To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Głośniki

Hugo - 31-10-2007, 15:26

Pytałem o wyciszenie tapicerki trzeszczącej pod wpływem basu a nie wygłuszenie drzwi.
Anonymous - 31-10-2007, 15:38

sorry Hugo boss, wydaje mi sie jak chcesz zeby ci tapicerka nie latala to tylko wpiac ja badz zamontowac na sztywno
Anonymous - 31-10-2007, 16:49

nie koniecznie na sztywno bo tapicerka w drzwiach trzyma sie na 4 srubach o ile dobrze pamietam i reszta to wtrzaski ale jest patent jak to wygluszyc :)
Anonymous - 31-10-2007, 17:49

no to pisz METODA,
Anonymous - 31-10-2007, 17:58

dokładnie pisz METODA bo ja też muszę wyciszyć
Anonymous - 31-10-2007, 18:39

kazdy by chcial wyciszyc tapicerke
Anonymous - 31-10-2007, 19:11

Hugo napisał/a:
Pytałem o wyciszenie tapicerki trzeszczącej pod wpływem basu a nie wygłuszenie drzwi.

Rozumię, że trzeszczy ci również gdy ją ręką dociskasz? Mi tak trzeszczała (i podczas basów też). I udało mi się to zniwelować. Musisz ściągnąć tapicerkę, i ta dolna jej część jest mocowana na kołkach. Popsikaj tam solidnie WD40 i wytrzyj resztę. U mnie pomogło... :)
(ale nie kołki którymi mocuje się tapicerkę do drzwi, tylko te które łączą 2 części tapicerki)

Hugo - 31-10-2007, 19:51

METODA, bawisz się w podchody?
swistak81 napisał/a:
Rozumię, że trzeszczy ci również gdy ją ręką dociskasz?
Tak, ale to standard. Trzeszczy w tylnym górnym narożniku jak podkręcę bas. Jak przycisnę łokciem to jest spokój. Chodzi mi o jakiś patent albo co podłożyć żeby nie trzeszczało.
polls - 30-07-2008, 18:56

Hugo napisał/a:
METODA, bawisz się w podchody?
swistak81 napisał/a:
Rozumię, że trzeszczy ci również gdy ją ręką dociskasz?
Tak, ale to standard. Trzeszczy w tylnym górnym narożniku jak podkręcę bas. Jak przycisnę łokciem to jest spokój. Chodzi mi o jakiś patent albo co podłożyć żeby nie trzeszczało.

Jest taki patent dwustronnie klejona tasma taka do przyklejania emblematów mam tak oklejone boczki dookola i jest git

capek95 - 23-01-2009, 19:57

witam,jak przeciagnac kable od zasilania wzmacniacza z akumulatora do kabiny i dalej az do bagaznika.kupilem sobie colta i chce go porzadnie naglosnic,mam caly osprzet tylko poprostu nie wiem jak zaczac... bo radio itp sobie na luzie podlacze tylko nie wiem jak ten kabel zasilajacy przeciagnac.prosze o podpowiedz
londolut - 23-01-2009, 22:57

capek95, nie dubluj postów, wystarczyło o wszystko zapytać w temacie tutaj :arrow: http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#416644 ;) Kabel zasilający najlepiej puścić w lewym progu albo jeśli będziesz zdejmował wykładzinę - tunelem środkowym. Kable z głośników w prawym progu.
Anonymous - 23-01-2009, 23:05

gdzies tak na wysokosci schowka jest bodajrze otwor ktorym przeciagnalem kabel u siebie. niedlugo bede na garazu grzebal przy Colcie to Ci zrobie fotke :P