[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E34A 1.8TD] Problemy z rozruchem zimnego silnika
Pimpek - 11-05-2010, 18:33
Więc sprawa wygląda następująco:
- komputer wymieniony na inny (na 100% sprawny, tak zapewniał sprzedający)
- świece wymienione na nowe (JC, 6.2V)
- czujnik temperatury płynu założony nowy (JC)
Silnik zachowuje się jak by nie miał grzania świec. (a napięcie na listwie jest, podgrzewanie zrobione na guzik). Jak prysnę samostartem to pali. Pedał w podłodze, a silnik kręci tak ok. 1500 obr/min, po chwili wskakuje na normalne obroty i chodzi bez problemu. Jazda też OK. później już odpala bez problemu. Dodatkowo po założeniu nowego czujnika temperatury wskazówka poleciała na czerwone pole mimo że silnik jest zimny. Co to może być, bo ja już nie mam siły, a samostartem to zaraz silnik zarżnę. coś jeszcze pominąłem
Andrew - 11-05-2010, 20:48
Pimpek, próbowałeś podgrzewać świece na krótko bezpośrednio z akumulatora?
Pimpek - 11-05-2010, 22:28
Świece grzeją na 100%, w momencie załączenia przyciskiem podgrzewania na listwie od świec pojawia się napięcie. A świece nawet wyjąłem z auta, spiąłem listwą zapodałem masę i lookałęm ile grzeją. Więc to nie wina świeczek...
Andrew - 11-05-2010, 22:55
Sprawdź kąt ustawienia wtrysku, może układ paliwowy Ci się zapowietrza...
Maretzky85 - 12-05-2010, 00:03
Pimpek napisał/a: | - czujnik temperatury płynu założony nowy (JC) |
Pimpek napisał/a: | Dodatkowo po założeniu nowego czujnika temperatury wskazówka poleciała na czerwone pole |
Bo to JC to g* i tyle, to raz. A dwa, że chodzi o dwu pinowy czujnik temperatury podający temperaturę chłodziwa do komputera a nie na deskę
Pimpek - 12-05-2010, 21:40
Co do czujnika to wymieniłem na drugi i jest ok. Wskazówka pokazuje normalne wskazania. A drugiego czujnika u mnie nie ma, chyba że słabo szukałem. Gdzie on jest?
Co do odpalania to założyłem zaworek zwrotny na zasilaniu paliwa i jak na razie jest ok. Na 100 % będę pewny jutro rano czy odpali normalnie czy ze "wspomaganiem".
Pozostaje jeszcze kwestia podgrzewania świec, czujnik wymieniłem, komputer również, świeczki nowe, przekaźniki pod maską też nowe i nadal nie ma grzania po zapłonie. A drażni mnie to odpalanie na guzik.
sampler - 12-05-2010, 22:09
jak to wina paliwa to na 100% masz zapowietrzony uklad paliwowy. Sam sie nie odpowietrzy. Poluznij srubke przy pompce wypompuj cale powietrze i dokrec jak bedzie wyciekac ropa. Przy zapowietrzonym ukladzie auto moze nie odpalac.
Pimpek - 12-05-2010, 22:28
sampler napisał/a: | to na 100% masz zapowietrzony uklad paliwowy. |
Układ się zapowietrzał, bo schodziło paliwo. Założyłem zaworek zwrotny, odpowietrzyłem układ i chodzi normalnie. Pozostaje tylko grzanie świec.
Andrew - 12-05-2010, 22:44
Pimpek napisał/a: | A drażni mnie to odpalanie na guzik. | Ja bym się tym nie irytował... Przez całe użytkowanie poprzedniego gala miałem na przycisk grzanie i idzie się do tego przyzwyczaić
Pimpek - 13-05-2010, 08:00
Zaworek pomógł wyśmienicie. Odpalił bez problemu. A co do świec, to elektryk powiedział że za długo podgrzewam świece i dlatego je tak szybko pali. Ile powinno się podgrzewać świece? Jak spinałem na krótko to wszystkie 4 świece grzeją się ok. 6s. A jedna ok. 3 s.
Andrew - 13-05-2010, 10:16
Pimpek ja grzałem zawsze na zimnym do 10 s. i palił na tyk...
Struna Gryf - 18-12-2010, 09:02
Witam!
Jakie świeczki w dobrej cenie wsadzić do Galanta 1.8 TD?
Macie konkretny model i symbol pasujących świec?
Z góry dzięki
sampler - 19-12-2010, 09:50
najtaniej wychodza HKT. Jedynie musisz zobaczyc czy masz wersje auta ze swiecami 6 czy 12 V i takie zalozyc.
|
|
|