Dolnośląskie - Polecane WARSZTATY na Dolnym Śląsku
slawekpurc - 01-01-2009, 15:21
witam. tam jest wiele roznych warsztatw i mechanikow. taki zakatek jak na przedmiejskiej mniej wiecej., niestety jak to we wroclawiu wielu z nich to partaczy i naciagaczy. natomiast jest tam jeden warsztat i mechanik ktotrego moge polecic i to z pelna odpowiedzialnoscia.
edit generalnie ja do tego mechanika macka trafilem wlasnie z polecenia dwoch roznych osob. wiec kontakt jak najbardziej sprawdzony. on sie raczej nie oglasza i nie ma jakiejs reklamy, poczta pantoflowa,ale wg mnie to bardzo dobrze o nim swiadczy.
baldi30 - 06-01-2009, 22:16
co do dobrych polecanych mechaników i warsztatów obszerniej jest na stronach
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=564
http://forum.mazdaspeed.p...=dobry+warsztat
Serek - 07-01-2009, 13:47
baldi30, mam nadzieję, że sprawdziłeś przynajmniej jeden adres z podanych na w/w stronach? Jeżeli tak to podaj namiar. Inaczej proszę nie podawać adresów bez uprzedniego rekonesansu.
baldi30 - 07-01-2009, 16:46
OK sorki warsztatów nie sprawdzałem, dopiero na poniedziałek jestem umówiony do dwóch jeden jest na liście, ale warto czasem posiłkować się wypowiedziami innych maniaków aut japońskich.
seir - 07-01-2009, 22:25
Nasypowej nie polecam. W moim przypadku były odpowiedzi "Nie wiem, jest OK, tak ma być, się sprawdzi, zrobi się" i chcieli brać auto i w nim grzebać
Anonymous - 29-03-2009, 16:56
Hej Wszystkim Postanowiłem "pociągnąć" temat dalej,bo w sumie po przeczytaniu tego działu,nie znalazłem namiaru na dobrego mechanika Postanowiłem wymienić rozrząd w Galancie,którego właścicielem jestem od 2 miesięcy. Części zakupiłem w Henpolu za 300 PLN Oczywiście zapytałem Starszego miłego Pana(Właściciela?) o warsztat który podjął by się wymiany rozrządu.Polecił mi warsztat "Auto Jack" na ul. Sztabowej,i tutaj zwracam się z pytaniem,czy ktoś z Was miał przyjemność lub też nie naprawiać tam swoje Auta? W drodze do domu zaszedłem do warsztatu "na górce" bodajże na ul.Zaporowskiej,Gość powiedział że za 400 PLN wymieni mi co trzeba.Zna ktoś z Was ten warsztat? Temat nie był przez jakiś czas poruszany i może ktoś z szanownego grona znalazł między czasie warsztat,który może polecić.
Ps. przy okazji zapytam jak napędzana jest pompa wody ? po przez pasek rozrządu?a może w inny sposób?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
seir - 29-03-2009, 20:28
Tak, poprzez pasek. Wyjątkowo tanio kupiłeś ten rozrząd tzn. martwi mnie, że wybrałeś słaby kompet. Koyo, Sun, Mitsuboshi to oryginalny komplet... Pompa wody idzie z paska rozrządu - warto ją zakupić, uszczelka jest w zestawie z pompą.
Nie miałem styczności z warsztatem na ul. Sztabowej, warto podjechać i zapytać.
Możesz też zabrać części i jechać do ASO we Wro i zamontują Ci to za niecałe 600 PLN, może mniej, może więcej... Z rozrządem nie ma żartów, dziwie Ci się, że kupiłeś słabsze części (albo niekompletny rozrząd), no ale co kto lubi
Rejant - 09-04-2009, 20:37
Witajcie
No i częściowo mój misiak zrobiony, ale po kolei.
