Tuning - Xenon do Galanta
Anonymous - 19-08-2007, 15:01
aha dzieki to przynajmniej z tym nie bedzie klopotu jakby co bo sie balem ze te jakies zmieniane mocowania czy cos tam zeby te xenony dzialaly pozmieniaja na tyle ze ze starymi moze byc problem.
Anonymous - 19-08-2007, 15:18
Nie, zmiana dotyczy palnika, wiec wystarczy ze bedziesz mial ze soba te pierscienie do zarowek, a reszta sprowadzi sie juz tylko do wyjecia palnika i wlozenia zarowki z pierscieniem - mocowanie zadziala normalnie, bo nie ma w nim ingerencji.
Anonymous - 30-01-2008, 16:34
Mam pytanie czy jest może ktoś z Warszawy co zakładał w swoim galu Xenony z allegro.Prośba wielka o odpowiedz i kontakt.Z góry dziekuje.M4mooT jeżeli założyłes u siebie daj znac ,prośba wielka......
Anonymous - 24-02-2008, 04:24
Mam pyatnko takie czy ktos kto zakladal jakis zestaw taki z allegro czy podobny czy robiliscie cos z ta oslona na zarowke ktora jest w lampie ? da sie to wyjac zeby zarnik swiecil bezposrednio a nie za tym??
Anonymous - 24-02-2008, 09:54
Lo matko, niektore pomysly sa wrecz przerazajace... Niech Cie Pan Bog broni to wywalac - musi byc koniec i basta. A jak nie wierzysz to sobie zaswiec palnikiem prosto w oko tylko (przed uzyciem skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceuta).
Wiktor - 24-02-2008, 11:12
ja mam inne pytanie:
1.) Czy te xenony z allegro (te w cenie ok 500 zł) sa typu "plug and play" czyli wyciagam zarówki h7 i wkładam palniki ksenonowe i montuje przetwornice, czy coś trzeba "drutowac" w samochodze??? Chodzi mi o to czy po tej przeróbce to wszystko bedzie miało ręce i nogi czy bedzie wygladało i dzialało jak by było "upchane na siłe" ???
Chce kupic takie xenony o barwie 4300k, czy one będa swieciły tak jak te montowane oryginalnie w samochodach ??? Kiedys jechałem samochodem z allegrowymi xenonami z tym że 6000k ale jak dla mnie efekt był taki że o dupe potłuc, poprostu nie umywały sie do seryjnych,
2.) Co myslicie o przerobieniu oryginalnych lamp na soczewkowe i dopiero wtedy włożyć xenon ??? Da sie to zrobić tak zeby to działało i wyglądało na oryginalne ???
Anonymous - 25-02-2008, 01:20
No tak tylko nie usuwajac tego trzpienia czy jak to tam nazwac to jest tragedia po prostu , wlozylem na probe taki zestaw ktory jest dedykowany zamiast H7 i ten zarnik ma taki sam cokol co zarowka wiec jest po prostu plug&play no i swieca jakies paski tylko przed autem na ziemi a generalnie oswietlenie jest duzo gorsze niz na seryjnych zarowkach. Moze w takim razie te co wlozylem sa takie lipne ? Sprobuje inne ciekawe czy bedzie roznica. Najlepiej jednak przerobic lampe na soczewke.
PabloGal - 25-02-2008, 19:41
Założyłem, świecą, wydaje mi się że jestem zadowolony.
Anonymous - 27-02-2008, 02:14
Simones napisał/a: | Lo matko, niektore pomysly sa wrecz przerazajace... Niech Cie Pan Bog broni to wywalac - musi byc koniec i basta. A jak nie wierzysz to sobie zaswiec palnikiem prosto w oko tylko (przed uzyciem skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceuta). |
Dzisiaj ogladalem lampy w accordzie i tam tez sa H7 i nie ma zadnej przeslony przed nimi a klosze sa rowniez cale przezroczyste bez zadnej linii nawet...
pawelpurc - 27-07-2008, 04:46
mi znudzily juz sie te cale xenony, mialem przeglad to musialem oczywiscie demontowac...i zabraklo checi aby wlozyc..
Teraz jezdze na normalnych zarowkach
Ktos chce kupic 6000k ?
Anonymous - 28-07-2008, 01:53
Nie wiem jak mogla sie znudzic, taka widocznosc, bezpieczenstwo oraz tak piekny kolor, ale skoro tak, to chetnie odkupie same palniki. Jesli chcesz je sprzedac to daj znac - wszystkie dane pod postem aktualne.
Pozdro!
Anonymous - 05-08-2008, 22:20
chłopaki powiem wam że też myślę o xenonie ale do colta tylko problem w tym że jak to wszystko przeczytałem to mam jeden mętlik w głowie
Anonymous - 05-08-2008, 22:27
Zobaczcie jaka fajna przeróbka lamp pod xeony do Galanta. Właśnie szukam jakiś tanich lamp z pourywanymi uchwytami do testów Jak ktoś ma proszę dać znać.
pawelpurc - 05-08-2008, 23:48
No fajna taka przerobka, jesli chodzi i soczewki.
Ja mam do opchniecia zestaw xenon hid (nie zenon )
Anonymous - 06-02-2009, 18:24
Witam ja mam w galu xenony 12000k
nie przeszkadza mi ten niebieski kolor a nawet wręcz pomaga wszystkie białe linie na drodze świecą aż miło
niektórzy jadący z naprzeciwka migają długimi (sory dla mijanych kierowców) choć światła są dobrze ustawione i mam automatycznie ustawiane + spryskiwacze
xenony dają o 200% więcej światła polecam wszystkim może nie koniecznie o barwie 12 tyś. k
pozdrawiam
|
|
|