To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Montaż dodatkowego gniazdka 12V, gniazdka zasilającego z USB

pablo diablo - 28-03-2014, 23:22

Trik napisał/a:
Przede wszystkim posiłkowałem się filmikami z sieci, np. http://www.youtube.com/watch?v=ThD6pxpgATY

no takie coś by mi się przydało :)

Arczi89 - 30-04-2014, 10:51

Ja jestem po przeszczepie ;)

Za parę groszy kupiłem cały tunel z przyciskami od siedzeń, schowkiem zamykanym i chromem wokół biegów oraz zapalniczka w schowku ;)

Oto efekt:

Greku1410 - 30-04-2014, 11:55

gdzie szukacie takich okazji? bo na znanym serwisie internetowym nigdy nie mogę się doszukać takiego tunelu :(
Trik - 30-04-2014, 22:44

Właśnie na znanym serwisie internetowym znalazłem swoją konsolę.
Arczi89, Sprawdzałeś może czy są maty grzewcze w fotelu, czy trzeba końbinować? Bo w moim to jakieś przewody wystają, ale fotela jeszcze nie demontowałem żeby się upewnić. Przypuszczam że wiązki i maty grzewcze trzeba będzie dokupić.

Arczi89 - 30-04-2014, 23:07

nie sprawdzałem ale na pewno nie ma przekaźnika ;)

Podświetlenie przycisków działa ładnie ;)

A mat zapewne nie ma ;)

Jak będę miał chwilę to sprawdzę ;)

Lukaso - 21-07-2014, 19:35
Temat postu: Demontaż kostki
Witam,

Dziś chciałem się dobrać do tej kostki do dodatkowego gniazda i mam problem czy to na siłę trzeba urwać czy jakoś da się zdemontować tą kostkę bliżej ręcznego ? (czarny i niebieski z napięciem) Tak pytam bo nijak przez 10 min nie mogłem tego zdemontować. Ostateczność to chyba przecięcie tych przewodów ale może da się taką końcówkę dostać gdzieś do przyłączenia.

Arczi89 - 21-07-2014, 21:25

Jakbyś kupił tunel z gniazdkiem oryginalnym to byś miał jak znalazł ;)
Ja te kostki odpiąłem jakoś (nie pamiętam jak ) w celu pomiarów przed zabraniem się do roboty. Tak więc da się na bank ale nie pamiętam jak. (łatwo nie było tyle pamiętam)

Lukaso - 23-07-2014, 22:01
Temat postu: Kostka do gniazdka
Informacyjnie należy jednak powoli na siłę odginać i podważać od dołu aż wyjdzie.
Ciekawe czy gdzieś można dostać w jakimś elektronicznym drugi pasujący element do tej kostki żeński aby się wpiąć:

markus35-73 - 05-09-2014, 19:49

Witam,ja założyłem dodatkowe gniazdo 12V okrągłe śr. otworu 29mm w podłokietniku,wywierciłem otwór u góry od strony lewarka w podłokietniku,podłączyłem do kostki przewód czarny(-)brązowy(+) za pomocą konektora małego żeńskiego trzeba wcisnąć troszkę się rozegnie.Aby dostać się do kostki białej należy pociągnąć od strony hamulca ręcznego do góry pojemniki na kubki kostka widoczna jest u kolegi wyżej,demontuje się ją za pomocą np pięcety od spodu,mam dodatkowe gniazdo które jest dostępne fabrycznie opcjonalnie na dole w podłokietniku.Koszt mojego gniazda 20zł + rozwiertak 8zł :)
eska - 22-06-2015, 11:42
Temat postu: stałe zasilanie we wnętrzu
Czy jest gdzieś pod deską rozdzielczą miejsce z zasilaniem, które jest obecne cały czas (wyłączony zapłon)? Czy jeżeli chcę mieć taki wynalazek to muszę pociągnąć sobie od akumulatora?
Hubeeert - 22-06-2015, 11:55

Jest - na przykład na podtrzymaniu pamięci radia. pytanie co chcesz tam podłączyć?
plecho1 - 22-06-2015, 13:57

Do skrzynki bezpiecznikowej jak i do stacyjki też dochodzą takie przewody.
mjsystem - 22-06-2015, 16:02

eska, temat istnieje, wystarczyło poszukać :wink:
eska - 23-06-2015, 07:10

Hubeeert napisał/a:
Jest - na przykład na podtrzymaniu pamięci radia. pytanie co chcesz tam podłączyć?

Lokalizator gps.
Nie mierzyłem prądów, które tam idą...

mjsystem - 23-06-2015, 10:20

eska napisał/a:
Lokalizator gps.
Nie mierzyłem prądów, które tam idą...

Tu masz cały temat:
http://forum.mitsumaniaki...b52ab2bba4236db