To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - C5 2.2 HDi - zachciało się francuza

Owczar - 19-05-2024, 08:12

Jak sobie policzę serwisy, których nie mógłbym zrobić w domu bez podnośnika, to mozna powiedzieć, że juz się zamortyzował.

Ta ostatnia naprawa bez podnośnika bylaby nie wykonalna praktycznie. Ze nie wspomnę o oszczędności czasu przy innych pracach, ktore w teorii można zrobić bez, ale podnośnik przyspiesza mocno sprawę.

Owczar - 18-06-2024, 10:08

Po raz pierwszy od 8 lat wybraliśmy się autem na urlop :D Pełni obaw co do dzieciaków i udręki z tym związanej.

Okazuje się, że się da :) Ba, 2 dzieci, w tym jedno z wózkiem, a da się zapakować do sedana. Na całym campingu widziałem może 4 sedany bez trumny na dachu. Dominują mini vany, kombi - dodatkowo z połowa z boxami.

Początkowo szukałem Durango po ostatnim lifcie, ale okazuje się, że służyłby do wożenia powietrza :D

Ostatecznie pomyślę o Boxie na dach... tak jak wszyscy sąsiedzi na kampingu ;)

Spalanie przy średniej prędkości 100km/h - tempomat ustawiony zawsze na max dozwoloną prędkość, czasem +5.

Auto zapakowane dość mocno - C5 w takich warunkach spala mi jakieś 1.5l mniej, ale totalnie 2 różne światy. Mimo niskiego profilu i runflt komfort spoko. Jedynie tylne kapcie słabo w deszczu mimo dobrego stanu opon wpadaja w aquaplanning...

Juiceman - 18-06-2024, 10:39

Nie szukałeś kombiaka w eklasie ? : )
Owczar - 18-06-2024, 10:52

E klasa sama w sobie mi nie do końca leży. Chyba bardziej podchodzi mi BMW 5. Ale kombi każdej marki jest na czarnej liście mojej i żony :D

Tutaj mam kompromis - sportowa charakterystyka i osiągi, rzadko spotykany model, a można zapakować 4 osoby i pojechać na urlop. Nie jest to szczyt komfrotu z tyłu, ale z przodu jest bajka.

Owczar - 04-07-2024, 13:21

Auto posprzątane - jutro odjeżdża ;)

CLS w sobotę do lakiernika na dokończenie pracy przy aucie. Zostajemy z corolla hybrid zony :D