Colt - Ogólne - Wycieraczki
tomusn - 10-09-2006, 20:15
slo_mo napisał/a: | Grafitowe Alca są do d... - w sam raz żeby na 2-3 kompletach bez problemów i dużych wydatków przeżyć jesień i zimę |
mam takie cały sezon prawa nie daje rady, ale kto się przejmuje pasażerem (dobrze że Ania nie czyta...)
Anonymous - 11-09-2006, 12:53
cimon102 napisał/a: | Zanim kupisz cale ramiona zrob tak - sprezyny montowane sa za pomoca wygietych drucikow, podegnij je troche by sprezyna byla bardziej naprezona, i gra gitara U mnie zdalo to egzamin |
Probowalem. Jest to stal sprezynowa i musialbym miec lepsze narzedzia aby to "naszpanowal".
Kombinerkami i srubokretem niestety nie dalem rady.
Olac to.
Anonymous - 09-12-2006, 13:48 Temat postu: Wycieraczki Valeo Silencio XTRM Aero Siemanko wszystkim MM!
A nie mysleliscie zeby zmenic juz na nowsze przykladowo Valeo silencio ?Nie dosc ze super wygladaja i swietnie zbieraja wode to sa na prawde leciutkie skladaja sie z 5 do max 7 czesci i nie 25.Sa plaskie i w zaleznosci od predkosci dopasowywuja sie do szyby ,nie ma efektu "trzepania" przy wiekszych predkosciach.
Co o tym myslicie?Warto? koszt kompletu max 80 zl
pozdrawiam
bwr
Anonymous - 09-12-2006, 15:41
Browar napisał/a: | A nie mysleliscie zeby zmenic juz na nowsze przykladowo Valeo silencio ? |
No ja wlasnie na takie zmienilem, tyle ze do Galanta to koszt nie 80 a 130 PLN Ale fakt - w koncu mam swiety spokoj z wyucieraczkami. Zadnego piszczenia, ani innych przykrych rzeczy - robia doskonale to co do nich nalezy i tylko to (bez skutkow ubocznych).
JACA_1978 - 10-12-2006, 10:19 Temat postu: ja mam championy kupilem Championy do mego miska kosztowaly 45 zl komplet na przod sa ciche i jak ktos w zimie nic im nie zrobi to moga dlugo wytrzymac ja juz mam je 1,5 roku i nadal ladnie zbieraja
krysstek - 10-12-2006, 13:07
Przy okazji tego wątku zapytam o następującą rzecz. W chłodniejsze dni, gdu temp. jest poniżej 5 C, prawa wycieraczka (ta króciutka, od strony pasażera) przy prędkościach pow. 60 km/h w czasie ruchu do góry czasami przeskakuje, gdy wykonuje ruch powrotny jest ok. Cześciej zdarza się to przy jednoczesnym użyciu zimowego płynu do spryskiwaczy, przy letnim nie było żadnych problemów. Wycieraczki są fabrycznie założone i HGW co to za produkt. Kilka razy próbowałem odgiąć ramię, bo wydaje mi się, że przyczyną może być zbyt mocny docisk, ale efekt jest krótkotrwały. Wszelkie rady będą mile widziane i z góry dzięki.
Hugo - 10-12-2006, 13:29
Krzyzak napisał/a: | I popieram - kupic tanie, marketowe za 10-15 zl i wymieniac co roku - po zimie. |
Ja przyjąłem tą taktykę. Kupiłem na CPN 2 sztuki marki Profast, grafitowane, wyprodukowane w Polsce, ale materiały Made in Taiwan. Są ciche i zbierają bardzo ładnie. Za rok, albo wcześniej kupię następne. Cena 7,99 za szt.
Anonymous - 10-12-2006, 13:34
Hhmm nie wiem nic o przeskakiwaniu,wiem ze tylnia lubi piszczec, ale wracajac do wycieraczek do CAO jakie w koncu maja byc jezeli chodzi o dlugosc.Czy CJO i CAO maja te same dlugosci zarowno z przodu jak i z tylu?
