EVO - Techniczne - [EVO IX] Modyfikacje Evo IX z wersji seryjnej na wer GT340
Anonymous - 02-02-2007, 13:52
to wiem
Ale bardziej w pytaniu mi chodziło o prowadzone dywagacje o wytrzymałości elementów.
Pozdrawiam
Matejko - 02-02-2007, 13:57
Daromir napisał/a: | I tylko zostaje dylemat co z gwarancją, bo niby nic na oko nie widać, ale modyfikacja ECU jest do wykrycia po podłączeniu komputera diagnostycznego? |
eeee to pewnie tak jak z simlockiem - sciagasz z telefonu na gwarancji - tracisz gwarancje, cos ci sie zepsuje w telefonie idziesz z nim tam gdzie sciagnales sima - zakladaja go z powrotem, oddajesz telefon na gwarancje
Hubeeert - 02-02-2007, 14:07
Matejko napisał/a: | eeee to pewnie tak jak z simlockiem | eee pewnie nie tak prosto. Mateusz w serwisie EVO raczej idiotow nie zatrudniaja...
Matejko - 02-02-2007, 14:09
Hubeeert napisał/a: | Mateusz w serwisie EVO raczej idiotow nie zatrudniaja... |
w tych od telefonow tez nie, a jesli skopiuja to co bylo wczesniej, wgraja swoj, pozniej wgraja spowrotem pierwotne ustawienia to watpie ze w serwisie na zwyklym obd to sprawdza
Hubeeert - 02-02-2007, 14:39
ECU w EVO ma mozliwosc zapisywania logow o ile mi wiadomo.
Matejko - 02-02-2007, 17:26
no to dupa, ale tu jest polska tu sie kombinuje, wiec watpie zeby to bylo jakas przeszkoda
Anonymous - 13-03-2007, 17:57
Witam
Niedawno nabyłem droga kupna EVO VIII i... już mi mało. Poważnie rozważam ofertę Auto GT na GT340. Całość kosztuje PLN 16.5k a zawiera:
- kompletny układ wydechowy HKS
- Pompa paliwa
- Ecutek Software
- wałki rozrządu HKS
- Śruby głowicy ARP
- Mapowanie ECU
- Turbo timer HKS
Efekt: 350 KM/ 450 Nm no i... gwarancja (zostało mi jeszcze 2 lata - szkoda tracić).
Czy ktos z Was już robił takiego moda w AutoGT? Wrażenia?
A cena - nie jest chyba taka zła...
|
|
|