Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Evoscan + kabel OpenPort1.3 z www.limitless.c
saphire - 14-07-2009, 08:35
demeone napisał/a: | saphire hmm popracuje sie i nad tym tylko trzeba będzie znaleźć NAVI która obsługuje USB w trybie HOST'A a nie tylko SLAVE |
PS. Prawie każda to obsługuje jeśli jest z WIN CE 5 bo tryb przestawia się jednym wpisem w rejestr windy - stery zwykle są już w systemie.
demeone - 14-07-2009, 10:50
Hmmm niekoniecznie. Ja mam kilka HTC i nie kazdy może działac jako host. Nawet z podpiętym zewnętrznym zasilaniem 5V do USB nie obsługuje wszystkich urządzeń. Trzeba będzie też poszukać czy sterowniki do serii FT232 są dostępne na ten OS.
saphire - 15-07-2009, 11:29
To masz HTC z win CE 5.0 na pokładzie? A nie czasem z Mobile?
demeone - 15-07-2009, 14:15
Windows Mobile 6.1 oparty na CE 5.2. teraz czekam na WM 6.5. już jest wersja beta ale poczekam na wersje stabilną.
saphire - 16-07-2009, 07:38
A ja wyraźnie napisałem: Win CE 5.0 z NET (nie mobile)
[ Dodano: 16-07-2009, 07:45 ]
PS. przełączanie trybu pracy portu usb w nawigacji
Zet_ - 02-01-2010, 17:43
Panowie mam sprawę zakupiłem sobie Takie fajne autko Carisma, chciałbym je zdiagnozować ale tu się narzuca problem: jakim kabelkiem i oprogramowaniem? potrzebne mi jest tylko do z czytywania błędów i ich kasowania. proszę o pomoc, gdyż w internecie mam problem ze znalezieniem czego kol wiek na ten temat do tego modelu auta. gdzie kupić kabelek i z kąd ściągnąć oprogramowanie bo podejrzewam że VAG-COM nie podejdzie.napomknę że już się bawiłem w takie coś ale przez złącze OBDII ponieważ miałem poprzednio VW.
robertdg - 02-01-2010, 17:57
Zet_, może to Cie zainteresuje http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981
Zet_ - 03-01-2010, 10:52
dzięki bardzo duuużo lektórki ale też rozjaśniło mi umysł, wychodzi na to że wystarczy spinacz i bardzo proste. Choć nie powiem wolał bym sprawdzić wszystko za pomocą interfejsu OBD :/ no ale jak widać takiego jeszcze nie wynaleziono dla cywilów takich jak my
aren195612 - 03-01-2010, 13:40
Zet_ napisał/a: | no ale jak widać takiego jeszcze nie wynaleziono dla cywilów takich jak my |
Aż tak źle to nie jest. Mówimy oczywiście o silnikach benzynowych w naszych autkach.
Soft współpracujący z kabelkiem Vag kkl na FTDI do odczytu danych z czujników w czasie rzeczywistym:
1/ Mutmonitor, obecnie wersja 2,0, darmowy, wystarczy się zarejestrować, błędów
ECU nie czyta. Strona domowa: link
2/ Mitsulogger 2.0 Beta 1a, darmowy, wystarczy się zarejestrować, błędów ECU nie
czyta. Strona domowa: link
3/ EvoScan v2.6 Full Released , płatny- 25 USD, moim zdaniem ok., szczególnie do GDI,
błędów nie czyta- przynajmniej mi się nie udało, może autka od 2001 roku tak, ale
trzeba by to sprawdzić. Strona domowa: link
=================
Rosjanie opracowali MMC Jobd Logger
Strona domowa projektu: link
Ciekawy projekt, wsparcie dla:
[img] [/img]
Mailowałem do nich, soft za darmo ze stronki, kabelek tylko od nich, 100 USD plus przesyłka, koszty przelewu, razem jakieś 160 USD. Nie mam takich potrzeb, ale komuś może się przyda.
l_i_p_a - 17-01-2010, 22:36
Witam. Mam kabel i program do Mitsubishi. Kabel jest własnej roboty (obd2 dostępne-a aktualnie pracuje także nad starszymi wejsciami) i chce go potestować. Jeżeli jest ktoś zainteresowany sprawdzeniem błędów i ewentualnym ich kasowaniem, a także dataloggingiem. Kabel działa z moim coltem CA0 94 rok który ma złącze obd2 i chce sprawdzić w jakich mitsubishi jeszcze działa. Jeżeli jest ktoś zainteresowany zapraszam na PW. WARSZAWA
saphire - 27-01-2010, 13:42
W miśkach z silnikiem GDI jest JDBII (w nowszych galantach GDI/2.5V6 też) a to zupełnie inna bajka niż ODBII
|
|
|