Forum ogólne - Lampy i ich przeróbki.
Juan Rapru - 06-01-2022, 11:58
A tak, po prawdzie, to szkodliwe jest, jak reflektory świecą w oczy kierowców z przeciwka - niezależnie od ich barwy widmowej.
Bzyk_R1 - 06-01-2022, 17:27
robertdg - 06-01-2022, 20:20
krzychu napisał/a: | Ciekawe, nadinterpretujesz. Nie w brednie tylko proszę o dowody naukowe/badania. Druga sprawa nie w brednie tylko zwracam uwagę na szczegóły. A to, że się nie chce spać to na drodze zaleta. Ignorujesz niuanse i wyciągasz z moich wypowiedzi co chcesz. Nawet dajesz potem wykresy o których ja ciągle mówię. | Ja bym chciał zobaczyć badania naukowe na temat rozproszenia żródła swiatła powyżej linii odcięcia wykonane fotometrem dla żródeł swiatła H7, D1S oraz retrofit, a nie napisane czyjeś rozmyslenia (zwłaszcza dziennikarstwa bez adekwatnej literatury). Ja wyciągam z Twoich wypowiedzi co chce? Ciekawe skoro zwracam Ci uwage ze to co piszesz do mnie to nie moj cel i nie o to mi sie rozchodzi, ze to nie sa moje słowa, etc. Co do wykresu, idealnie pokazuje wielkośc widma i zawartośc barw składowych - najwidoczniej nasza interpretacja rózni sie niczym interpretacja wiersza na lekcji Jezyka polskiego - autor wie najlepiej.
https://warsztat.pl/dzial/8-diagnostyka/artykuly/diagnozowanie-oswietlenia-zewnetrznego-pojazdu-cz-,72575
https://autokult.pl/14079,temperatura-barwowa-swiatla-dlaczego-jest-tak-wazna-oswietlenie
Cały czas zmierzam do tego że temperatura barwowa na poziomie 6500K jest definiowana jako swiatlo dzienne, ale wciąz jest to swiatlo sztuczne a nie naturalne, inaczej to odbiera organizm niż swiatlo dzienne - oczywiscie nie kazdy moze tak czuc.
Ale jak już idziemy w tym kierunku to mozna zjeśc bochenek chleba zrobiony na zakwasie oraz taki wykonany na emulgatorach i innym łajnie, sa ludzie którzy nie odczuja roznicy - ta sama analogia tyczy sie każdej imitacji.
krzychu napisał/a: | Podsumowując dla Ciebie światła samochodów > 6000K są szkodliwe, są dużym problemem na drodze ponieważ tak Ci powiedział okulista(ści) i są monitory, które mają specjalne filtry redukujące takie światło.
Dla mnie problem z niebieskim światłem istnieję (bo siedzę przed monitorami > 10h dziennie), ale na drodze mi to nie przeszkadza i nie znam faktów naukowych na ten temat szkodliwości takich reflektorów (> 6000K) na wzrok/organizm człowieka. A przynajmniej dowodów na to, że są bardziej szkodliwe od cieplejszej barwy (wliczając w to zysk, że się mniej chce spać na drodze w nocy) lub bardziej szkodliwe niż światło słoneczne w południe. Tyle. |
Juz napisałem, to że Ciebie coś nie dotyczy nie znaczy że nie dotyczy to innych ludzi - nie wiem ile mam razy tłiumaczyć Ci to samo skoro dla Ciebie to jest brak faktow - czy ja jestem lekarzem żeby stwierdzać jaki Ty masz do tego odbiór?
Skoro na badaniach okulistycznych okulista zadaje mi pytanie w stylu :
"czy jazda samochodem w nocy w jakis sposob jest uciazliwa" odpowiadam, że raczej nie dostrzegam tego, poza jazda w deszczu albo na nierównej nawierzchni , gdzie refleksy swietlne nadjezdzajacych aut, szczególnie tych z ksenonami i nowszymi lampami, poza jednolita barwa emituja inne w postaci błekitu, czerwieni, etc., powodujac zmulenie w organizmie. Na co okulista odpowiada, że zimne barwy światla sa u wielu ludzi zle tolerowane, a im bardziej niebieskie swiatła tym bardziej negatywy odbiór organizmu.
