Zloty i Spoty - ZLOT 2010 - Pytania i odpowiedzi
Adaho_krak - 16-11-2009, 16:55
Morfi napisał/a: | A co z ceną ??? |
Podejrzewam, że cena napewno nie będzie bardzo wyjęta z rzeczywistości, może troszkę drożej niż w Barze Mlecznym, ale zalet takiego rozwiązania jest dużo więcej niż wad. Ja jestem ZA "paszą" na miejscu.
Bartek - 16-11-2009, 17:04
Generalnie też jestem "ZA", ale nie lubię zaciągać zobowiązań, nie wiedząc (choć w przybliżeniu) ile można na nich stracić
JCH - 16-11-2009, 17:36
koszmarek napisał/a: | cena wyżywienia nie będzie znana póki nie dowiemy się o ilości chętnych niestety | koszmarku, mnie się wydaje, że gdyby ośrodek miał przygotować 1 czy 2 obiady to wyszłoby to dość drogo, natomiast gdy mowa o 100, 200, 300 posiłkach to koszt jednostkowy będzie podobny (koszty stałe mają tu raczej mały udział a głównie liczy się to ile wchodzi do kotła).
Przekonaj Prezesa niech zrobi kalkulacje dla .... nie wiem.... 50, 100, 200, 300, 400 pakietach śniadanie-obiad-kolacja lub śniadanie-obiadokolacja i wtedy przy zapisach każdy będzie już się deklarował.
Ewentualnie druga opcja - traktujmy tę ankietę bardzo wstępnie (ja też lubię dotrzymywać zobowiązań) i jak każdy tam naklika to wyjdzie orientacyjnie ile osób będzie chciało się stołować a to pozwoli Prezesowi na kalkulację. Tylko jak wyceni zbyt drogo to część osób porezygnuje i wtedy .... kiszka
Blondi - 16-11-2009, 17:37
Koszmarek Powinnaś zapytać hipotetycznie pana Prezesa ile kosztowało by wyżywienie gdyby zdecydowało się np 80 a ile 300 osób i wtedy wiedzielibyśmy o jakim przedziale cen mówimy.
Sory ale takie głosowanie w ciemno nie ma chyba sensu jeśli teraz ktoś powie TAK i wyjdzie, że np 250 osob chce a po poznaniu ceny połowa zrezygnuje bo uzna, że to za drogo za to co ma być do jedzenia. Takie jest moje zdanie.
ps Jacku cóż za zgodność myśli
koszmarek - 16-11-2009, 17:42
JCH, Blondi, to jest orientacyjna ankieta. Wystosowałam pytanie, ale nie spodziewam się odpowiedzi przed jutrem. Będzie osobny temat na jedzenie, chciałam się zorientować ile może chcieć, a nie chce Na pewno cena dla 30 osób będzie wyższa niż dla 400, ale czy praktykowaliśmy takie bony już na zlotach? Wydaje mi się, że nie- stąd ankieta na jakiekolwiek zainteresowanie z Waszej strony
Morfi - 16-11-2009, 17:59
To Ja z Blondi też wstepnie wstrzymujemy się od głosu
maly124 - 16-11-2009, 19:59
Witam jechać na zlot i pół dnia spędzić za garnkami troche szkoda czasu byłbym za posiłkami w ośrodku pozdro wszystkim.
halbog - 16-11-2009, 21:55
Zgłosiłem akces na posiłki na miejscu. Myślę, że tą ankietę można traktować czysto orientacyjnie, po przedstawieniu kalkulacji przez tow. Prezesa sie zobaczy .
Pozdrawiam
Bogdan
DJwiewiórka - 16-11-2009, 22:36
Kochani
- jeśli chodzi o ankietę na temat żarełka, to potraktujmy ją może jako wybitnie rozpoznawczą
- w odpowiednim momencie zrobimy nową, bardziej przejrzystą, kiedy ośrodek zaproponuje nam coś sensownego, a nie będzie czekał, kiedy wpuścimy się w wydatki
- zerknijmy na stronę ośrodka i popatrzmy na cennik http://www.wioskaturystyczna.pl/noclegu.html , żadna atrakcja, prawda ??
- do czasu uzyskania konkretów z ośrodka - a to trwa - zastanówmy się, czy będziemy zależni od posiłków i pór ich wydawania, czy każdy z nas sobie coś tam pogrilluje, a spotkamy się tylko wieczorową porą przy piątkowym i sobotnim ognichu
- jeśli nawet ośrodek zejdzie z cen, to wcale nie oznacza, że wszystkich nas one usatysfakcjonują
- cały czas jest możliwość wykupienia sobie żarełka indywidualnie, nawet nie w pakiecie, tylko pojedynczych posiłków
- jeśli pojawi się ankieta w nowym wątku (tu zbyt wielki chaos się wkradł ), to postaramy się wrzucić już bardziej dopracowaną
[ Dodano: 16-11-2009, 22:38 ]
hm, w zasadzie powtórzyłam to, co napisała wcześniej koszmarek
ale wybaczcie starej sklerozie, bo jeszcze nie raz dam tu ciała
akbi - 17-11-2009, 08:40
londolut napisał/a: | Martyna, posłałaś masówkę? |
Chyba póki co nie ma do kogo bo nie ma stworzonej grupy Zlot 2010
koszmarek, już Ci to robię, odezwij się na gg, to powiem Ci co i jak
[ Dodano: 17-11-2009, 08:45 ]
Bartek napisał/a: | Generalnie też jestem "ZA", |
ja również ...domniemywam, że nie będzie 2 razy drożej niż "normalnie"
akbi - 17-11-2009, 08:59
Temat z wstępną listą chętnych do uczestniczenia w Zlocie:
http://forum.mitsumaniaki...p=591801#591801
Grupa chętnych do uczestniczenia w Zlocie /umożliwiający wysyłanie maili masowych/:
http://forum.mitsumaniaki.pl/groupcp.php?g=23554
xjacobs - 18-11-2009, 21:25
do JCH i innych, którzy planują pożeglować przed, lub po zlocie; jeśli nie posiadacie patentów, mogę załatwić sterników
Anonymous - 18-11-2009, 22:27
ja biore "korytko" w ciemno
swinks_UK - 20-11-2009, 22:43
Jestem "za". Problem poszukiwania catteringu w okolicy znika.
jafo2 - 22-11-2009, 16:23
Zgadzam się DJwiewiórka ten ośrodek to żadna rewelka. Ceny dość wysokie zarówno noclegów jak i wyżywienia. No i położenie też nie rewelacja wbrew pozorom bo o tej porze roku w tamtych okolicach może być zimno(najchłodniejszy rejon Polski) poza tym to przy samej granic więc niektórym będzie daleko (a miało być w centrum).
No ale najważniejsi są w końcu ludzie na zlocie a nie ośrodek.
Finie by było znać konkretne ceny, ile dla nas za nocleg bo z tego cennika na stronie ośrodka to nie bardzo da się zrozumieć czy to cena za domek, pokój w domku czy od osoby. Jeśli chodzi o żarcie to przy tych cenach biorę grilla i dwa dni sobie poradzę.
|
|
|