[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY2A 1.5] Ile Wam spalają Lancerki z silnikiem 1,5?
Anonymous - 29-08-2008, 19:45
Kolejne dwukrotne tankowanie do odcięcia (ten sam dystrybutor). Trasa 500km (w tym 400 w trasie) -wyszło 6,5l/100km.
Bastek77 napisał/a: |
Może napiszecie kilka słów na temat codziennej eksploatacji auta:
wykończenie
jakość wnętrza
silnik
zawieszenie
hałas
Pozdr. |
Może plastiki nie są najwyższej jakości (szczególnie w dolnej części kokpitu i boczków drzwi), ale wyglądają nie najgorzej. Wykończenie bagażnika -lepiej tam nie zaglądać
Zestrojenie zawieszenia to idealny kompromis między komfortem a bezpieczeństwem -świetne w zakrętach, trochę odczuwalne na dziurach (pomagają balonowe opony).
Wydech fajnie burczy, ale w dłuższych trasach i większych prędkościach hałas staje się męczący.
Ogólnie jestem z auta bardzo zadowolony. Do tej pory przez rok zaliczyłem trzy wizyty w serwisie. Moim poprzednim autem (VW) w okresie gwarancyjnym średnio w serwisie musiałem pojawiać się co miesiąc.
No, ale dość OT.
Anonymous - 31-08-2008, 21:20
Mimo wszystko, trzy razy w serwisie w ciągu roku to i tak sporo czy były to poważne awarie?
Anonymous - 01-09-2008, 19:54
Bastek77 napisał/a: | Mimo wszystko, trzy razy w serwisie w ciągu roku to i tak sporo czy były to poważne awarie? |
Raczej drobnostki.
1. Głośna praca przedniego zawieszenia przy maksymalnym wychyleniu wahacza -po przesmarowaniu "czegoś tam" jest cicho.
2. Wątek z Forum http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=24268 -właściwie serwis nic nie poradził, problem jak na razie się nie powtórzył.
3. Trzecia wizyta jak się okazało nie z winy auta -do rury wydechowej przykleił się kawał folii i śmierdział spalenizną na postojach
Anonymous - 07-09-2008, 08:59
Wczoraj w nocy był test. jazda około 130km, kręta droga, pusta ,bez klimy jedna osoba i jazda 80-90 km/ h na piątce spalanie wg kompa 5,1 l. Chyba już niżej nie zejdę. I już więcej tak nie będę męczył tego auta. Obiecuję. To był tylko test na najniższe spalanie.
Anonymous - 07-09-2008, 21:06
Nieźle
Trik - 10-09-2008, 20:56
Ddzisiaj zaliczyłem 90km trasy w obu kierunkach Augustów - Grajewo. Natężenie ruchu ciązarowego b. duże. Dwie osoby dorosłe , dwoje dzidziuchów. Spalanie na kompie 5,6l
prędkość jazdy 80-90km/h. Prędkość przejazdowa 73km/h.
Wygląda na to że gdy jadę z rodzinką spalanie spada , a gdy jadę sam rośnie
Poza tym z kompa wynika że jadąc przy tak dużym natężeniu ruchu i mniejszym wachlowaniu skrzyni biegów prędkość przejazdowa jest wyższa niż przy częstym wyprzedzaniu i hamowaniu. Czyli jazda np. z 90 km/h ,nie koniecznie za tirem, ale w swoim tępie jest bardziej efektywna niż jazda powyżej 110km/h która może być tylko bardziej efektowa.
Wniosek!
Jak szaleć to tylko na torach wyścigowych i nie pytać ile spala.
Ale!
Gdzie do jasnej ciasnej są te tory w moim regionie???
krzychu - 10-09-2008, 21:14
Jak jezdzisz sam ścisz radio spalanie spadnie
Krzychu
tomekrvf - 10-09-2008, 21:45
Trik napisał/a: | Gdzie do jasnej ciasnej są te tory w moim regionie??? |
Najbliżej na Litwie.
Anonymous - 10-09-2008, 22:22
Jutro odbieram misia w Lublinie, także dziewicza traska ponad 500km do Gdańska:)
Trik - 10-09-2008, 23:10
Tomekrvf napisał:
Najbliżej na Litwie
O kurde faktycznie!!!
to tylko 60 km do granicy mam.
Tylko jak zobaczą że Polak to mogą podziękować.
Co do radia! Głuchy nie jestem i nie musi mi biadolić przez całą drogę.
jaca71 - 11-09-2008, 02:26
krzychu napisał/a: | Jak jezdzisz sam ścisz radio spalanie spadnie
Krzychu |
U mnie spalanie zależy bardziej od rodzaju muzyki niż od głośności, ale trop prawidłowy...
Anonymous - 11-09-2008, 06:16
Cytat: | Jutro odbieram misia w Lublinie, także dziewicza traska ponad 500km do Gdańska:) |
Bastek77 widziałem wczoraj Twojego miśka w Lublinie. czarny jak smoła. I ma 143 konie pod maską. Pozdrów (jeśli przeczytasz wcześniej) pana Adama.
Robson86 - 11-09-2008, 09:00
Zorro123 napisał/a: | Pozdrów (jeśli przeczytasz wcześniej) pana Adama. |
i Arka
Pozdroo
Anonymous - 12-09-2008, 02:04
Zapomnieliście o Piotrze, to właśnie on wyszykował mi pięknie miśka, jak go zobaczyłem............ Nawet odebrał mnie z dworca i postawił kawę full service:)
Po długiej podróży i 1,5h straconej w korkach w Wawie, miś już stoi na parkingu-strzeżonym:)
Jechało się super!Naprawdę nie żałuję ani 1zł wydanej na to auto! Do tego naprawdę mało pali.
Pozdr.
Anonymous - 17-09-2008, 00:22
raporty spalania wg uzytkownikow autocentrum
|
|
|