Nasze Miśki - Moja Ci ona
mkm - 26-03-2012, 19:59
Derpin napisał/a: | mkm, że się tak doczepię można fotki w tym samym świetle zrobić ? bo przy obu robotach zdjęcia przed i po pstrykane przy zupełnie różnym świetle i ustawieniach aparatu |
Derpin, foto porażka.
U Tomka w ogóle nie zrobiłem przed, a dzisiaj ustawienia te same, ujęcia też starałem się te same tyle, że zapomniałem, że w trakcie wyszliśmy z cienia do słońca, bo wiosna jednak niemrawa i w cieniu zbyt chłodno.
Dojrzewam psychicznie do prac przy Fuksie, więc wtedy możesz liczyć na pięćdziesiątki i pod halogenem, i pod solarem, wielostopniowe korekty, wypełnienia i inne historie rodem z forów tematycznych.
Zarówno dzisiaj jak i wczoraj prace wykonane na parkingu pod blokiem bez bieżącej wody i prądu, chemią która była pod ręką, więc jest jak jest.
wojzi - 29-08-2012, 23:05
Jako, że zlot za pasem, a ja akurat siedzem w Zawoi to autko zostało umyte.
Pewnie i tak w drodze do Kraka się jutro zakurzy, no ale na zlocie przynajmniej będzie świeży brud.
wojzi - 22-09-2012, 19:45
No i koniec bezproblemowej jazdy. Autko zaczęło mi buczeć przy cofaniu.
Więcej w dziale technicznym: http://forum.mitsumaniaki...1107638#1107638
Póki co nie wpływa to na zachowanie autka podczas jazdy, no ale jak się wyjaśni co to jest i będę przy kasie to trzeba będzie się tym zająć.
wojzi - 28-02-2013, 03:47
Jakiś czas temu zauważyłem, że auto ma dziwną tendencję do "rwania" przy około 3,5 tysiąca obrotów.
Nie mam pojęcia skąd to się bierze, ale nawet Renia to wyczuła, a ona takich spraw raczej nie zauważa.
mkm - 28-02-2013, 22:29
A świece ile mają?
Filtry kiedy zmieniane?
wojzi - 01-03-2013, 02:50
Świece sam Pan Bóg raczy wiedzieć - ja nie zmieniałem.
Filtry - które?
mkm - 01-03-2013, 07:35
wojzi, wszystkie
A tak na serio to Cari prosi o jakiś wiosenny przegląd
volve - 01-03-2013, 13:05
wojzi napisał/a: | Jakiś czas temu zauważyłem, że auto ma dziwną tendencję do "rwania" przy około 3,5 tysiąca obrotów. |
Sprawdź ciśnienie na pompie WC podczas postoju i podczas jazdy(najlepiej EvoScan). Być może masz zapchane filtry paliwa(zarówno ten w baku przy pompie niskiego ciśnienia jak i ten "w pompie" WC). W takim przypadku przy większych obrotach, gdy potrzeba więcej paliwa, pompa WC nie ma dostatecznej ilośći(przez zapchane filtry), aby utrzymać odpowiednie ciśnienie (okolice 5 MPa).
Marcin-Krak - 01-03-2013, 13:26
OT
volve napisał/a: | pompa WC |
Tylko Wojtku nie szukaj jej u siebie w łazience
Nie mogłem
EOT
Tomek - 01-03-2013, 13:27
Marcin-Krak napisał/a: |
Tylko Wojtku nie szukaj jej u siebie w łazience
|
m6riano - 01-03-2013, 19:12
Marcin-Krak,
http://www.5gr.pl/userdat...33a7e78a5ff.jpg
wojzi - 02-03-2013, 14:34
Marcin-Krak napisał/a: | volve napisał/a:
pompa WC
Tylko Wojtku nie szukaj jej u siebie w łazience |
To dlatego nie mogłem jej znaleźć
Pewnie zrobię tak, że podjadę za jakiś czas do Leszka odnośnie tego koła to poproszę i o sprawdzenie tego.
wojzi - 18-05-2013, 22:51
No i Cari wywinęła mi numer.
Jestem umówiony do Leszka na za tydzień, a tu dzisiaj wracam od znajomego i w okolicy miasteczka studenckiego przy hamowaniu zaczęło się coś tłuc. Potem ruszyłem i spoko, ale znów przy hamowaniu się tłucze. Pod koniec to tłukło się nawet jak nie hamowałem.
Zatrzymałem się zaglądam pod samochód a tu moim oczom ukazuje się coś takiego:
I teraz pytanie, co to kurcze jest? Jutro dzwonię do znajomego mechesa, umawiam się do niego i jadę - mam nadzieje że przez to 300 metrów się nie urwie - żeby to zrobił.
A jak zrobi to jadę z resztą (przewody metalowe hamulcowe tył, hamulec ręczny i te buczące koło) do Leszka.
wyderka - 18-05-2013, 22:58
to jest osłona katalizatora
Hugo - 18-05-2013, 22:59
wojzi napisał/a: | co to kurcze jest? | Osłona katalizatora. wojzi napisał/a: | mam nadzieje że przez to 300 metrów się nie urwie | Jak się urwie to zawieź na złom i auto masz naprawione
|
|
|