To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Czy ta felga spasuje do Eclipse 1G?

wuerce - 04-03-2011, 21:04

Nadwozie względem kół w lewo.
Mam świeżo obniżone o 35mm jutro Ci zmierzę o ile się przesunęło.

Damian_Eclipse - 04-03-2011, 21:12

ok, fajnie :)
zenek_bb - 05-03-2011, 00:27

ja dałem na lewe (wessane) koło dystans 15mm i wtedy koła od błotników były mniej więcej tyle samo odsunięte, więc można przyjąć że około 7-8mm się sama belka przesunęła (prawe koło wysunęło o 7mm, lewe wessało o 7 i żeby były równo na lewą poszło 15mm)

wuerceczekam, może się pokryje wyliczenie? :)

Damian, obawiam się, że wynik wuerce niewiele Ci się zda, u Ciebie może siąść inaczej, trzeba dobrać odpowiednie dystanse do danego egzemplarza, u mnie np. jest dodatkowe obciążenie na tył auta, dajesz podkładki zwykłe na szpilki i sprawdzasz po dokręceniu jak wygląda, dojdziesz do odpowiednich wyników, zamawiasz konkretny dystans :) to jak gruby może być zależy od felg i nakrętek kół, wymiana szpilek to droga impreza

Damian_Eclipse - 05-03-2011, 13:43

aha no i potem po wykonaniu wszystkich czynnosci ktore opisales trzeba ustawic na nowo zbieznosc?
zenek_bb - 05-03-2011, 14:27

raczej tak, bo przestawi się zawieszenie i może kierownica nie być wycentrowana, koryguje się oboma drążkami na raz, jeden skracasz o X a drugi wydłużasz o X w odpowiednią stronę, potem próby czy jest kierownica centrycznie i ew. sprawdzenie i korekcja zbieżności samych kół przednich bo można się pomylić albo może się przestawić
viader - 23-08-2011, 15:17

A tak jako ciekawostka to u mnie po obniżeniu zawiechy belka się wyprostowała, przed obniżeniem lewe koło wystawało a po obniżeniu się wessało i teraz jest równo :D
MATi1G - 05-09-2011, 20:08

viader napisał/a:
A tak jako ciekawostka to u mnie po obniżeniu zawiechy belka się wyprostowała, przed obniżeniem lewe koło wystawało a po obniżeniu się wessało i teraz jest równo :D
jak to możliwe??
viader - 05-09-2011, 22:00

A tak:
wuerce napisał/a:
Nadwozie względem kół w lewo.

viader napisał/a:
przed obniżeniem lewe koło wystawało a po obniżeniu się wessało i teraz jest równo