To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Xenon do Galanta

Anonymous - 19-08-2007, 15:01

aha dzieki :) to przynajmniej z tym nie bedzie klopotu jakby co :) bo sie balem ze te jakies zmieniane mocowania czy cos tam zeby te xenony dzialaly pozmieniaja na tyle ze ze starymi moze byc problem.
Anonymous - 19-08-2007, 15:18

Nie, zmiana dotyczy palnika, wiec wystarczy ze bedziesz mial ze soba te pierscienie do zarowek, a reszta sprowadzi sie juz tylko do wyjecia palnika i wlozenia zarowki z pierscieniem - mocowanie zadziala normalnie, bo nie ma w nim ingerencji.
Anonymous - 30-01-2008, 16:34

Mam pytanie czy jest może ktoś z Warszawy co zakładał w swoim galu Xenony z allegro.Prośba wielka o odpowiedz i kontakt.Z góry dziekuje.M4mooT jeżeli założyłes u siebie daj znac ,prośba wielka......
Anonymous - 24-02-2008, 04:24

Mam pyatnko takie czy ktos kto zakladal jakis zestaw taki z allegro czy podobny czy robiliscie cos z ta oslona na zarowke ktora jest w lampie ? da sie to wyjac zeby zarnik swiecil bezposrednio a nie za tym??
Anonymous - 24-02-2008, 09:54

Lo matko, niektore pomysly sa wrecz przerazajace... Niech Cie Pan Bog broni to wywalac - musi byc koniec i basta. A jak nie wierzysz to sobie zaswiec palnikiem prosto w oko tylko (przed uzyciem skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceuta).
Wiktor - 24-02-2008, 11:12

ja mam inne pytanie:

1.) Czy te xenony z allegro (te w cenie ok 500 zł) sa typu "plug and play" czyli wyciagam zarówki h7 i wkładam palniki ksenonowe i montuje przetwornice, czy coś trzeba "drutowac" w samochodze??? Chodzi mi o to czy po tej przeróbce to wszystko bedzie miało ręce i nogi czy bedzie wygladało i dzialało jak by było "upchane na siłe" ???

Chce kupic takie xenony o barwie 4300k, czy one będa swieciły tak jak te montowane oryginalnie w samochodach ??? Kiedys jechałem samochodem z allegrowymi xenonami z tym że 6000k ale jak dla mnie efekt był taki że o dupe potłuc, poprostu nie umywały sie do seryjnych,

2.) Co myslicie o przerobieniu oryginalnych lamp na soczewkowe i dopiero wtedy włożyć xenon ??? Da sie to zrobić tak zeby to działało i wyglądało na oryginalne ???

Anonymous - 25-02-2008, 01:20

No tak tylko nie usuwajac tego trzpienia czy jak to tam nazwac to jest tragedia po prostu , wlozylem na probe taki zestaw ktory jest dedykowany zamiast H7 i ten zarnik ma taki sam cokol co zarowka wiec jest po prostu plug&play no i swieca jakies paski tylko przed autem na ziemi a generalnie oswietlenie jest duzo gorsze niz na seryjnych zarowkach. Moze w takim razie te co wlozylem sa takie lipne ? Sprobuje inne ciekawe czy bedzie roznica. Najlepiej jednak przerobic lampe na soczewke.
PabloGal - 25-02-2008, 19:41

Założyłem, świecą, wydaje mi się że jestem zadowolony.
Anonymous - 27-02-2008, 02:14

Simones napisał/a:
Lo matko, niektore pomysly sa wrecz przerazajace... Niech Cie Pan Bog broni to wywalac - musi byc koniec i basta. A jak nie wierzysz to sobie zaswiec palnikiem prosto w oko tylko (przed uzyciem skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceuta).

Dzisiaj ogladalem lampy w accordzie i tam tez sa H7 i nie ma zadnej przeslony przed nimi a klosze sa rowniez cale przezroczyste bez zadnej linii nawet...

pawelpurc - 27-07-2008, 04:46

mi znudzily juz sie te cale xenony, mialem przeglad to musialem oczywiscie demontowac...i zabraklo checi aby wlozyc..

Teraz jezdze na normalnych zarowkach

Ktos chce kupic 6000k ? :lol:

Anonymous - 28-07-2008, 01:53

Nie wiem jak mogla sie znudzic, taka widocznosc, bezpieczenstwo oraz tak piekny kolor, ale skoro tak, to chetnie odkupie same palniki. Jesli chcesz je sprzedac to daj znac - wszystkie dane pod postem aktualne.
Pozdro!

Anonymous - 05-08-2008, 22:20

chłopaki powiem wam że też myślę o xenonie ale do colta :wink: tylko problem w tym że jak to wszystko przeczytałem to mam jeden mętlik w głowie :P
Anonymous - 05-08-2008, 22:27

Zobaczcie jaka fajna przeróbka lamp pod xeony do Galanta. Właśnie szukam jakiś tanich lamp z pourywanymi uchwytami do testów :D Jak ktoś ma proszę dać znać.
pawelpurc - 05-08-2008, 23:48

No fajna taka przerobka, jesli chodzi i soczewki.

Ja mam do opchniecia zestaw xenon hid (nie zenon :D )

Anonymous - 06-02-2009, 18:24

Witam ja mam w galu xenony 12000k

nie przeszkadza mi ten niebieski kolor a nawet wręcz pomaga wszystkie białe linie na drodze świecą aż miło
niektórzy jadący z naprzeciwka migają długimi (sory dla mijanych kierowców) choć światła są dobrze ustawione i mam automatycznie ustawiane + spryskiwacze

xenony dają o 200% więcej światła polecam wszystkim może nie koniecznie o barwie 12 tyś. k
pozdrawiam