Również jak większość z was zastanawiałem się gdzie oddać auto aby zrobili fachowo i cena nie była jak w ASSO. Po przeczytaniu forum i paru rozmowach stwierdziłem, że najodpowiedniejszą miejscem będzie warsztat na ul Mickiewicza u Macka. Auto wstawiłem we wtorek i dzisiaj odebrałem a miałem do zrobienia:
-Kompletny rozrząd
-Wymiana oleju
-Wymiana świec
-Łącznik stabilizatora z przodu
-Filtry(oleju, paliwa)
-Płyny
Warsztat naprawdę godny polecenia, widać że chłop zna się na rzeczy i nie próbuje naciągać klienta, wręcz przeciwnie cena za tak profesjonalną usługę sadzę jest naprawdę świetna. Jeśli tak jak jak głowicie się gdzie oddać swoje cacko nie zastanawiajcie się tylko dzwonicie (z tydzień wcześniej, aby umówić się na termin).
Pozdrawiam
Rejant
Anonymous - 15-04-2009, 10:10
Informacja dla MM z Jawora i okolic dogadałem się z właścicielem znajomego warsztatu na ulgi 5% dla Mitsumaniaków na wykonywane usługi w jego warsztacie, chłopaki znają się na rzeczy wiec polecam.
AUTO-TOMAS
UL.PONIATOWSKIEGO 25
59-400 JAWOR
tel. 693-152-227
Alarmy nagłośnienie samochodowe tuning blacharstwo lakiernictwo mechanika elektryka
KaWu - 07-05-2009, 07:55
Jak chcesz pomocy to odezwij się do mnie.
deejay - 07-05-2009, 21:39
..a ja posiadam kompresor i pistolet do konserwacji
ijama - 24-05-2009, 20:06
BS PROAUTO Kłodzko
seir - 24-05-2009, 21:50
ijama napisał/a: | BS PROAUTO Kłodzko |
Czym się zajmują? Jaki jest adres ich warsztatu? Jaki jest do nich numer telefonu? Czy są poinformowani o tym, że na MitsuManiakach ich polecamy? Czemu ich polecasz (naprawili już nie raz (lub tylko raz) coś dobrze? Może to tylko kumple? )
Potrzebujemy więcej info prócz nazwy, wiesz, dla bezpieczeństwa osób, które się tam wybiorą...
sebgonzo - 28-05-2009, 11:07
Chciałbym polecić warsztat blacharsko-lakierniczy we Wrocławiu:
Blacharstwo - Lakiernictwo
ul. Mieszczańska 9 (były teren jednostki wojskowej)
Robert Dłużnik tel. 606 61 68 76
Roman Nowak tel. 604 07 37 40
Robiłem tam podłużnice w moim Miśku, bo troche zaczeły korodować i musze przyznać, że ładnie mi koleś zrobił i całkiem niedrogo. A problem miałem ze znalezieniem kogoś, kto chciałby mi to zrobić (a zwiedziłem chyba z 10 warsztatów we Wrocku). Warsztat mają OK, tylko troche jest na uboczu i cięzko tam trafić dlatego postanowiłem im pomóc i ich polecić, bo dobrze i dokładnie robią.
Aha, zajmują się też mechaniką i zawieszeniami.
ijama - 28-05-2009, 18:35
seir napisał/a: | ijama napisał/a: | BS PROAUTO Kłodzko |
Czym się zajmują? Jaki jest adres ich warsztatu? Jaki jest do nich numer telefonu? Czy są poinformowani o tym, że na MitsuManiakach ich polecamy? Czemu ich polecasz (naprawili już nie raz (lub tylko raz) coś dobrze? Może to tylko kumple? )
Potrzebujemy więcej info prócz nazwy, wiesz, dla bezpieczeństwa osób, które się tam wybiorą... |
Naprawdę polecam fachowa obsługa,bez żadnej ściemy.Wymieniałem tam rozrząd,mimo tego iż jest to serwis boscha,założyli części oryginalne japońskie.
Serwisuję tam również klimę.
PROAUTO jest znane w całej kotlinie kłodzkiej,od kilku lat jest polecane przez bardzo wielu kierowców.
A tutaj jest link http://www.proauto.auto.pl/glowna.html
Pozdrawiam
|
|
|