[97-04]Galant EAxA/W - [EA3A/W 2.4] Falujące, nierówne obroty
wigga0000 - 05-02-2014, 09:15
dzieki za odpowiedz spróbuje poszukać mam jeszcze jedno pytanie czy w razie czego ma ktoś z was przepustnice i krokowy do sprzedania do mojego miska
Bizi78 - 05-02-2014, 10:45
wigga0000 napisał/a: | dzieki za odpowiedz spróbuje poszukać |
Nie musisz szukać, wyślij do gościa z postu powyżej .
radek79 - 05-02-2014, 12:20
wigga0000 napisał/a: | i krokowy do sprzedania do mojego miska |
krokowy nie występuje w twoim aucie wszystkim struje przepustnica, też polecam Bartka
wigga0000 - 05-02-2014, 12:44
dzwoniłem dzisiaj do tych kolesi co mi naprawiali mowili żebym podjechal może klej muścil weźcie mi coś doradzcie bo już nie wiem co robić za naprawe zapłaciłem 450zl i nadal jest to samo
[ Dodano: 05-02-2014, 12:46 ]
to już drugi misiek i mam dosyć może wróce do clk230 albo mr2 z nich byłem zadowolony
Marcelinho - 05-02-2014, 13:01 Temat postu: Galant Ja zrobiłem następujące rzeczy żeby pozbyć się zaniku mocy i falujących obrotów.
-Świece,nic nie dało.
-Czyszczenie przepustnicy,nic nie dało.
-Czyszczenie regulatora paliwa,nic nie dało.
-Wymiana fajkocewek,zlikwidowało przyszarpywanie podczas jazdy z równą prędkością i równymi obrotami.
-Wymiana przepływomierza,wróciła moc
-Wymiana oleju z 15W40 na 10W40,drgania wskazówki zanikły i silnik ciszej pracuje.
Nie mam pojęcia czy w innych GDI to się sprawdzi.
wigga0000 - 05-02-2014, 13:37
dzisiaj bylem go odpalić liczyłem na jakiś cud ale lipa teraz chodzi jak 700 i zero mocy max do 2000/obr i dalej lipa nawet do mecha nie dojade
[ Dodano: 05-02-2014, 13:39 ]
najgorsze jest to ze w moim mieście sami znachorzy nawet nie mam mozliwosci podpiecia pod kompa w servisie kia nie da rady
Witek vel Mysza - 06-02-2014, 06:20
Szkoda że nie masz 2.0 to byśmy poprzekładali jakieś elementy z mojego i posprawdzali w próbie krzyżowej. Chłopaki, przepływka ta sama w Gdi i 2.0?
wigga0000 - 06-02-2014, 07:46
dzieki za dobre checi zadzwoni dzisiaj do intercarsu i sie po pytam ile co kosztuje
[ Dodano: 06-02-2014, 09:56 ]
wymontowałem dzisiaj przepustnice numery na niej
598 EAG65-010
02150116
Jak ktos bym miał odstąpic to z checia kupie
Łysy88 - 06-02-2014, 09:56
wigga0000 napisał/a: | dzieki za odpowiedz spróbuje poszukać mam jeszcze jedno pytanie czy w razie czego ma ktoś z was przepustnice i krokowy do sprzedania do mojego miska |
Zapytaj użytkownika Hugo, on chyba sprawadzał GDI to może mieć sporo gratów do niego w bardzo dobrych cenach.
wigga0000 - 06-02-2014, 16:33
szukam przepustnicy
https://www.facebook.com/...&type=1&theater
zalezy mi na czasie
Bartek - 06-02-2014, 16:48
wigga0000, jeżeli żaden majster-mietek w niej nie grzebał, to da się naprawić taką przepustnicę tak, że będzie lepsza niż z fabryki
wigga0000 - 06-02-2014, 16:52
właśnie że ją klejli czy cos nie chce ja na części rozbierac bo później mi kasy nie będą chcieli oddać a ja im na pewno tej kasy nie daruje 450zl za nic
Anonymous - 09-02-2014, 15:13
deejay napisał/a: | kanarini0 napisał/a: | Ponadto ostatnio odkryłem dziwne zjawisko - stojąc, przy próbie utrzymania obrotów na stałym poziomie w przedziale 3-3,8 tys obroty spadają do nieco ponad 3 tys. i dziwnie się zachowują, praktycznie nie można ich utrzymać w okolicy 3,5tys. obrotów. Na filmiku w przedziale 3-3,8 tys. obrotów starałem się je utrzymać na stałym poziomie tak samo jak
poniżej 3 tys. i powyżej 4 tys, ale się nie da. Link poniżej: |
Do spr. zakres pracy TPS-a na przepustnicy. Na 99% ma przerwę na ścieżce i jest uszkodzony . Stąd te szarpanie podczas jazdy . |
Powodem dziwnego zachowania się obrotów w przedziale 3-3,8 tys. był właśnie TPS, po jego wymianie wszystko się unormowało. Dzięki wszystkim za pomoc, a zwłaszcza marius'owi za TPS'a.
