[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] Rozstaw śrub oraz rozmiar nakrętki
Anonymous - 25-11-2008, 10:01
ziutek napisał/a: | przysłany wahacz był identyczny jak mój od colta z 99 roku wszystko pasowało, ale rozstaw już inny. Teraz to już sam nie wiem jak to jest. | A co ma wspólnego wahacz z rozstawem śrub w piaście?
vtec - 25-11-2008, 13:11
vtec napisał/a: | http://www.allegro.pl/show_item.php?item=482108225#gallery
czy takie felgi wejda do mojego colta z 96 rocznika - tego nowszego 96
chodzi mi o otwor centrujacy. Koniecznie chodzi mi o 15 wiec jakby ktos mial dojscie do takich stalowych to bardzo chetnie bym kupil. |
Koledzy bardzo prosilbym o odpowiedz , temat jest dla mnie niezwykle wazny.
U nas otwor centralny powienien miec 56,6 tam sprzedawca podaje ze jest 56,5 czy to problem? A moze jednak to bedzie to samo?
Jogurt - 26-11-2008, 19:26
vtec napisał/a: | U nas otwor centralny powienien miec 56,6 tam sprzedawca podaje ze jest 56,5 czy to problem? | otwór powinien mieć 56,1. a problemem może okazać sie za niskie et. niewiem czy nie bedą obcierały o ranty nadkoli z tyłu przy et35.
vtec - 27-11-2008, 20:06
za niskie? et? czyli takie juz na pewno nie wejda --> http://moto.allegro.pl/it...nt.html#gallery ?
szkoda
Jogurt - 28-11-2008, 15:07
vtec zapomnij.
pawela - 28-11-2008, 15:25
tak to jest jak sie nie sprawdzi w praktyce i pisze na forum
vtec - miałem koła 195/50/15 na feldze 15x7,5J ET30 - sklepałem ranty, 'wyciągnąłem' je na zewnątrz o ok 1cm na stronę. Koła obcierały gdy z tyłu siadło dwóch pasażerów.
Teraz mam 195/45/16 na feldze 16x7,5 ET35 - taka sama historia, choć trze rzadziej
Anonymous - 28-11-2008, 15:38
Hmm a ja mam 195/50/15 ET35, 6.5" i obciera mi tylko z tylu z lewej strony :/ sklepalem rant ale dalej trze. Podejrzewam ze obciera o taki czarny plastik od zderzaka (pewnosci nie mam) no i ze poprostu lewa sprezyna jest bardziej dobita... :/ Teraz juz mam zimowki na stalowych 13 i nic nie obciera. Zobaczymy jak bedzie za rok juz po wymianie sprezyn
Jogurt - 28-11-2008, 19:39
pawela napisał/a: | tak to jest jak sie nie sprawdzi w praktyce i pisze na forum
| tak, a jak sie wytnie flexem po 10 cm w góre to nawet 21'' wejdzie. Paweł może nie każdy chce tłuc młotkiem błotniki
pawela - 29-11-2008, 10:26
Jogurt napisał/a: | pawela napisał/a: | tak to jest jak sie nie sprawdzi w praktyce i pisze na forum
| tak, a jak sie wytnie flexem po 10 cm w góre to nawet 21'' wejdzie. Paweł może nie każdy chce tłuc młotkiem błotniki |
chodzi mi o fakt, że jest różnica między 'zapomnij' a 'da się - tylko trzeba pokombinować'
Jogurt - 30-11-2008, 15:56
pawela napisał/a: | Jogurt napisał/a: | pawela napisał/a: | tak to jest jak sie nie sprawdzi w praktyce i pisze na forum
| tak, a jak sie wytnie flexem po 10 cm w góre to nawet 21'' wejdzie. Paweł może nie każdy chce tłuc młotkiem błotniki |
chodzi mi o fakt, że jest różnica między 'zapomnij' a 'da się - tylko trzeba pokombinować' | jak błotniki są nie ruszane to jakoś nie bardzo pasuje Twoja wizja ale jak ktoś ma je obtłuczone albo z rudą i szpachlą to czemu nie, wtedy się da
WNIOSEK: przy fabrycznych nadkolach nie wejdą, przy nadkolach do roboty z Bożą pomocą
vtec - 30-11-2008, 22:54
ja mam w tej chwili tyl podniseiony prze poprzedniego wlasciciela gdyz wlozyl tam 225/40 16" felga szerokosc chyba 8" ET 35....
jako ze ten tyl byl starsznie sztywny to zmienilem kola na 195/60 15" ET 35 , panuje wymienic sprezyny na normalne bo obecne sa za sztywne....mam nadzieje ze nic nie bedzie obcierac. Jak myslicie?
pawela - 01-12-2008, 11:02
Jogurt napisał/a: | pawela napisał/a: | Jogurt napisał/a: | pawela napisał/a: | tak to jest jak sie nie sprawdzi w praktyce i pisze na forum
chodzi mi o fakt, że jest różnica między 'zapomnij' a 'da się - tylko trzeba pokombinować' | jak błotniki są nie ruszane to jakoś nie bardzo pasuje Twoja wizja ale jak ktoś ma je obtłuczone albo z rudą i szpachlą to czemu nie, wtedy się da
WNIOSEK: przy fabrycznych nadkolach nie wejdą, przy nadkolach do roboty z Bożą pomocą |
Anonymous - 01-12-2008, 21:27
vtec napisał/a: | Koledzy bardzo prosilbym o odpowiedz , temat jest dla mnie niezwykle wazny. |
Jogurt napisał/a: | otwór powinien mieć 56,1. a problemem może okazać sie za niskie et. niewiem czy nie bedą obcierały o ranty nadkoli z tyłu przy et35. |
mam dokładnie takie 15' w evo, (jak wiadomo lancer ck i colt cj mają wiele wspólnego ) i wszystko jest ok z tym, że z tyłu sklepane ranty, ale nawet gdyby nie były klepane to raczej by pasiło, musiał bym sie przyjrzeć dokładnie....
a poszukaj na allegro dokładnie bo za niecałe 500 zł można dostać komplet takich nowych stalówek z paragonem i gwarancją mam na nich ciężarki po 5 gram
|
|
|