To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - SpaceStar NAVI

Bizi78 - 18-04-2015, 11:43

Szczerze, wolałbym coś pokombinować i wstawić, np. UKP :D .
Bardziej pożyteczny i funkcjonalny :wink: .

Kamilio2406 - 18-04-2015, 12:26

Cóż każdy woli co innego :) Ja z kolei lubię oryginał, który odpowiednio modyfikując można z niego wycisnąć ile się da ;)
AidsD - 18-04-2015, 17:02

Bizi78 napisał/a:
Szczerze, wolałbym coś pokombinować i wstawić, np. UKP :D .
Bardziej pożyteczny i funkcjonalny :wink: .

Może od razu zamienimy Miśki na E klasse i wtedy będzie wszystko łącznie z dotykowym wyświetlaczem? :mrgreen:

Bizi78 - 18-04-2015, 18:14

MSS to jeszcze nie youngtimer aby iść w oryginał 8) .

AidsD napisał/a:
Może od razu zamienimy Miśki na E klasse i wtedy będzie wszystko łącznie z dotykowym wyświetlaczem? :mrgreen:

Bez przesady, wystarczy do SS wstawić radio 2din z dotykowym ekranem :P .

AidsD - 18-04-2015, 18:28

Bizi78 napisał/a:
MSS to jeszcze nie youngtimer aby iść w oryginał 8) .

AidsD napisał/a:

Bez przesady, wystarczy do SS wstawić radio 2din z dotykowym ekranem :P .

Taa przełożyć tylko panel sterowania nawiewami i już mamy 2din :)

Bizi78 - 18-04-2015, 18:58

W carismie da radę przełożyć to pewnie w MSS też da radę :wink: :

Źródło: http://www.dreamcarisma.de

AidsD - 18-04-2015, 19:21

Ładnie wygląda. Mi wystarczy na razie moje stare radio wyciągnięte z poprzedniego auta. Głośniki i tak są takiej jakości jakiej są więc całość się dogra idealnie.
Najpierw się muszę rozprawić z check engine a potem mogę myśleć co dalej ze sprzętem robić.

SiMa - 11-05-2016, 18:08

Cześć,
mam problem z kolorowym wyświetlaczem. Zakupiłem go za gorsze jako uszkodzony, bo myślałem, że wystarczy coś przelutować. Po rozebraniu na części i obejrzeniu, "na oko" nie stwierdzam nic uszkodzonego.
Podłączyłem go - nadal nic.
Przepiąłem oryginalne radio (ph-3000) - nadal cisza.
Ma ktoś jakieś pomysły, co może być nie tak...?

Kamilio2406 - 11-05-2016, 22:46

Witam. Ja miałem podobne problemy i radze pomierzyć napięcia na inwerterze (środkowa płytka) Tam siedzi zasilanie wyświetlacza.
Tolkalen - 16-03-2018, 17:41

Siema
Mam prośbę, jak pozbyć się tych pasków z kolorowego wyświetlacza? Właśnie się u mnie pojawiły i zaraz mnie trafi bo rok szukałem takiego wyświetlacza :-X Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
Tolkalen

Kamilio2406 - 16-03-2018, 21:05

Zostajetylko lutowanie. Porobily sie zimne luty na tej tasiemce od wyswietlacza. Mnie udalo sie polutowac ale szczesciem raczej. Punktowo dotykalem grotem miejsca zimnych lutow. Szerokosc sciezki to grubosc ludzmoego wlosa dlatego tez wskazany hotair i bardzo cienki grot. U mnie pomoglo i pasow nie mam do tej pory ale robic tak na codzien to naprawde albo sie uda albo nie. Przy da sie takze mikroskop usb. Ja wpierw nim sprawdzilem pod powiekszeniem, ktore sciezki maja zimne luty.
Tolkalen - 16-03-2018, 21:33

Wielkie dzięki Brachu! Jestem Twoim dłużnikiem, gdybyś potrzebował jakichś informacji nt usterek i ich napraw w Space Starze DID to śmiało do mnie pisz. Szacun, jeszcze raz podziękowania, bądź zdrów!
Tolkalen

Kamilio2406 - 16-03-2018, 23:07

Soko. Ja mam akurat Carisme i staram sie zawsze sam cos naprawic a nawet poprawic po mechanikach. Znam sie bardziej na elektro mechanice i elekteonice pojazdowej. Gorzej z mechanika ale daje rade 😄 ja sam naprawilem tak wyswietlacz w swojej carismie jak wstawialem navi. Mam jeszcze jeden wtswietlacz w ktorym z kolei padniety jest inwerter gdyz obraz zanika tak jakby sie wylaczal wyswietlacz na chwile i po jakims czasie wlaczal. Tam wyswietlacz nie ma paskow ale jest porysowany teoche i ma wypalone kilkanascie pikseli w 1 miejscu tworzac taka plamke wypalonych pixeli. Jako ciekawostke dodam iz te wyswietlacze byly robione z roznym oprogramowaniem zaleznym od wersji pojazdu. Dochodzily opcje obslugi sredniego spalania po wyborze z menu pojazdu. Rozbierz sobie wyswietlacz i doatan sie tak naprawse do tasiemki zespolonej z wyswietlaczem. Wez mikroskop usb i popatrz czy nie bedzie zimnych lutow. Sama tasiemka jest zatopiona w takiej masie i najlepiej jej nie ruszac a starac sie lutownica punktowo na ulamek sekundy dotykac bezposrednio w punkty gdzie utworzyl sie zimny lut. To niebywale teudne i raczej zalezne od szczescia i umiejetnosci.
Tolkalen - 16-03-2018, 23:26

Dzięki za bezcenne wskazówki. Od tej roboty będę miał najlepszego w Polsce informatyka, mojego dobrego kumpla, dla którego nawet skalpowanie procesorów to pestka... wiesz co najbardziej spędza mi sen z powiek? Jak to cholerstwo rozebrać? Jedna strona nam puściła, w druga za nic nie chce... trzeba to jakoś specjalnie podważyć? Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej wiedzy i bardzo doceniam Twoją pomoc. Dzisiaj wypiję Twoje zdrowie.
Pozdrawiam
Tolkalen

Kamilio2406 - 17-03-2018, 04:50

Rozbiorka tego nie jest trudna. Trzeba po rogach odsysaczem odessac cyne. Pod noa sa blaszkinktore moga byc nieco przekreconena ukos. Wowczas cazki czy male kombinerki i heyah nalezey je przekrecic tak by byly w lini prostej do otworu przez jaki maja przejsc pociagajac plytke do gory. Z kazdej strony robimy taka samo.