To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Centralny zamek

adaxo - 13-08-2008, 21:35

Czesc, sproboj przytrzymac na okolo 10 sek dwa przyciski na pilocie az ta didka pomiedzy nimi sie zaswieci na stale, potem pusc przyciski jednoczesnie (dioda powinna caly czas swiecic) i nadus przycisk otwierania/zamykania.
U mnie ten manewr musze powtarzac po wymianie baterii.
Jest jeszcze, przynajmniej u Mnie, na jednym z kabli prowadzacym chyba od syreny do centralki bezpiecznik 5A, mialem spalony i tez nie dzialal pilot. U mnie jest on poprowadzony pod kierownica kolo zlacza OBD.
Co do immo to czy nie jest to czasem takie oczko kolo regulacji swiatel??
Pwodzenia

pozdrawiam Adam

Matik608 - 13-08-2008, 22:10

nie zapala sie, tylko za mruga ok5 sek i gasnie i koniec...
ta diódka na pilocie zawsze mi tylko migala :? sprawdzilem wszystkie bezpieczniki pod maska i w kabinie i wszystkie od centralnego sa ok. a gdzie sa jeszcze inne to nie wiem bo nie w temacie jeszcze jestem z tymi kablami :)
jakie oczko??

misjonarz. - 13-08-2008, 22:13

adaxo napisał/a:
Co do immo to czy nie jest to czasem takie oczko kolo regulacji swiatel

chyba jednak nie ten model gala :)

Matik608 - 13-08-2008, 22:19

czyli powinienem miec to oczko??
misjonarz. - 13-08-2008, 22:28

Cytat:
czyli powinienem miec to oczko

nie gdyż jak już zostało napisane wcześniej w naszych galach immo jest zakodowany w kluczyku i kod odczytywany przez komputer w stacyjce. a co do pilota to może udaj się do elektronika może ci go sprawdzi.

Matik608 - 13-08-2008, 22:36

no tez wlasnie patrze nawet na allegro i w zadnym galancie z tego modelu zadnego oczka nie widze xD
a jak jest z alarmem?? bo tak patrze na allegro i w roczniku mojego ludzie pisza w opisach ze ma alarm??
no sam z tym pilotem chyba nic nie wymysle :?

adaxo - 13-08-2008, 22:39

Mam dokladnie taki sam model i rok i u mnie jest takie metalowe kulko pomiedzy regulacja swiatel a stacyjka i z kluczami dostalem taki plastik z metalowym koncem pasujacym do ww "oczka" :lol:
tu jest foto inny model ale ma to cos :mrgreen:

Matik608 - 13-08-2008, 22:46

ja tego nie mam. no i co sie niby z tym robi?? :) mam takie koleczko i takie metalowe ale w astrze, dorabiany immobilajzer :P przy kazdym odpalaniu trzeba tam przytykac.. jednym slowem przeje... z tym jest..
brodzky - 15-08-2008, 00:14

Coz. Mam identyczny pilot i przy zakupie dzialal choc sprzedajacy mowil ze nie dziala. Potem otwieral za 5-10 razem a potem sie wkurzylem ze glupio wygladam duszac ten guzik zamiast z kluczyka otworzyc i pilot lezy w szufladzie. Zawsze mrugal czy otworzyl drzwi czy nie. W poniedzialek bede u siebie wiec moge wyjac do z szuflady i sprobowac czy jeszcze funguje. Bateria kopie w jezyk wiec to nie wina bateri. Predzej wydaje mi sie, ze chodzi o te gume przewodzaca ale nie udalo mi sie odkrecic plytki od obudowy (chyba ktos wczesniej srubki na klej wkrecil). Ponoc da sie zaprogramowac centralke do pilota tylko skad takiego wziac sprawnego? Dzwonilem na allegro po galach na czesci ale nikt nie mial... :/

ps. a do ASO raczej sie nie wybieraj bo mi powiedzieli ze potniemy kable i wsadzimy od Pajero a pytanie na jaki olej wymieniaja w AT uslyszalem ze jakis z beczki :) W innym z kolei rzeczowo podeszli do sprawy sprowadzenie nowki z Holandii kolo 800zl. Od 98 taniej i chyba 600zl. Za sztuke oczywiscie... Przemo601 tez byl w ASO i mu do AT wlali zly olej :)

wilk88 - 10-12-2009, 22:31

Witam!
Mam problem z centralnym. Normalnie śmiga mi z pilota, dzisiaj musiałem na chwilę ściągnąć klemy z aku i po założeniu na nowo nie działa. Jak wciskam przycisk na pilocie to jest dźwięk - 4 piknięcia ale nic się nie dzieje, drzwi cały czas otwarte. ( normalnie przy zamykaniu były dwa piknięcia, przy otwieraniu jedno)