Jak mogę z czyms takim dyskutowac, wielu kierowcow zawodowych z ktorymi pracuje potwierdza podobne zachowania.
krzychu napisał/a: | Zwracam uwagę na szczegóły, inne warunki, zalety, które są w innych sytuacjach wadami. To jest zamęt? Frajdę? Grubo. Po prostu dla mnie jak puszka aluminiowa się nie zgniecie to nie znaczy, że Tupolew też się ma tak zachować. |
Koloryzujesz, no ale kiedys ludzie uzywali rentgenu dla sprawdzenia czy obuwie pasuje, kiedy nagle okazalo sie ze to szkodliwe promieniowanie, tak samo było z woda zawierajaca rad ktora miała leczyc impotencje Kiedy ja pisze o swoich doświadczeniach i wiedzy przekazanej przez fachowców (uważam że lekarz czy wykształcony diagnosta, profesor, jest czyms w formie mentora), Ty to negujesz - wytykasz mi brak faktów (wciąz w wiedzy uzyskanej od fachmanów), to jest własnie zamet, nie zwracanie uwagi na szczególy.
sla napisał/a: | Widząc w jakim kierunku przebiega dyskusja, w przyszłym tygodniu spytam się kilku kolegów okulistów jaką mają wiedzę na temat świateł samochodowych. Ale obawiam się że żadną, bo oni zajmują się diagnozowaniem i leczeniem wad wzroku a nie konstrukcją źródeł światła. |
Zanim napiszesz przeczytaj raz jeszcze uwazniej, nie chodzi o wiedze na temat reflektorów tylko na temat odbioru barw przez człowieka, bylo napisane ze reflektory potrafia wyemitowac takie a nie inne barwy, stad to wynikło. Jezeli tak to okreslasz to każdy okulista Ci powie ze nic wie na temat reflektorow, ale o odbiorze barw przez człowieka i mozliwym negatywnym wplywie to co innego.
Panowie, nie wiem do czego zmierzacie ale za duzo tempa i za mało zrozumienia, kiedy ja pisze o opinii fachowców i sprawdzonych rzecza Wy mi zarzucacie klamstwa i oszustwa - tak w uproszczeniu, kiedy nie ja tu jestem mentorem, tylko sie posługuje wiedza uzyskana przez mentorow - bo tym samym jest dla mnie wykształcony lekarz, diagnosta, doktor/profesor, etc
krzychu - 06-01-2022, 21:13
Nie neguję, że Ci to przeszkadza, za to bardziej interesuje mnie skala problemu. Tutaj może się mijamy. Ciekawe ile tych > 6500K na drodze co Cię drażnią jest przerobionych, a ile fabrycznych?
Nie od dzisiaj wiadomo, że dla wielu niebieskie jest cool...
sla - 07-01-2022, 00:25
robertdg napisał/a: | Jezeli tak to okreslasz to każdy okulista Ci powie ze nic wie na temat reflektorow, ale o odbiorze barw przez człowieka i mozliwym negatywnym wplywie to co innego. | A to światło przez co jest emitowane? Przez oftalmoskop czy reflektor samochodowy? Sugerujesz że homologowane źródła światła nie są konstruowane w sposób bezpieczny a jednocześnie lekceważysz jakieś samoróbki dotyczące oświetlenia. Cała ta dyskusja stała się bezsensowna. robertdg napisał/a: | nie ja tu jestem mentorem, tylko sie posługuje wiedza uzyskana przez mentorow - bo tym samym jest dla mnie wykształcony lekarz, diagnosta, doktor/profesor, etc | Czyli kwestionują oni bezpieczeństwo używania homologowanych źródeł światła stosowanych w samochodach ? Ciekawa teoria.
apg2312 - 07-01-2022, 15:00
sla napisał/a: | kwestionują oni bezpieczeństwo używania homologowanych źródeł światła stosowanych w samochodach |
A dlaczego nie ??
To, że coś zostało homologowane przez jakąś instytucję, to nie oznacza, że jest w 100% bezpieczne. Świetnym przykładem (chociaż nie związanym akurat z tematem dyskusji) są samochodowe instalacje klimatyzacyjne, a konkretnie używany do nich czynnik R1234yf. Ja jednak cieszę się, ze w moim aucie muszę używać starszego R134a
Informacyjnie, bo widzę, ze niektórzy mylą pojęcia :
https://pl.wikipedia.org/wiki/Homologacja
sla - 07-01-2022, 15:57
apg2312 napisał/a: | To, że coś zostało homologowane przez jakąś instytucję, to nie oznacza, że jest w 100% bezpieczne. | Nie istnieją na świecie rzeczy w 100% bezpieczne. Generalnie całe życie jest niebezpieczne i prowadzi zawsze do śmierci. Ale przykro jest umierać przez głupotę innych.
apg2312 - 07-01-2022, 16:19
Nie rozumiem Twojego podejścia.
