[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] Remont silnika 4G63
Hubeeert - 21-04-2006, 12:13
Bartek napisał/a: | tlok pozazuje, ze oszczedzasz na gazie. Jezeli po oczyszczeniu tego bialego nalotu bedzie widzac nadtopienia - tloki do wyrzucenia |
Własnie miałem to napisać tylko inaczej.
Anonymous - 21-04-2006, 12:17
Zabardzo nie wiem w jaki sposob oszczedzam na gazie niec nie grzebalem, w serwisie tak mi ustawili a na tej instalacji nie zrobilem wiecej niz 15 000 km
Hubeeert - 21-04-2006, 12:21
No to gaziarze ustawili Ci za uboga mieszankę. uboga mieszanka = za wysoka temperatura. za wysoka temperatura = wypalona uszczelka, zawory, tłoki i silnik do remontu....
Bartek - 21-04-2006, 12:21
Uboga mieszanka zabija silnik na dystansie 500 km...... wiec 15 000 to stanowczo wystarczy..... ale tu nie ma o czym dywagowac - oczyscic tloki - sprawdzic nadtopienia, jak wystepuja, to pomiary gladzi i zasuwac do sklepu po nowe, jak nie sa ponadtapiane - pomiary i decyzja.... Poiarow przez internet nikt z nas nie zrobi.....
Anonymous - 21-04-2006, 14:01
Problem polega na tym że w warsztacie nie mają urządzeń do pomiarów i nie wiem co z tym fantem zrobić , a co do gazowników powinienem im się dobrać do du.....
Hubeeert - 21-04-2006, 14:04
Czyli ustawiali na oko.
Nieważne ju z w tej chwili.
Po pierwsze zrób silnik. Po drugie jedź na regulację gazu do warsztatu gdzie mają analizator spalin. Po trzecie - nie oszczędzaj za wszelka cenę bo potem jak już widać czekają Cię spore wydatki...
Anonymous - 21-04-2006, 14:06
Nie chcę oszczędzać i dlatego to wszystko tak długo trwa, np. uszczelka takomy jest już w koszu na smieci, jakie pierscionki założyć jakiej firmy polecacie
Hubeeert - 21-04-2006, 14:15
GOETZE polecam - tyle że kosztują 200 zł za komplet...
... na jeden cylinder...
Anonymous - 21-04-2006, 14:17
Może coś pośredniego, ani ne tanie ani za drogie
[ Dodano: 23-04-2006, 21:41 ]
Tak wygląda jeden z tłoków po oczyszczeniu, w zasadzie wszystkie są jednakowe więc mam nadzieję że nie muszę ich wymieniać. Ale wolę poradzić się forumowiczow którzy maja większą wiedzę odemnie
[ Dodano: 23-04-2006, 21:42 ]
może ktoś popatrzy na ten tłok
Anonymous - 10-06-2006, 19:17
kapsel napisał/a: | Nie chcę oszczędzać i dlatego to wszystko tak długo trwa, np. uszczelka takomy jest już w koszu na smieci, jakie pierscionki założyć jakiej firmy polecacie |
a czy Takoma to dziadoska firma ??? bo u mnie poskładali całom góre na komplecie takomy
Bartek - 11-06-2006, 10:55
Są gorsze..... poprawnie założona (i nie katowana ubogą mieszanką) Takoma wytrzyma 100 000 km spokojnie....
Anonymous - 11-06-2006, 20:10
Bartek napisał/a: | Są gorsze..... poprawnie założona (i nie katowana ubogą mieszanką) Takoma wytrzyma 100 000 km spokojnie.... |
to mnie troche uspokoiłeś bo mialem cały zestaw z takomy , goście co u nich robiłem raczej się znają , głowica byłą planowana a gazownie mam na wtrysku tak że może będzie ( mam nadzieje )
Maciek - 11-06-2006, 22:48
No tak właśnie mi ciśnienie opadło bo od 21-04-2006 miałem wysokie kiedy to kapsel napisał/a: | uszczelka takomy jest już w koszu na smieci |
Nie wiem tylko czy kotleś to dobrze poskładał? Mam tak jak dany-ct, cały komplet Takomy.
TommiCrazy - 23-07-2006, 01:55
Moj galant ma w tej chwili 210 tys Km
dodac mu nalezy jakies 30-40tys
przed wyjazdem do angli wymienilem profilaktycznie pompe wody ktora jeszcze niechalasowala ale miala jakies tam ubytki wody
olej zawsze byl taki jak zalecal producent (nigdy niebylo odstepstwa)15-w40 castrol
ostatnie jakies 50 tys km jest otrute gazem
auto pierwszy raz bralo udzial w KJS'ach jak mialem 18 lat jak zdalem prawko (8 lat temu)
auto regularnie smigalo na zloty street racingowe gdzie byl butowany do odciecia co piatek
co niedziele zloty z innym klubem na ktorym odbywaly sie szalenstwa na placykach manewrowych
zaliczone dwa wyscigi na torze , pare ostych kułek na pełny gwizdek
jazda z v max na autostradzie przynajmniej raz dwa razy w miesiacu
regularna wymiana czesci exploatacyjnych
twarde zawieszenie dajace w kosc całemu samochodowi
PODSUMOWANIE
dolewam 0,5 litra na 4 tys km
odkad niejezdze na gazie auto kopci
auto na przeciagu 16 lat istnienia stracilo na hamowni 9koni
posiada wiekszy momet obrotowy niz zaklada katalog fabryczny
nigdy niebylo w tym silniku zadnego remontu
zawory klepią...... jak w wiekszosci galantow z tego czasu
chyba duzo zalezy od szczescia jaki sie egzemplarz komus trafi
teraz to sie musze modlic do najswietszej panienki przyspieszenia zeby na czas pobytu w anglii nadal nic autku niedolegalo.
pomijam kwestie problemow z elektroniką czy z ecu...... tego sie uniknac niedalo
w tylek daje zato dawac rdza ktorej nigdy niebylo i myslalem ze niebedzie :/
|
|
|