[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Awaria zegarka - sam się wyłącza, resetuje
Anonymous - 09-09-2006, 10:52
U mnie działa bez najmniejszych problemów
Ale już wiem jak się zdejmuje zegareg Roch mi pokazał
pa_pi - 09-09-2006, 19:02
Simons dokładnie to co widziałeś to jest potencjometr do ustwiania kwarcu można metodą chybił trafił ele nie polecam, generalnie jest potrzebne jakieś urządzenie które pokaże jaką dokładnie kwarc ma częstotliwość i jak go skorygować, tyle wiem od mojego speca od elektroniki.
W przyszłym tygodniu będę się z nim widział to wypytam o szczegóły.
Anonymous - 10-09-2006, 07:23
Racja, ale chyba multimetr z funkcja pomiaru czestotliwosci by wystarczyl (nie bedziemy przeciez podlaczac oscyloskopu ). Standardowe ustawienie warto by wtedy odnotowac, co by wrazie porazki mozna bylo do niego wrocic.
Anonymous - 21-09-2006, 09:18
Zegarek naprawiony. Rzeczywiście wystarczyło tylko podlutować kilka styków, ale największą sztuką jest ściągnięcie daszka. Jest bardzo mocno przymocowany. Na szczęście pozostał cały.
Anonymous - 23-09-2006, 22:13 Temat postu: Awaria zegarka w galancie '99. Dzieki Roch i Rafi... naprawiłem ten zegareczek. Problem był podobny jak u reszty. Przylutowalem te zimne luty i sie narazie sprawadza.Wszytko chodzi.Szkoda tylko ze ten zegarek pokazuje tylko 12 h tryb pracy:/ Pzdr:)
Anonymous - 17-10-2006, 22:13 Temat postu: Zegar cyfrowy w Galancie 97. Witam.Jestem nowy na mitsumaniakach,wiec na poczatku chcialem Was Wszystkich pozdrowic.Od roku jestem szczesliwym posiadaczem czarnego bandyty:)Ogolnie auto sprawuje sie super,ale jest cos co mnie wk....:(Zegar cyfrowy umieszczony centralnie na konsoli non stop kasuje sie ,znika i na nowo zaczyna odliczac czas:((Co zrobic ,by zegar nie wariowal?Moze wie ktos jak sie do niego dobrac?Probowalem kiedys to zrobic,ale balem sie,ze polamie te plastiki.Pozdro.
Anonymous - 17-10-2006, 22:22
Temat znany i walkowany kilka razy.
Zegar wyciągniesz podnosząc do góry ten element na środku deski , potem odpinasz wtyczkę i na warsztat z gadem.
trezeba rozebrać i przelutować wtyki na plytce drukowanej
zobacz też tutaj
Pozdrawiam
Andrzej
Anonymous - 17-10-2006, 23:56
Dzieki za szybką odpowiedz:)Pozdrawiam
Anonymous - 02-11-2006, 13:02 Temat postu: zegarek w desce rozdzielczej mam taki maly problem w swoim galancie: zegarek w desce rozdzielczej co jakiś czas włącza się i wyłącza podczas jazdy. Moze to wynikac z tego ze auto stało 3 lata, nie wiem czy padl jakis bezpiecznik czy trzeba wymienic caly zegarek.
Hubeeert - 02-11-2006, 13:57
Hmm. Było.
Gdzieś w dziale Galant...O tu przeczytaj
Anonymous - 19-01-2007, 11:29 Temat postu: Zegarek sie spoznia! Witam
Jak na dobrego Gala przystalo i moj rownież jest bezawaryjny!
Denerwuje mnie jednak ostatnia usterka a mianowicie spozniejacy sie zegarek, ktory w czasie doby potrafi zgubic pol godziny. nie znam sie na elektronice, wiec napieram za kazdym razem by go przywolac do porzadku...no ale ilez mozna!
Prosze o pomoc!
Anonymous - 19-01-2007, 13:36
Witam, moze zegarek ma problemy z zasilaniem, czyli np. cos nie laczy i dlatego sie pozni.
Anonymous - 19-01-2007, 15:26 Temat postu: ZEGAREK GAL 97 r. Ja mam ten sam problem .
Rafal_Szczecin - 19-01-2007, 16:01
panowie wystarczy troche poszukac o tutaj juz to bylo :
http://www.mitsubishi-gra...ghlight=zegarek
ten typ tak ma ,wystarczy wyjac i przelutowac .
pozdrawiam
JaGrab3 - 12-03-2007, 09:28
U mnie to samo, przelutowałem i narazie działa bez zastrzezen!
|
|
|