Z góry dzięki za pomoc!

KaWu - 11-12-2009, 10:20

wilk88, spróbuj zamknąć najpierw prawe drzwi z przodu kluczykiem a póżniej od kierowcy. Następnie otworz pilotem i zobacz czy wszystko działa.
wilk88 - 12-12-2009, 13:24

Wyżej wymieniony sposób niestety nie zadziałał.
Opisze wszystko szczegółowo:
A więc jak jest duża wilgoć w powietrzu, mam czasami coś takiego że przekręcam kluczyk, kontrolki się zapalają jak trzeba ale gdy chcę odpalić samochód to nagle wszystko gaśnie i nie ma zasilania. Wtedy muszę otworzyć maskę,poruszać klemami i wszystko wraca do normy. Ostatnio miałem taką sytuację z tym, że przestał mi działać centralny z pilota. Mam pilot tego typu---> http://amin.swistak.pl/000/313/313021_222_p.jpg .
Ma on dwa przyciski, oba służą do tego samego, otwierania i zamykania drzwi oraz uaktywnienia alarmu, z tym że jeden robi to z sygnałem dźwiękowym a drugi bezgłośnie.
Jak działało prawidłowo to wyglądało to tak:
Przy otwieraniu, kierunkowskazy raz migały ( i jeśli się użyło opcji dźwiękowej, dodatkowo raz pikało )
Przy zamykaniu, kierunkowskazy migały dwa razy (pikało również dwa razy)

Teraz kierunkowskazy nie mrugają, drzwi się nie otwierają/zamykają. Jak używam opcji bezgłośnej to nic się nie dzieję a jak dźwiękowej to pika 4 razy i też nic.

Co to może być? Które bezpieczniki mogą być za to odpowiedzialne?

Dzięki za pomoc!

robertdg - 12-12-2009, 13:41

wilk88 napisał/a:
muszę otworzyć maskę,poruszać klemami i wszystko wraca do normy
drobnym papierkiem przeczysc klemy i słupki akumulatora, następnie porządnie je dokręć na słupkach, aby trzymaly się pewnie, możesz także uzć wazeliny technicznej, dla zakonserwowania styku, aby nie wydzielała się śniedź
wilk88 napisał/a:
Co to może być?
podejrzewam ze zdekodował Ci się alarm, patrząc na pilota nie wygląda on na oryginalny, albo się myle, ale miałem oryginał i wyglądał całkiem inaczej, dobrze byłoby jakbyś wiedział jaki to typ alarmu.
Sadeek - 12-12-2009, 14:12

Witajcie, podepne sie pod temat bo jestem w tym calkowicie zielony, mam pytanko, gdzie mozna dokupic alarm i pilota do Galancika? Na allegro same okropne piloty sa i raczej nie przypadaja mi do gustu... Wolal bym cos na styl oryginalnego. i co jest potrzebne aby dzialalo wszystko. Fabrycznie chyba nie ma u mnie centralnego na pilot... Mozna to jakos sprawdzic?
robertdg - 12-12-2009, 14:20

Sadeek, jezeli masz centralny zamek, to byćmoże był do niego pilot, ale był uszkodzony, wystarczy dokupic ori pilot i go zaprogramować, równie dobrze jeżeli chcesz możesz kupić zestaw alarmu samochodowego i podpiąć go pod oryginalna centralkę.

Spójrz na takie opcje:
ALARM 1

Alarm 2

Alarm 3

Oczywiście jak nie chcesz nic taniego zawsze możesz wybrać cos z wyzszej półki:

Alarm 4