Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Pukanie z tyłu samochodu
Diter1958 - 19-03-2011, 19:04
Hugo napisał/a: | J/w kolega napisał to nie ma znaczenia. | Rozumiem w takim razie. Pozdrawiam Diter.
zukx - 23-03-2011, 18:44
też mam podobne objawy, stuki dochadza spod tylniej kanapy - na wysokosci mocowania wahacza do karoseri pod pupami pasazerów --- prawdopodobnie sproboje wymienic te tuleje zobacze czy problem zniknie / wie ktoś z was czy to skomplikowana robota ??
Diter1958 - 24-03-2011, 08:31
zukx napisał/a: | też mam podobne objawy, stuki dochadza spod tylniej kanapy - na wysokosci mocowania wahacza do karoseri pod pupami pasazerów --- prawdopodobnie sproboje wymienic te tuleje zobacze czy problem zniknie / wie ktoś z was czy to skomplikowana robota ?? | Nie wiem czy to skomplikowana robota, ja bym pojechał do mechanika i zapytał o cenę usługi a póżniej rozważał czy próbować samemu?
zukx - 27-03-2011, 10:17
Diter1958 napisał/a: | zukx napisał/a: | też mam podobne objawy, stuki dochadza spod tylniej kanapy - na wysokosci mocowania wahacza do karoseri pod pupami pasazerów --- prawdopodobnie sproboje wymienic te tuleje zobacze czy problem zniknie / wie ktoś z was czy to skomplikowana robota ?? | Nie wiem czy to skomplikowana robota, ja bym pojechał do mechanika i zapytał o cenę usługi a póżniej rozważał czy próbować samemu? |
dzieki za rade / podjade i zapytam
ps. spryskałem te tuleje WD40 zeby zobaczyc czy chociaz cos sie zmieni
hałas jakby mniejszy - te tuleje chyba przenosza bezposrednio na karoserie drgania kół
Diter1958 - 27-03-2011, 20:37
zukx napisał/a: |
dzieki za rade / podjade i zapytam
ps. spryskałem te tuleje WD40 zeby zobaczyc czy chociaz cos sie zmieni
hałas jakby mniejszy - te tuleje chyba przenosza bezposrednio na karoserie drgania kół | Myślę, że jakiekolwiek zużyte części zawieszenia przenoszą drgania i hałas na karoserię, sęk w tym żeby trafić możliwie celnie w przyczynę a nie wymieniać części po kolei i sprawdzać efekt metodą prób i błedów.
Eldocar - 28-03-2011, 10:15
U mnie też jest problem z pukaniem już od dłuższego czasu.. na przeglądzie nic nie stwierdzono Pukanie słychać w czasie jazdy nawet na równej drodze, co prawda jest ono ciche jakby ztłumione, ale wystarczająco denerwujące. Osobiście stawiam na łożysko koła tylnego, chociaż przy obracaniu kołami na podniesionym aucie nic nie słychać, luzów nadmiernych też nie ma. Czy ktoś miał podobne objawy jadąc po równej drodze???
Kochan - 28-03-2011, 15:59
mam problem w wyborze wahacza mogli byście mi pomóc
Cari 99 po lifcie GDI 1.8 Sedan
Chodzi mi o zamiennik na tylną oś. Nie mam pojęcia czy to ukośny czy jaki tam.
Z postu tego
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=62286
ten będzie ok?
http://allegro.pl/wahacz-...1523285665.html
Adamo02 - 26-05-2011, 18:52
Witam po długiej przerwie, a więc poradziłem sobie z problemem! Na końcówki sprężyn naciągnąłem gumowe węże ogrodowe i stuki zniknęły Dziękuje wszystkim za pomoc!
zawoj - 27-08-2012, 00:07
Dobrze wiedzieć, bo ostatnio zauważyłem u siebie to samo-podczas deszczu lub po z tyłu słychać właśnie szuranie sprężyn...Gdy jest sucho-absolutna cisza... Dzięki za rady-na bank pomogą i u mnie.
[ Dodano: 02-10-2012, 23:25 ]
Czy takie cudo załatwi sprawę "chrobotania" po deszczu? Swoją drogą do volvo robili a do miśka nie? Co prawda to na przód ale na tył przecież też chyba podejdzie http://www.volvofan.pl/Gu...XC90-p7211.html
|
|
|