sytuacji że po zaprogramowaniu padną szybko baterie. Zakupię opony i pojadę na wymianę. Później programowanie.

[ Dodano: 31-08-2022, 03:43 ]
Udało mi się w końcu ogarnąć temat kół. Założyłem do felg nowe czujniki i nowe opony. Czujniki udało mi się dodać do auta przy pomocy MUT III. Troche mi to zajęło bo był to mój pierwszy raz :) .

jacekk - 01-09-2022, 08:30

Kupiłeś MUTIII w tym celu?
mohinder - 01-09-2022, 09:06

Program "gdzieś" znalazłem a interface od Toyoty plus sterownik od kolegi ze wschodu :)
I ten zestaw się przydał również do procedury DBCAM

Jeszcze chciałbym ustawić zamykanie szyberdachu przy blokowaniu drzwi z pilota ale opis który znalazłem nie pasuje.