Galant - Ogólne - Galant 4x4 po 2000 roku byl taki?
TommiCrazy - 01-12-2007, 00:23
przed zakupem (stariona, silnika 4g63T,mase czesci do mojego galanta by zrobic go na turbo) przymierzalem sie do kupna LEGNUM, zniechcecilem se tylko tym ze nie mogl bym nim jezdzic w poslce legalnie, taraz jak wydalem pare tysiecy funtow okazuje sie ze jest tych legnumow na péczki :/
Anonymous - 01-12-2007, 00:41
PLPynton napisał/a: | no przeciez nasz kraj jest malym centrum przerzutowym z JP np na naszych bliskich sasiadow ze wschodu. sa w PL jakis czas a pozniej sa odsprzedawane tam lub doslownie sa w tranzycie ale zazwychaj nasi sie wkrecaja pomiedzy. w okolicach granicy niemieckiej handluje sie w podobny sposob, w okolicach miast portowych w ten. no bo jak kraj nie ma morza to co? na zachod tez bo np taka szwajcaria nie ma morza a w niemczech cos takiego jak przerobka jest nielegalne a PL to szara strefa i mamy umowy celne dobre. |
Polska?? Niemcy ciągną sami - na potęgę,holendrzy, wschodnie bractwo też, uwierz mi dają sobie radę sami bez naszej pomocy. Wiem to bo sprowadzam trochę złomu z Japonii i wiem jaką mam konkurencję za granicami. My dobre umowy celne??To dlaczego climy auta i towary w Hamburgu??:wink:
A z rejestracją piszę jeszcze raz:robisz przegląd techniczny, diagnosta może odmówić, wtedy udajesz się do rzeczoznawcy PZMOT lub DEKRA, robi pełny opis- co zostało zrobione jak i na jakich częściach, z powrotem wracasz do diagnosty i musi zrobić przegląd, musi, a potem heja do urzędu a w urzędzie też nie moga Ci odmówić, masz wszelakie pisma Panie o dopuszczeniu do ruchu, a jakby się zacięli i nie chciałoby Ci się z nimi sądzić zawsze możesz zarejestrować auto jako 'SAM'a, dalej jest to możliwe. Firma ubezpieczeniowa może potrącić co najwyżej kilka procent przy wypłacie z AC z tytułu przeróbek.
P.S. Temat przerobiony z FTO a więc z autem które nigdy nie było LHD
Niemiec też może przerzucić kierę lecz musi to zrobić odpwiednia firma z odpowiedznimi kwitami i ....majątek. Wszystko rozchodzi się o TUV. Jeździ tylko jeden i to RHD, wiem bo poruszałem temat na forum i taką odpowiedź dostałem od użytkowników.
Anonymous - 01-12-2007, 00:50
CZY TO NIE JEST ZBYT PIĘKNE ZEBY BYŁO PRAWDZIWE o czym pisze PLPynton z tymi LHD
jak to sie mowi "dopoki nie zobacze nie uwierze"
Anonymous - 01-12-2007, 01:03
cuuube napisał/a: | CZY TO NIE JEST ZBYT PIĘKNE ZEBY BYŁO PRAWDZIWE o czym pisze PLPynton z tymi LHD
jak to sie mowi "dopoki nie zobacze nie uwierze" |
Dziwi mnie fakt zatem że Dubai, inne turbany no i hamerykany też nie ciągną gotowców LHD? Tylko lepią te kabelki i montuja deseczki se sami i płaca za to kwadratowe pieniądze.
Przerzutka SKY GTR to 15 tys.$
Anonymous - 01-12-2007, 02:11
ubezpieczyciel w PL nie lubi wyplacac pieniazkow, brak homologacji wystarczy.
przerzut jest w hamburgu, climy na terenie kraju.
nawet jesli SKY GTR to 15 tys.$, 3 razy tanszy VR4 - 5K USD, maluch czy trabant okolo 300-500USD.
trzecia osoba nie moze sobie ot tak wypisac homologacji na przerabiany samochod bez zgody producenta. cos na forum przekombinowali.
dzieki wiem o rzeczoznawcy ale zarejestrowany w ten sposob samochod nie moze byc ponownie zarejestrowany np w szwajcarii, nie mowiac o sprzedazy.
to moze zrobmy inaczej, nie ma zadnej firmy w JP, ten VR4 przerobil heniek z kowali via PLPynton jako pierwszy w kraju jeeeeeea. juz nie ja ale zalatwie ze sie sprzeda za 38tys PLN. do wgladu jak dotre do kraju i powysylam graty ktore obiecalem powysylac klubowiczom, oferta wazna tylko do 21 grudnia. pewnie brzmi bardziej wiarygodnie, dla mnie wersja z JP by bardziej podchodzila, bardziej niz heniek czyni cuda, czyli robi to czego rzekomo nie da sie zrobic a pozniej sprzedaje za bezcen tracac na tym interesie czas.
ontopic:
wlasnie ustalilem ze sa i sedany czyli galanty (model-silnik) z napedem na 4 kola
EC1A-4G93, EC3A-4G64, EC7A-4G94 no i EC5A z 6A13
Anonymous - 01-12-2007, 17:01
podaj chlopie jakiegos linka do strony tych malych skosnookich chlopaszkow co przerabiaja niby RHD na LHD bo skoro robia to na wieksza skale a nie pojedyncze sztuki w garazu to musza cos miec ! zreszta gdzies sam znajdujesz to co niby sciagasz wiec pochwal sie nikt nie wygryzie ci zrodelka !
