To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Witam zastanawiam się nad kupnem Lancera :)

HUGIO - 07-06-2019, 19:12

pawel_evo,
Brzmisz jak sprzedawca tego auta :roll:

Dodatkowo masz świeże konto i to jest jedyny temat, w którym się wypowiadasz strasznie broniąc tego egzemplarza.

pawel_evo napisał/a:
("przerobiłem" kilka lancerów w swoim życiu więc t6roche o nich wiem)

Raz piszesz, że miałeś 2, teraz że kilka...

PS "przerobiłeś" :roll:

Mazin89 - 07-06-2019, 19:19

HUGIO ubiegłeś mnie o kilka chwil. Mam identyczne skojarzenia, temat założony przed wczoraj wieczór, dziś utworzony profil i wielkie oburzenie.

Byłem dzis w Rzeszowie i widziałem kilka Lancerów. Nie spotkaliśmy się może? :)

https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=Mitsubishi&ssd=%24%2AKwGumouu6fTwquXM4_SL-_biwsXbqqWoqbuol-e_7rmmv8C66em0vqep5uLo2uPnv_Wmv8C5sL_59ufx9d6rqq3GqaqvhOn7vv7zuaautrqw6e2-qai2rKyquunpvr6nuKqor8Wo9PuTrK2prKjJuOW7vbL03eG59b-guo-GldDJ2cOv3KPN9fviq66tubC_-br_6ZWqrazBqK2t2efn9fG_oLnfxanZ5-f1__G4ob7RzsCNh-G-4AAAAABxwfKL%24&vid=0&cid=3&uid=51803&q=JMBLTCX3A9U005737

jerozy - ramka dwuczęściowa - sprawdzone po VIN tego auta. Oczywiście nie musi to oznaczać dużego dzwona bo z doświadczenia wiem, że nie trzeba dużej siły żeby oryginalna połamać. Ale warto się temu przyjrzeć dokładniej.

HUGIO - 07-06-2019, 19:49

Mazin89 napisał/a:
Byłem dzis w Rzeszowie i widziałem kilka Lancerów. Nie spotkaliśmy się może? :)

Możliwe, ale nie jestem pewny, ja nie zwróciłem uwagi na czarnego RA niestety :/
Chociaż teraz klima + muzyka, to bym pewnie nawet nie usłyszał :P

Mazin89 napisał/a:
Oczywiście nie musi to oznaczać dużego dzwona bo z doświadczenia wiem, że nie trzeba dużej siły żeby oryginalna połamać.

Ja już raz wymieniałem, bo dostała kamieniem na autostradzie i pękła plus jeszcze się odłamał kawałek...

Może to złudzenie jakieś na zdjęciu, ale mam wrażenie, że na nadkolu z tyłu po stronie kierowcy zaraz nad końcem dokładki progowej jest wgniotka :/

MitsuGo - 07-06-2019, 19:49

jerozy napisał/a:
VIN = JMBLTCX3A9U005737
data pierwszej rejestracji 30.03.2009
rejestracja w aukcji :)
i jak radzicie drodzy koledze warto brac te autko ? pojeżdze nim 5 lat bez problemów ? :) rocznie robie 30 k :

VIN podany i już znamy prawdziwy rok produkcji auta.
Zadaj sobie pytanie czy chcesz wydać ok. 30k za auto z 2008 po korektach lakieru z widoczną rdzą. Nie ma idealnych aut używanych ale kwestią jest czy warto
wydać 30k za pojazd, który szybko straci na wartości.
Wolałbym raczej kupić Lancera VII z 2007 poniżej 12k z silnikiem lepiej znoszącym LPG ale to kupujący decyduje co mu się podoba
i ile chce za to zapłacić. Co by sprzedający nie pisali i tak będziesz musiał do dowolnego auta używanego dołożyć trochę grosza, tego nie zapominaj.
Za pól roku będzie to już auto o rok starsze :)

Mazin89 - 07-06-2019, 22:37

HUGIO napisał/a:
Ja już raz wymieniałem, bo dostała kamieniem na autostradzie i pękła plus jeszcze się odłamał kawałek...

fakt, są delikatne bardzo.

HUGIO napisał/a:
Chociaż teraz klima + muzyka, to bym pewnie nawet nie usłyszał :P

Usłyszałbyś. Nie doceniasz mojego Lancera :D

Wg Cepiku pzebieg w miarę wiarygodny, brak danych aby był używany jako taksówka czy powypadkowy. Przynajmniej za granicą.

Jeśli Cie interesuje i nie masz daleko to najlepiej jechać i obejrzeć - po zdjęciach ciężko wróżyć - zawsze jestem tego zdania.

HUGIO napisał/a:
Może to złudzenie jakieś na zdjęciu, ale mam wrażenie, że na nadkolu z tyłu po stronie kierowcy zaraz nad końcem dokładki progowej jest wgniotka :/

Tak - tam jest wgniotka.

jerozy - 07-06-2019, 23:08

Bizi78 napisał/a:

Wysłany: Dzisiaj 17:56
jerozy napisał/a:
i jak radzicie drodzy koledze warto brac te autko ? pojeżdze nim 5 lat bez problemów ? rocznie robie 30 k :

Ogólnie to rok produkcji, to końcówka 2008r.
Pod LPG raczej silnik nie był przystosowany, więc ja bym się trochę obawiał

dziękuję za poradę dam sobie na spokój jak mi silnik po 100 k ma paść