Forum ogólne - Jak za duzo paliwa to sie wylewa na ulice?
saphire - 31-07-2007, 02:07
Wytwarzanym celowo po zgaszeniu silnika podciśnieniem w zbiorniku - a czy tak jest - sprawdź odkręcając korek na zgaszonym i na chodzącym silniku.
Moominek - 31-07-2007, 08:20
Ale to psssst nie jest do środka tylko na zewnątrz... w MSS nie ducha aż tak ale w galu rekinie dmucha, że czuć po łapkach ewidentnie wygląda na to, że coś pompuje ten zbiornik
saphire - 31-07-2007, 17:49
Mnie się wydaje że w Cari to pssstt zasysa a nie dmucha ale przy okazji następnego tankowania wnikliwie się temu przyglądnę ;p
slawek st - 31-07-2007, 21:44
Cytat: | Sławku st, wedle twojego rozumowania,to tak sobie myślę, że na południu Europy i w gorących stanach USA, a także w Afryce, to paliwo płynie ulicami niczym rzeka. | Jedź kolego tam to sobie za darmo nałapiesz.A tak poważnie proszę wrócić do początku tematu. Co do układów wyrównania ciśnienia to chyba nie macie wątpliwości że są i wiecie jaka jest ich rola.Jeże jednak je macie to zapraszam w manualu wszystko czarno na białem wyłożone. Osobiście często tankuję trzy różne auta i nigdy żadnego psyt nie słyszałem, chyba ma słaby słuch???Pozdrawiam.
saphire - 31-07-2007, 22:24
Następnym razem ci specjalnie nagram pssst przy odkręcaniu korka paliwa i wystawię do odsłuchania kwestia tylko czy pssst jest od nad/czy/pod/ciśnienia i czy występuje przy chodzącym silniku czy tylko tuz po jego wyłączeniu.
|
|
|