Krzys - 02-12-2007, 11:02
PLPynton napisał/a: | aa to o to chodzi, to wez sobie to zdjecie kolego uprzejmie ktore zamiescilem zapisz na dysku. odczytaj "shooting time" tego zdjecia i wyjdzie ci dokladnie kiedy byl zaladowany. jesli musisz koniecznie wiedziec to nie znalazl sie w kontenerze teraz tylko gdzies w pierwszej polowie pazdziernika i 24 zdaje sie odplyna. odrob matematyke i bedziesz wiedzial gdzie jest. obejrzyj dokladnie to zdjecie to bedziesz widzial ze to 20 stop dlugosci i jest tam jeszcze poza 2 skuterkami drugi samochod, jak myslisz bujam ze od lipca jestem wlascicielem? chodzi o to ze ty nie umiesz przerobic, chcialbys niec przekladke a nie swapa no i nagle jak okazuje sie ze ktos cos takiego robil to nie trzeba wpadac w panike tylko grzecznie spytac sie jak sie to robi. powaznie mowisz i masz, tak to ma dzialac nie?
rozumiem ze chcesz byc za wszelka cene tym pierwszym, taaak rozumiem. jak dla mnie mozesz byc ale rusz glowa i pomysl ze jak piszesz to mozesz innym nie wiem czy nieswiadomie sprawic problemy! |
Kolego... niekumam o co Ci biega...
Po 1.Kiedyś wysłałeś nam fotki na forum,że to Twój,teraz piszesz,że 24października dopiero odpłynoł z JP. a no i jeszcze w piątek już go sprzedałeś...(niebede się już dochodził,bo to Twoja sprawa)niektórzy wiedzą o co biega...
Po 2.to Ty odrób matematykę i zastanów sie ile to jest 20stóp,bo raczej niewejdą dwa samochody w całości(stojące normalnie) no chyba że podwiesisz oba przody aut,ale niewidać żeby tak było...
Po 3.słuchaj to czy Ty bujasz,to ocenią inni...(ja niejestem od tego)
Po 4.Nie jestem pierwszym i nie ostatnim(jeśli o to chodzi) jakbym chciał przekładkę to bym zrobił... ale poco??(to jest legnum przed liftem)
Niechcem nikomu sprawiać problemów,tylko nierozumiem jednego...
Było tyle tematów o VR4 i o przekładkach i dlaczego wczesniej o tym niewspomniałes,napewno śledziłeś temat a może nawet sie tam udzielałeś skoro "podobno" masz tyle Legnumów...
No nic,powodzenia Zycze w ściąganiu LHD z JP
Anonymous - 02-12-2007, 11:04
PLPynton napisał/a: | aa to o to chodzi, to wez sobie to zdjecie kolego uprzejmie ktore zamiescilem zapisz na dysku. odczytaj "shooting time" tego zdjecia i wyjdzie ci dokladnie kiedy byl zaladowany. jesli musisz koniecznie wiedziec to nie znalazl sie w kontenerze teraz tylko gdzies w pierwszej polowie pazdziernika i 24 zdaje sie odplyna. odrob matematyke i bedziesz wiedzial gdzie jest. obejrzyj dokladnie to zdjecie to bedziesz widzial ze to 20 stop dlugosci i jest tam jeszcze poza 2 skuterkami drugi samochod, jak myslisz bujam ze od lipca jestem wlascicielem? chodzi o to ze ty nie umiesz przerobic, chcialbys niec przekladke a nie swapa no i nagle jak okazuje sie ze ktos cos takiego robil to nie trzeba wpadac w panike tylko grzecznie spytac sie jak sie to robi. powaznie mowisz i masz, tak to ma dzialac nie?
rozumiem ze chcesz byc za wszelka cene tym pierwszym, taaak rozumiem. jak dla mnie mozesz byc ale rusz glowa i pomysl ze jak piszesz to mozesz innym nie wiem czy nieswiadomie sprawic problemy! |
Nie wiem kolego co ty bierzesz i w jakich ilościach ale podjeżdżasz mi trochę pod takiego jednego „angola” swoimi opowiastkami wyssanymi z dużego palca u stopy. Matematyki chyba też nie odrobiłeś do końca sam bo z moich obliczeń wynika że 20 stóp to jest coś deko ponad 6 metrów a ty piszesz że za białym galem i dwoma skuterkami jest jeszcze jedno auto Chyba że cię ryżojady przekręciły bo za skuterkami to może się zmieścić co najwyżej sprasowany smart .