Najpierw dziwisz się, ze ktoś kwestionuje bezpieczeństwo czegoś tam.
Ja Ci pokazuję, ze wbrew pozorom homologacja to nie jest uznanie czegoś za bezpieczne, tylko zgodne z obowiązującymi (obecnie i w danym kraju, czy regionie)) przepisami. Obojętne, czy te przepisy są dobre czy złe, ale obowiązują.
To teraz stwierdzasz, ze
sla napisał/a: | przykro jest umierać przez głupotę innych. |
Noworoczne rozdwojenie jaźni ??
Tak już z ciekawości - Amerykanie są idiotami ?? Czy Europejczycy są idiotami ??
Bo zapewne wiesz, ze reflektory dopuszczone do użytku, czyli homologowane w Stanach (symetryczne) są zasadniczo zabronione na terenie Polski i Unii (mają byś asymetryczne).
Więc wiesz, to nie jest tak, ze jak coś jest gdzieś dopuszczone do użytku, to raz, ze jest bezpieczne, a dwa, ze wszędzie.
krzychu - 07-01-2022, 16:48
apg2312 napisał/a: |
Tak już z ciekawości - Amerykanie są idiotami ?? Czy Europejczycy są idiotami ?? |
Mają inne ponieważ mają inną organizację ruchu drogach. Dlatego poruszanie się samochodem z amerykańskimi światłami jest niebezpieczne dla pieszych, których można nie dostrzec na nieoświetlonym poboczu. W Ameryce bardzo rzadko są takie drogi, bardzo rzadko ktoś spaceruje w nocy drogą poza obszarem zabudowanym bez pobocza. A u nasz to można by powiedzieć codzienność.
A przepisy właśnie odpowiadają za to bezpieczeństwo. Więc homologacja mówi o takim bezpieczeństwie jakie wymagają przepisy.
robertdg - 07-01-2022, 19:51
krzychu napisał/a: | Ciekawe ile tych > 6500K na drodze co Cię drażnią jest przerobionych, a ile fabrycznych? | Kiedyś to się strasznie rzucało w oczy jak kierowcy jeżdzili na HID-ach, mocno niebieskie swiatlo, refleksy nie do zniesienia, teraz praktycznie sie tego nie widuje, mocno sie zmarginalizowalo. Watpie aby ktoś modernizował reflektory w autach wyposazonych w fabryczny ksenon (tutaj akurat da sie kupic i zalozyc homologowana zarówke 7000K)czy led (tu raczej odpada jakakolwiek modyfikacja), zazwyczaj widuje sie ze ludzie jezdza na swiatlach drogowych - to bardzo powszechne zjawisko nawet w bardzo "grubych" furach -a pozniej bach sarenka, dzik, itp.
sla napisał/a: | A to światło przez co jest emitowane? Przez oftalmoskop czy reflektor samochodowy? Sugerujesz że homologowane źródła światła nie są konstruowane w sposób bezpieczny a jednocześnie lekceważysz jakieś samoróbki dotyczące oświetlenia. Cała ta dyskusja stała się bezsensowna. | Czytaj uważnie, gdzie ja napisałem, że efekty swietlne sa trwałe? Napisałem wyzej w jakich warunkach drogowych wystepuja nieprzyjemne refleksy.
Ja niczego nie sugeruje - nie było żadnego stwierdzenia, nie lekceważe przeróbek - nie jestem szeryfem zeby sprowadzać ludzi do pionu, za to sposób w jaki mnie okreslasz jest nieadekwatny do tego w jaki sposób okreslilem mój odbiór sytuacji - nic o mnie nie wiesz a stosujesz wobec mnie zamordyzm.
sla napisał/a: | Czyli kwestionują oni bezpieczeństwo używania homologowanych źródeł światła stosowanych w samochodach ? Ciekawa teoria. | Żadna teoria, żadne kwestionowanie, skoro nawet nie chce Ci sie poprawnie przeczytac i przeanalizowac tego co napisałem znakiem tego jesteś mocno uprzedzony do mojej osoby - nie możesz być obiektywny.
