Galant - Ogólne - [EAx 97-04] Chcę kupić Galanta
Owczar - 23-08-2011, 23:42
SPIDER-ek napisał/a: | p.s Owczar teraz nie mogę jeździć z ciężką nogą, wcześniej opisałem dlaczego:) A bede jechal z żoną więc nici z testu. |
Ale ja też nie mam zamiaru wracać szybko. Chcę dojechać, a to koniec wakacji, więc będzie wolno i raczej taka szarpanina. Chodzi o to by zobaczyć jaka będzie różnica przy takiej samej jeździe
SPIDER-ek napisał/a: | A co do kosztów utrzymania to się nie zgodzę że jest droższy, wszystkie koszta które ponosiłem są opisane u mnie na stronie |
Krótko masz gala, ale też masz zadbaną sztukę. Jednak są tacy, którzy przestali liczyć żeby nie siwieć
SPIDER-ek napisał/a: | ale ja robię trasy i wiesz sam jak polacy jeżdzą, a szczególnie w niedziele jak wracać trzeba. |
Wiem, wiem. Królowie lewego pasa. Tylko kataklizm może ich zepchnąć na prawy pas. Samochody jakby bez lusterek... Można napisać ładne wypracowanie. Ale nie róbmy już OT w tym temacie
SPIDER-ek - 23-08-2011, 23:51
no to nie robimy OT, gadamy o kosztach i spalaniu
Co do pytań jednego z przedmówców, to niech zwróci uwage na amorki tył skoro pyta o kombi:)
Ja jestem na etapie wybierania amorków i w ASO do sedana policzyli mi za sztukę cos około 560zł + tyle samo robota za przód i tyle samo za tył. Ale to w ASO, ale to sedan.
Hugo - 24-08-2011, 12:02
Piszecie, że inni to zawalidrogi, a sami jak jeździcie skoro Wam Galant 2.5 spala w trasie 8l/100 km LPG? Mój z pedałem gazu prawie non stop w podlodze spalił na klimie 13,5 l LPG/100 km w trasie oczywiście. Po mieście ok. 15. Tak się jeździ.
SPIDER-ek - 24-08-2011, 12:03
Nie mam LPG i nie będę miał.
p.s staram się jeździć zgodnie z prawem:) ale zaznaczam staram się
Tomek - 24-08-2011, 12:37
Hugo napisał/a: |
Piszecie, że inni to zawalidrogi, a sami jak jeździcie skoro Wam Galant 2.5 spala w trasie 8l/100 km LPG? Mój z pedałem gazu prawie non stop w podlodze spalił na klimie 13,5 l LPG/100 km w trasie oczywiście. Po mieście ok. 15. Tak się jeździ. |
mój pali 8,5 LPG przy prędkościach 110-120
rozumiem, że ktoś kto jedzie po drodze ekspresowej 110-120 to twoim zdaniem zawalidroga?
SPIDER-ek - 24-08-2011, 13:17
Przyłączam się do pytania od tomek84.
Jednakże jak ktoś jedzie lewym pasem 70km, a droga jest ekspresowa, to owszem jest zawalidrogą. Zresztą lewy pas jest tylko do wyprzedzania, a wszyscy nim jeżdżą bo nie ma kolein.
Mój pali tyle ile pisałem, i niestety jak hamuję to trzymam pedał tylko hamulca a nie gazu. Dlatego Hugo może twój tyle pali właśnie że hamując naciskasz jeszcze pedał gazu
P.s mój filmik z jazdy po mieście, wyjeżdzając na dwupasmówkę gdzie jest 70km/h dla ścisłości: http://www.youtube.com/us...u/3/J-N1iQiscVU
średnia spalania widoczna.
Hugo - 24-08-2011, 18:48
tomek84 napisał/a: | rozumiem, że ktoś kto jedzie po drodze ekspresowej 110-120 to twoim zdaniem zawalidroga? | Miałem na myśli lokalne drogi.