PS. Kolego NEVMAN1 czekam, czekam i się doczekać nie mogę na fotki twojego superhiperlimitowanego ralliarta z aktualną prasą . Miało być jak w banku , no chyba że go sprzedałeś parę minut przed moim postem, no to sorki.
Rafal_Szczecin - 02-12-2007, 12:31
pikok napisał/a: | Nie wiem kolego co ty bierzesz i w jakich ilościach |
ale ja to tez chce
TommiCrazy - 02-12-2007, 14:32
PLPynton napisał/a: |
ontopic:
wlasnie ustalilem ze sa i sedany czyli galanty (model-silnik) z napedem na 4 kola
EC1A-4G93, EC3A-4G64, EC7A-4G94 no i EC5A z 6A13 |
tak to wiekszosc z nas wie ze sá , bo ofert aut sciáganych z japoni wiele razy przegladalismy, ubelewamy nad tym strasznie ze jakos nikt nie moze ich znallesc w wersji chrzescijanskiej.
Nie uwazasz ze taktowne by bylo z twojej strony ( skoro juz wsadziles kij w mrowisko) uspokoic nas fotkami tego legnum ?
bo jak narazie to mamy tylko goráczke na forum
[ Dodano: 04-12-2007, 00:08 ]
czy ten czarny na awatarku to twoj? przepiekna bestyja !!! masz wiecej fotek?
Anonymous - 14-12-2007, 18:13
No Panowie,
Na temat ladowan kontenera to nie bede dyskutowal, mnie wszystko jedno, moze i mnie przekrecili
Zdjecia, jakie? z gazeta z data itp. a moze z notariuszem?
TommiCrazy, masz racje, w niedziele zrobie zdjecia i zamieszcze do wgladu.
swinks_UK - 14-12-2007, 18:53
pikok: nie naskakuj tak na ludzi i wyluzuj trochę...
tu masz zdjęcia auta Nevman1'a:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=11853
wystarczyło uruchomić forumową wyszukiwarkę...
Anonymous - 14-12-2007, 19:07
TommiCrazy napisał/a: | czy ten czarny na awatarku to twoj? przepiekna bestyja !!! masz wiecej fotek? | nie nie to nie moja a szkoda moja jest w galerii pod znaczkiem galanta tamte znalazlem w sieci ale juz zmienilem avatara
[ Dodano: 14-12-2007, 19:31 ]
...z przodu jeszcze mam fotke ale sa male ! ze stronki klubu w Texasie ale nie moge przypomniec sobie adresu www
Grid - 16-12-2007, 16:12
Po odrobinie szperania Googlem wykryłem taką stronkę:
http://www.japan-partner.com
W ofercie mają ze trzy Legnumy VR-4, szukając po sprzedanych znalazł się i ten:
http://www.japan-partner....r-for-sale.html - patrząc na numerek oferty i numerek na szybie ze zdjęcia na stronie 2 tego wątku - wszystko się zgadza.
Następnie, user testimonals (oceny użytkowników):
Cytat: | had a real & reliable Partners from Japan Partner Inc where I can order Vehicles to Convert to LHD from RHD. At first I was afraid because of internet fraud but I was lucky to be able to get a Mitsubishi lebero NICE ONE from Japan Parther |
Ale z drugiej strony w FAQ piszą:
Cytat: | We neither make steering conversion nor supply parts for conversion to left hand drive steering. The main reason is that we simply do not have such parts in Japan because we use here RHD vehicles. Our customers from LHD-countries find these parts by themselves in their local markets and do conversions on their own. |
...nie robią konwersji, bo po prostu nie ma takich części do LHD w Japonii.
Ceny - spora rozpiętość - od 1650USD za 98 260ps, poprzez 3-5tys za 99 280ps, do tego przesyłka 1000-1500USD.
Wygląda nieźle, co prawda ja bym się bał zaryzykować kilka tys. dolarów w ciemno. Konwersja na LHD z dostawą to raczej tylko pomarzyć, albo kwestia szczęścia.
Pozdr,
Grid
Anonymous - 16-12-2007, 21:40
Chodziło mi o zdjęcia z aktualną prasą dlatego bo nie wierzę w to że NEVMAN1 ma vr4 .
Te zdjęcia którymi się chwali to zapewne fotki jakiegoś gala z ebaya ( robione tak jak na sprzedaż ). Mając auto nie widzę żadnego problemu pochwalić się nim z gazetą na masce ale widocznie problemem jest namierzyć ponownie tego ralliarta żeby pstryknąć mu foto. Zapewne kolega NEVMAN1 że niby już go pogonił bo niedawno się chwalił że będzie go sprzedawał a więc lipa z sesji, hahaha.
|
|
|