Nie jest to az tak istotne ale mysle ze fabryczne parametry sa najbardziej optymalne i warto wiedziec
Ja mam zalozone
47,5 cm kierowca
45 cm Pasazer
41 cm tyl
Na Technicznym Colta znalazlem tez info tylko nie wiem czy ma byc do CJO/CAO czy wersji C51/C52
50 cm K
47,5 cm P
35 cm T
a fabrycznie ponoc takie
50 cm K
45 cm P
33 cm T
Takze zglupialem, jak jest faktycznie?
Pozdr
bwr
Tybek - 28-09-2007, 14:06
Wycieraczki
Kupić do miśka, czy poszukać czegoś innego?
Napewno rozmiar jest odpowiedni
czekam na wasze opinie, bo pada coraz częściej, a wycieraczki nie zbierają
Anonymous - 29-09-2007, 01:26
ja mam bosha 2x 45cm i jak narazie dobrze wycieraja.
Anonymous - 04-11-2007, 13:41
Pozwolę sobie podłączyć sie do tematu wycieraczek. Ostatnio miałem założone Unipoint od strony kierowcy za chyba 7zł szt. i bosha eco od strony poasażera za kilkanaście albo więcej. Unipoint wygrał to porównanie, bo nie dość że jest tańszy, to robi mniej 'maziaj' po prawie roku eksploatacji. Jednak przyszedł czas aby zmienić wycieraczki na nowe. Kupiłem w markiecie ' pierwsze z brzegu' unipointy, ale nie zwróciłem uwagi na to że mają spoiler. I tutaj moje pytanie, czy ktoś wie jak z której strony powinien znajdować sie ów spoiler ( u góry czy u dołu (czyli bliżej maski) :] Nie ma na opakowaniu żadnych wskazówek co do montażu. Czy istnieją jakieś generalne zasady montowania wycieraczek? Jestem totalnym laikiem w tym temacie więc proszę o umiarkowaną ilość 'drwin';) A tutaj przesyłam linka ze zdjęciem kupionych przeze mnie wycieraczek.
A tutaj przesyłam linka ze zdjęciem kupionych przeze mnie wycieraczek
Z góry dzięki za pomoc
Anonymous - 04-11-2007, 19:57
wedlug moich wiadomosci fizycznych powinienes zalozyc tym spojlerem do gory, tak zeby powietrze oplywalo po tym spojlerku, w przeciwnym razie bedzie po prostu wiekszy opor powietrza...
Anonymous - 04-11-2007, 23:55
Moim zdaniem jest to tak jak na fotce. Czyli tak jak lezy to tak powinno byc zamocowane :]
Anonymous - 22-11-2007, 19:24
ja kupilem wycieraczki w norauto dobrali mi pod mojego colciaka z lewej od kierowcy dluzsza od pasazera krotsza a z tylu wogole krociutka na maxa ,fajnie to wyglada zaplacilem niecale 50 ZŁ,mam je 3 miechy i nie narzykam,moj colciak to 1,6 glx 115km
Hugo - 03-12-2007, 18:38
Kupiłem w Auchan same gumki firmy Motgum za 6,99 zł. Założyłem i prawa wycieraczka praktycznie w ogóle nie zbierała wody, a lewa zbierała tylko trzy pasy szerokości ok. 6 cm. Szlak mnie prawie trafił i dzisiaj kupiłem w sklepie motoryzacyjnym całe pióra firmy Alca Made in Germany. Wykonane bardzo starannie. Zakładałem je w deszczu i po pierwszym przetarciu szyby miałem wrażenie jakby jej nie było . Idealnie czysta. Koszt krótszej to 12 zł a dłuższej od pasażera to 12,50 zł. Zobaczymy jak się sprawią.
|
|
|