Tomek - 25-08-2011, 08:59
Hugo napisał/a: | tomek84 napisał/a: | rozumiem, że ktoś kto jedzie po drodze ekspresowej 110-120 to twoim zdaniem zawalidroga? | Miałem na myśli lokalne drogi. |
no, ale pokaż mi tych, którzy twierdzą, że im Vka pali 8.5 po lokalnych
a co do zawolidrogów - to jak jade sobie spokojnie 140 po autostradzie, wyprzedzam ciezarowke, a za mna jakis debil swieci mi dlugimi, to mam to generalnie w dupie
nie bede przyspieszac, tylko po to, zeby laskawy pan w służbowej insigni, albo w bi-em-dabliu mógł sobie prześmignąć 200kmh
Pieraś - 26-08-2011, 22:13
moj Gal jak sie cisnie 130-140 po A4 to nie wychodzi generalnie poza 10 LPG / 100km- dobrze przetestowane na wieeeelu kilometrach (w tym roku juz 4x po niej pedzilem LEGNICA - KATOWICE i raz KRAKOW). Silnik 2.0 133KM
bizers - 27-08-2011, 21:58
wycofuję. ok
fj_mike - 28-08-2011, 10:26
bizers, załóż temat w dziale "Chcę kupić Galanta"
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=86
Zapoznaj się także z :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247
ŁukaszLitościwy - 02-10-2011, 16:27
fj_mike napisał/a: | ŁukaszLitościwy napisał/a: | W przypadku kombi,na co zwrócić uwage - sa jakies specyficzne elementy w zawieszeniu,których wymiana jest kosztowna? |
Polecam lekturę FAQ przed zakupem |
Niestety Mitsu nie kupiłem..Egzemplarze,ktore widzialem i miałem okazje sie przejechac wymagały zbyt duzych nakładów w stosunku do ceny auta. To ma byc auto na rok czasu badz jako drugie w rodzinie.Nie mam wystarczajaco gotowki by dac 15-16 tys.za potencjalnie sprawny egzemplarz z 99 -00 r . Mankament to dosyc mała ilośc tych aut w porownaniu z superszybkimi tdi ze stajni wv . Na pewno bede zwracał uwage na ten model gdy bedzie w zasiegu wzroku:) . Wybór padł na szweda:)
Odnosnie FAQ: W momencie kliknięcia na link :
"Proszę o opinie dotyczące silników"
"Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie "
Wtedy był niewidoczny i nadal taki pozostał mimo iz to bardzo istotny odnosnik.
W temacie o opiniach odnosnie silników:
Informacji przydatnych masa,tylko ze przeplataja sie wszystkie nawzajem. Wyzej ze to dobre,tamto zle,inny na odwrót i sie mieszają. Informacje typu - z książki - sa nie adwekwatne do całej zasady działania forum tematycznego. Można ich użyć lecz w miare rozsądnie. Trzeba sie tym zająć i uporzadkować ,tym bardziej tak istotny FAQ,by był bardziej czytelny i z uporzadkowanymi informacjami . Dla mnie jako nowego potencjalnego nabywcy informacje zawarte w postach powodują dezinformacje.
Na pewno bede zwracał uwage na mitsu na drodze,galanty sa autami ktore maja w sobie dusze indywidualizmu.I oby ich uzytkownicy dalej o nich tak świadczyli.Pozdrawiam serdecznie.
Owczar - 02-10-2011, 23:47
ŁukaszLitościwy napisał/a: | Informacji przydatnych masa,tylko ze przeplataja sie wszystkie nawzajem. Wyzej ze to dobre,tamto zle,inny na odwrót i sie mieszają. Informacje typu - z książki - sa nie adwekwatne do całej zasady działania forum tematycznego. Można ich użyć lecz w miare rozsądnie. Trzeba sie tym zająć i uporzadkować ,tym bardziej tak istotny FAQ,by był bardziej czytelny i z uporzadkowanymi informacjami . Dla mnie jako nowego potencjalnego nabywcy informacje zawarte w postach powodują dezinformacje. |
Niestety tak jest na forach. Mało obiektywizmu, kazdy chwali swoje. Trzeba podejść z dystansem do tego. Są ludzie, którzy piszą, że ich auta przy ŚREDNIEJ prędkości 180km/h palą 7l benzyny... Radosna twórczość nie zna granic, więc trzeba samemu kalkulować i podchodzić ze zdrowym rozsądkiem.
Janek123 - 28-12-2011, 10:07
Witam wszystkich użytkowników forum. Planuje zakup auta po nowym roku. Mitsubishi Galant 2.0 GLS to auto po prostu mnie uwiodło i jestem strasznie zainteresowany jego kupnem. Wygląda niesamowicie do tego solidne japońskie wykonanie oraz dobre wyposażenie w standardzie i oczywiście muszę wspomnieć o stylistyce przodu te wspaniałe światła i zadarty grill ma w sobie to coś. Od tygodnia czytam opinie na internecie ale nic specjalnego nie mogę znaleźć. Powiedzcie mi czy rozrząd jest na pasek czy na łańcuch, jak auto zachowuje się gdy założy się LPG, na co zwracać uwagę przy kupnie auta i jak z cenami oraz z dostępem części do auta w razie jakiejś usterki. Czekam na posty i serdecznie dziękuję
Tomek - 28-12-2011, 10:12
Janek123 napisał/a: | . Mitsubishi Galant 2.0 GLS to auto po prostu mnie uwiodło |
eeee, 2.0 GLS i uwiodło nie chodzi w parze
rozrząd na pasku, gaz jak najbardziej
poczytaj cały dział techniczny o Galancie tej generacji
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=114
o rozrządach, eksploatacji, LPG, typowych usterkach i bolączkach
a co do samych opinii to większość będzie się rozpływała nad zaletami
tyle, że od razu 75% ludzi, w tym ja, poleci ci 2.5 V6
|
|
|