Ok, jestes lekarzem i wypisujesz takie rzeczy, wygląda na to, że to co wg Ciebie jest homologowane, dopuszczone do uzytku, dopuszczone do spozycia jest nieszkodliwe?
Dobrze tez wiesz ze ludzki organizm róznie reaguje na bodżce, produkty etc, sa ludzie którym szkodza orzeszki - a jednak jest to produkt spozywczy, są ludzie którym szkodzi słońce - a jednak jest to natura ludzkiego funkcjonowania i podstawa witaminy D, są bodźce świetlne i dźwiekowe ktore odmiennie dzialaja na rózna grupe ludzi.
To jest obiektywizm - chęc zrozumienia, a nie 0-1 szacowanie, nie wszystko jest czarne lub biale.
Lekarz który stwierda ze na człowieka może wpływac negatywnie odbior pewnych barw - to lekarz który kwestionuje homologacje Naprawde jesteś moim idolem - podwazasz doświadczenie kolegów z pracy (spoko tez moge podważać fachowość kolegóew z branży, ale musze mieć solidne podstawy, pełny obraz sytuacji, Ty nie masz nic poza tym że błednie przeanalizowałeś moje wypowiedzi), to że napisałem że lekarz nie wypowiedział sie o reflektorach, tylko o barwach, całkowicie zostało przez Ciebie pominiete. Zmanipulowales moja wypwiedż aby wyszło po Twojemu.
sla - 07-01-2022, 21:19
Może wrócimy w takim razie do sedna tematu. Czyli, czy bezpieczne jest przerabianie świateł i jeżdżenie z nimi po drogach publicznych bez uzyskania na te zmiany homologacji?
Czy popierasz takie działania i one Ci nie przeszkadzają, bo odpowiada za to tylko domorosły konstruktor?
Ja uważam że nie jest to bezpieczne, powinno być tępione z całą mocą, i nie chcę być ofiarą twórcy takich przeróbek.
Teraz poproszę o Twoją opinię na ten temat, tylko nie w stylu Morawieckiego, którego zapytano o cenę chleba.
P.s,. porównywanie alergii na orzeszki ziemne, gdzie praktycznie na każdym towarze spożywczym jest informacja o możliwej, nawet śladowej ich zawartości, do oślepiających świateł skonstruowanych w garażu wprawiła mnie w osłupienie. Ponieważ to od konsumenta zależy czy będzie nieuważny i zje te orzeszki, a ode mnie nie zależy kto mnie oślepi i zabije.
Orzeszki ziemne są szkodliwe tylko dla alergików, dlatego inni mogą je jeść, a przerobione światła są szkodliwe dla wszystkich , bo przez nie mogą nawet zginąć. Dostrzegasz tą subtelną różnicę?
Rafik83 - 07-01-2022, 21:48
robertdg napisał/a: | Zwróciliście uwagę, po co dalej bic piane? Bzyk_R1, to dojrzały człowiek, wie co robi i wie ze wiąze sie to w razie draki z konsekwencjami, biadolenie nic nie pomoże chyba ze chcecie przyjąć role nauczyciela który zajeżdza mu droge i hamuje w celu unieszkodliwienia zródla światla.
Dziwne że mało kogo draznia nowoczesne żrodła swiatla które emituja barwe powyzej 6000K, że mało kto zauwaza auta pochodzace z rynku USDM czy JDM, które nigdy nie wystepowały na rynku EU i maja zródla swiatla przerabiane aby spełnialy wymogi techniczne - ewentualnie maja dopuszczenie do ruchu na poziomie odstepstwa od warunków technicznych. |
I ja ostatnio wspomniałem o rażących lampach w nowych autach ale i mi się oberwało i wkoncu ktoś musi to tu powiedzieć kolegom nie tyle chodzi o nielegalne przeróbki tylko o to kto je zrobił. Trochę jak pies ogrodnika sam nie zje i nikomu nie da.
[ Dodano: 07-01-2022, 21:52 ]
sla napisał/a: | Może wrócimy w takim razie do sedna tematu. Czyli, czy bezpieczne jest przerabianie świateł i jeżdżenie z nimi po drogach publicznych bez uzyskania na te zmiany homologacji?
Czy popierasz takie działania i one Ci nie przeszkadzają, bo odpowiada za to tylko domorosły konstruktor?
