Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] Głośniki
Autor Wiadomość
hadrian
[Usunięty]

Wysłany: 22-05-2007, 22:56   [CAxA] Głośniki

Czy ktoś wie jaka jest średnic głośników z przodu w drzwiach i z tyłu w boczkach?
Ostatnio zmieniony przez karolgt 04-11-2008, 00:40, w całości zmieniany 2 razy  

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 22-05-2007, 23:03   

Jezeli mowa o colcie CA0 to Z przodu w drzwiach seryjnie nie ida glosniki jednak mozna je tam zastosowac (wycinajac w tapicerce ), głosniki z przodu ida w desce rozdzielczej mniej wiecej na wysokosci kolan na koncach (przy drzwiacgh) i pasuja tam głosniki 10-tki, natomiast z tyłu podchodzą głośniki 16,5

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-06-2007, 20:04   

pawcio777 napisał/a:
Jezeli mowa o colcie CA0 to Z przodu w drzwiach seryjnie nie ida glosniki jednak mozna je tam zastosowac (wycinajac w tapicerce )
Mam pytanie czy pod tapicerką, czyli w drzwiach jest już gotowe miejsce do przykręcenia głośnika czy trzeba go przymocować do tapicerki? I niech się wypowiedzą Ci, którzy tam zamontowali głośniki w CAO oraz wygłuszyli drzwi-jak to GRA??? I jakiej wielkości głośniki montowaliście? Fotki mile widziane.

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Wysłany: 18-06-2007, 22:38   

Hugo napisał/a:
Mam pytanie czy pod tapicerką, czyli w drzwiach jest już gotowe miejsce do przykręcenia głośnika czy trzeba go przymocować do tapicerki? I niech się wypowiedzą Ci, którzy tam zamontowali głośniki w CAO oraz wygłuszyli drzwi-jak to GRA??? I jakiej wielkości głośniki montowaliście? Fotki mile widziane

Trzeba zrobic z mdf-u dystans. Ja u siebie mam glosniki w drzwiach 16,5cm i drzwi mam wytlumione i jest naprawde super!!! Drzwi zamykaja sie ciszej a dzwiek jest o niebo lepszy! ja juz gdzies o tym pisalem na forum...

troche zdjec ;)
Tak wyglada gotowy projekt ;) Maskownica jest tylko przykrecona do boczku glosnik do dystansu i do drzwi.

Tak wyglada otwor na glosnik:

A tak wygladaja w polowie wytlumione drzwi, pozniej jeszcze sie przykleja mate z zewnatrz i w miare zakleja sie otwory.

zdjec z przykreconym glosnikiem do drzwi nie mam :(

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 18-06-2007, 23:36   

Kleju, jesteś the best. O to mi chodziło. Można wiedzieć jakiej mocy masz głośniki? Ja chciałem wsadzić Phonocary 16,5 cm 90 Watt. Co o tym sądzisz?

piwko444
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2007, 23:48   

Ile mat wygłuszających o wymiarach 25x50 cm potrzeba na wygluszenie drzwi?

Pozdrawiam

mugen
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2007, 06:34   

piwko444 napisał/a:
Ile mat wygłuszających o wymiarach 25x50 cm potrzeba na wygluszenie drzwi?

Pozdrawiam

4-5 mat

Problemem w colcie jest duza pojemnosc drzwi co za tym idzie nie kazdy glosnik bedzie w nich gral dobrze :)

a tak np mozna sobie wykonac slupki

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 19-06-2007, 12:48   

mugen napisał/a:
a tak np mozna sobie wykonac slupki

gwizdki, (jezeli ma sie elektryczne lusterka), mozna wrzucic tez na "trojkacik" gdzie w manualnych sa dzwigienki.

mugen napisał/a:
4-5 mat

na jedna strone, czy na komplet ?

mugen
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2007, 13:08   

Sruba napisał/a:

na jedna strone, czy na komplet ?

komplet na jedne drzwi :D

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 19-06-2007, 13:59   

mugen napisał/a:
mplet na jedne drzwi
Trochę tego jest. A jaki koszt? Oczywiście robotę wykonam sam.

swistak81
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2007, 14:32   

Ja wygłuszałem takimi samymi matami co Mugen. Z tą różnicą że nałożyłem jedną warstwę wewnątrz drzwi i tyle i jest wystarczająco wg mnie.
Co do zużycia - mi poszło na tą jedną warstwę na jedne drzwi - 2.5 maty o wymiarach 50x50cm...
Więc 5 mat 25x50 na wewnętrzną część drzwi i 3-4 takie maty na ewentualną warstwę zewnętrzną.
A koszt mat - zobacz na allegro...
Przykładowo - 13.59zł za 50x50 + 19zł przesyłka (przy 6-10 matach - są bardzo ciężkie).
Wyjdzie około 100zł przy jednowarwstowym wygłuszaniu obu drzwi.
Należy zabezpieczyć też głośnik od góry, bo mój jest ok 3mm od odsuniętej szyby i lała mi się na niego woda... (a wrzuciłem magnaty 3xl 20cm :D ). Ledwo ledwo mi weszły (musiałem trochę wyżłobić tapicerkę od wewnątrz. :roll:

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 19-06-2007, 16:17   

Polecam kupic mate bitumiczna soudal czy jakos tak wymiar 10mx30cm i wystarczy w zupelnosci na wytlumienie calych drzwi bardzo "szczelnie" Koszt 70zl!!! Tylko przyklejac najpierw podgrzewajac opalarka!

Hugo te glosniczki wystarcza ale sadze ze przez wzmacniacz bedziesz podlaczał bo bedzie o niebo lepiej?!

Mugen te gwizdki powinny byc skierowane w strone sluchaczy i tak okolo na wysokosci uszu ;) Nie zebym sie czepial ale... ;)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 19-06-2007, 16:27   

Kleju napisał/a:
Hugo te glosniczki wystarcza ale sadze ze przez wzmacniacz bedziesz podlaczał bo bedzie o niebo lepiej?!
Właśnie bez wzmacniacza chciałem je podłączyć. Radio JVC z mp3 4 x 50 W. Chyba zagrają, co?Takie Phonocary

mugen
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2007, 16:41   

Kleju napisał/a:

Mugen te gwizdki powinny byc skierowane w strone sluchaczy i tak okolo na wysokosci uszu ;) Nie zebym sie czepial ale... ;)

jest kilka technik umieszczania tweeterow na skos, na przeciwko siebie i w strone uszu sluchacza w zaleznosci od tego co kto preferuje jaka scene i jak graja tweetery mi najlepiej pasowalo tak jak widac na zdjeciu

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 19-06-2007, 20:45   

Hugo napisał/a:
Właśnie bez wzmacniacza chciałem je podłączyć. Radio JVC z mp3 4 x 50 W. Chyba zagrają, co?Takie Phonocary

No wiesz nie spodziewaj sie ze na tym radiu to bedzie ostro lupac ;) Na wzacniaczu mozna wiecej wyciagnac i napewno czysciej i lepiej wtedy mozna sluchac glosniej i juz nie masz takich znieksztalcen jak przez radio. Ale wiesz zawsze mozna dokupic wzmacniacz ;)

Tak jak mowisz Mugen zalezy co kto preferuje :)

Odpowiedz do tematu