[ Dodano: 24-02-2014, 21:43 ]
kanarini0 napisał/a: | Witam,
odświeżam temat. Problem falujących obrotów i szarpanie w Galancie 2.4 GDI 2000 rok. Przepustnica wyczyszczona, świece wymienione, fajkocewki wymienione,
filtr paliwa wymieniony, wtryski przeczyszczone chemicznie... Czasami zaraz po odpaleniu silnika po dłuższym postoju obroty falują, trzęsie silnikiem itp, gdy dodam gazu
wszystko wraca do normy. Ale czasami po dłuższym postoju silnik chodzi równiutko i nic się nie dzieje. Poza tym przy jeździe ze stałą prędkością w okolicach ok 2000 obrotów samochodem lekko szarpie, przy przyspieszaniu i hamowaniu szarpanie nie występuje. Ponadto ostatnio odkryłem dziwne zjawisko - stojąc, przy próbie utrzymania obrotów na stałym poziomie w przedziale 3-3,8 tys obroty spadają do nieco ponad 3 tys. i dziwnie się zachowują, praktycznie nie można ich utrzymać w okolicy 3,5tys. obrotów. Na filmiku w przedziale 3-3,8 tys. obrotów starałem się je utrzymać na stałym poziomie tak samo jak
poniżej 3 tys. i powyżej 4 tys, ale się nie da. Link poniżej:
http://youtu.be/Gt-lz53TOCc
Co to może być? Dodam, że rozrząd też wymieniony, wraz z napinaczem hydraulicznym i przepustnica oddana do diagnozy i niby wszystko jest ok.
Ręce mi już opadają na to szarpanie... |
Witam,
jak już pisałem, problem dziwnego zachowania się obrotów w przedziale 3-3,8k obrotów udało się wyeliminować poprzez wymianę TPS'a, ale nadal zostaje sprawa poszarpywania podczas jazdy ze stałą prędkością i falujących obrotów zaraz po odpaleniu. Poniżej umieszczam link jak zachowują się obroty zaraz po odpaleniu, gdy auto dłużej postoi. Gdy jest nagrzane, to po odpaleniu zachowuje się normalnie.
http://youtu.be/j3Q5bTL9oR4
galant24 - 02-03-2014, 10:30
kanarini0 napisał/a: | deejay napisał/a: | kanarini0 napisał/a: | Ponadto ostatnio odkryłem dziwne zjawisko - stojąc, przy próbie utrzymania obrotów na stałym poziomie w przedziale 3-3,8 tys obroty spadają do nieco ponad 3 tys. i dziwnie się zachowują, praktycznie nie można ich utrzymać w okolicy 3,5tys. obrotów. Na filmiku w przedziale 3-3,8 tys. obrotów starałem się je utrzymać na stałym poziomie tak samo jak
poniżej 3 tys. i powyżej 4 tys, ale się nie da. Link poniżej: |
Do spr. zakres pracy TPS-a na przepustnicy. Na 99% ma przerwę na ścieżce i jest uszkodzony . Stąd te szarpanie podczas jazdy . |
Powodem dziwnego zachowania się obrotów w przedziale 3-3,8 tys. był właśnie TPS, po jego wymianie wszystko się unormowało. Dzięki wszystkim za pomoc, a zwłaszcza marius'owi za TPS'a.
[ Dodano: 24-02-2014, 21:43 ]
kanarini0 napisał/a: | Witam,
odświeżam temat. Problem falujących obrotów i szarpanie w Galancie 2.4 GDI 2000 rok. Przepustnica wyczyszczona, świece wymienione, fajkocewki wymienione,
filtr paliwa wymieniony, wtryski przeczyszczone chemicznie... Czasami zaraz po odpaleniu silnika po dłuższym postoju obroty falują, trzęsie silnikiem itp, gdy dodam gazu
wszystko wraca do normy. Ale czasami po dłuższym postoju silnik chodzi równiutko i nic się nie dzieje. Poza tym przy jeździe ze stałą prędkością w okolicach ok 2000 obrotów samochodem lekko szarpie, przy przyspieszaniu i hamowaniu szarpanie nie występuje. Ponadto ostatnio odkryłem dziwne zjawisko - stojąc, przy próbie utrzymania obrotów na stałym poziomie w przedziale 3-3,8 tys obroty spadają do nieco ponad 3 tys. i dziwnie się zachowują, praktycznie nie można ich utrzymać w okolicy 3,5tys. obrotów. Na filmiku w przedziale 3-3,8 tys. obrotów starałem się je utrzymać na stałym poziomie tak samo jak
poniżej 3 tys. i powyżej 4 tys, ale się nie da. Link poniżej:
http://youtu.be/Gt-lz53TOCc
Co to może być? Dodam, że rozrząd też wymieniony, wraz z napinaczem hydraulicznym i przepustnica oddana do diagnozy i niby wszystko jest ok.
Ręce mi już opadają na to szarpanie... |
Witam,
jak już pisałem, problem dziwnego zachowania się obrotów w przedziale 3-3,8k obrotów udało się wyeliminować poprzez wymianę TPS'a, ale nadal zostaje sprawa poszarpywania podczas jazdy ze stałą prędkością i falujących obrotów zaraz po odpaleniu. Poniżej umieszczam link jak zachowują się obroty zaraz po odpaleniu, gdy auto dłużej postoi. Gdy jest nagrzane, to po odpaleniu zachowuje się normalnie.
http://youtu.be/j3Q5bTL9oR4 |
Witam wszystkich. To mój pierwszy post
Podpinam się do wątku, też mam galant 2.4 i jego jedyną dolegliwością jest właśnie poszarpywanie przy jeździe ze stałą prędkością w okolicach 2000 obrotów. Co to może być?
adamek90 - 02-03-2014, 12:22
Wyczyść kolektor ssący i przepustnice. instrukcje znajdziesz na forum.
|
|
|