Ja uważam że nie jest to bezpieczne, powinno być tępione z całą mocą, i nie chcę być ofiarą twórcy takich przeróbek.
Teraz poproszę o Twoją opinię na ten temat, tylko nie w stylu Morawieckiego, którego zapytano o cenę chleba.
P.s,. porównywanie alergii na orzeszki ziemne, gdzie praktycznie na każdym towarze spożywczym jest informacja o możliwej, nawet śladowej ich zawartości, do oślepiających świateł skonstruowanych w garażu wprawiła mnie w osłupienie. Ponieważ to od konsumenta zależy czy będzie nieuważny i zje te orzeszki, a ode mnie nie zależy kto mnie oślepi i zabije.
Orzeszki ziemne są szkodliwe tylko dla alergików, dlatego inni mogą je jeść, a przerobione światła są szkodliwe dla wszystkich , bo przez nie mogą nawet zginąć. Dostrzegasz tą subtelną różnicę? |
Ale głupoty piszecie zapchaliscie sobie głowę orzeszkami i nic innego nie widzicie. A jeździ po Polsce mnóstwo Anglików z niedostosowanymi światłami a jak je w nocy mijacie nawet tego nie zauważacie. Trochę to zaklamane nie uważacie?
krzychu - 08-01-2022, 10:38
Rafik83 napisał/a: | Trochę jak pies ogrodnika sam nie zje i nikomu nie da.
|
Trochę jak typowy Polak, ktoś wyrzucił papierek w górach to znaczy że możemy sobie dać przyzwolenie na wywalanie puszek, butelek, woreczków foliowych i innych śmieci na szlaku?
Rafik83 napisał/a: |
Ale głupoty piszecie zapchaliscie sobie głowę orzeszkami i nic innego nie widzicie. |
Jakieś argumenty merytoryczne?
Rafik83 napisał/a: | A jeździ po Polsce mnóstwo Anglików z niedostosowanymi światłami a jak je w nocy mijacie nawet tego nie zauważacie. Trochę to zaklamane nie uważacie? |
mnóstwo? Więc albo ja ich nie widzę (bo np. wiązka w centrum jest taka sama, a dopiero w lewo idzie do góry więc może z przeciwka tego nie widać) albo ich tyle w mojej okolicy nie ma. Poza tym myślę, że co jak co ale tego diagności nie przepuszczają bo przecież nikt nie uwierzy, że przyjechali na badania z dobrymi a po wyjeździe znowu zamienili na angliki.
Rafik83 - 08-01-2022, 11:32
Cytat: | Poza tym myślę, że co jak co ale tego diagności nie przepuszczają bo przecież nikt nie uwierzy, że przyjechali na badania z dobrymi a po wyjeździe znowu zamienili na angliki. |
Sam sobie zaprzeczasz jeśli diagnosta nie wylapal przeróbki a raczej zawsze ustawienie świateł sprawdzą i są ustawione odpowiednio to mimo innego źródła światła jak mogą cie oślepiać, ja jeżdżę w okularach i dużo większy problem mam podczas jazdy w nocy z nowymi autami niż starymi z Hid bo wynika to z koloru i intensywności swiatla i cała historia.
[ Dodano: 08-01-2022, 11:34 ]
Cytat: | Trochę jak typowy Polak, ktoś wyrzucił papierek w górach to znaczy że możemy sobie dać przyzwolenie na wywalanie puszek, butelek, woreczków foliowych i innych śmieci na szlaku?
|
Akurat ja jestem bardzo nie typowy a mimo to nie śmiecę i staram się kierować zdrowym rozsądkiem a nie trendami.
krzychu - 08-01-2022, 11:44
Rafik83 napisał/a: | Sam sobie zaprzeczasz jeśli diagnosta nie wylapal przeróbki a raczej zawsze ustawienie świateł sprawdzą i są ustawione odpowiednio to mimo innego źródła światła jak mogą cie oślepiać |
Po pierwsze sprawdzić typ źródła jest trudniej niż wyłapać angielską lampę. Po drugie taki diagnosta zawsze może powiedzieć, że na przeglądzie był ze zwykłą H7, a po wyjeździe ze stacji zmienił sobie żarówkę. To łatwiejsze i bardziej się trzyma kupy niż podmiana reflektora na zwykły, a jazda z angielskim.
|
|
|