To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Jak za duzo paliwa to sie wylewa na ulice?

saphire - 31-07-2007, 02:07

Wytwarzanym celowo po zgaszeniu silnika podciśnieniem w zbiorniku - a czy tak jest - sprawdź odkręcając korek na zgaszonym i na chodzącym silniku.
Moominek - 31-07-2007, 08:20

Ale to psssst nie jest do środka tylko na zewnątrz... w MSS nie ducha aż tak ale w galu rekinie dmucha, że czuć po łapkach :) ewidentnie wygląda na to, że coś pompuje ten zbiornik
saphire - 31-07-2007, 17:49

Mnie się wydaje że w Cari to pssstt zasysa a nie dmucha ale przy okazji następnego tankowania wnikliwie się temu przyglądnę ;p
slawek st - 31-07-2007, 21:44

Cytat:
Sławku st, wedle twojego rozumowania,to tak sobie myślę, że na południu Europy i w gorących stanach USA, a także w Afryce, to paliwo płynie ulicami niczym rzeka.
Jedź kolego tam to sobie za darmo nałapiesz.A tak poważnie proszę wrócić do początku tematu. Co do układów wyrównania ciśnienia to chyba nie macie wątpliwości że są i wiecie jaka jest ich rola.Jeże jednak je macie to zapraszam w manualu wszystko czarno na białem wyłożone. Osobiście często tankuję trzy różne auta i nigdy żadnego psyt nie słyszałem, chyba ma słaby słuch???Pozdrawiam.
saphire - 31-07-2007, 22:24

Następnym razem ci specjalnie nagram pssst przy odkręcaniu korka paliwa i wystawię do odsłuchania ;-) kwestia tylko czy pssst jest od nad/czy/pod/ciśnienia :-) i czy występuje przy chodzącym silniku czy tylko tuz po jego wyłączeniu.