Nasze Miśki - Carisma MSX
Anonymous - 12-06-2011, 19:29
Kuba6432, niektórzy napiszą że to mod do hondy ale mi się podoba tylko śrubki nowe dla pełnego efektu jeszcze zapodaj
robertdg - 12-06-2011, 19:41
Prawie jak EVO
Saqu - 12-06-2011, 19:56
hehe i reszta by się przydało wyczyścić ale wygląda ciekawie, na kolektor wydechowy założyć bandaż i go pomalować
pitbu77 - 12-06-2011, 20:23
Testarossa... Ferrari Testarossa... no prawie
(testa rossa - czerwona głowa, głowica - tak dla przypomnienia)...
Kuba6432 - 12-06-2011, 20:23
Jasne! Na blok, kolektor i resztę przyjdzie czas
Kuba6432 - 07-10-2011, 21:12
Cześć nadeszły następne zmiany.
Zacznę od tego, że wybrałem się do Łodzi naprawę maglownicy ponieważ taka była diagnoza przyczyny luzu kierownicy, lecz po podniesieniu auta i blisko 45min oględzinach mimo mojego zdziwienia dostałem odpowiedź, że przekładnia jest w stanie idealnym i że to na bank nie to. Cóż, blisko 140km na marne. Wiecie co się okazało? W kolumnie kierowniczej, miedzy dwoma krzyżakami co wchodzą w siebie dwa elementy jest luz który ma może 0.6mm, w każdym bądź razie ledwo widoczny.. I po wizycie u mechanika doszliśmy do wniosku że to jest przyczyna! Teraz tylko pomysł jak to zniwelować.
Auto na dniach jedzie na zrobienie sprężyn co mnie bardzo cieszy, ponieważ w końcu pozbędę się klapniętego tyłu będą robione elementy tylnego zawieszenia, tuleje itp ponieważ stuki stały się słyszalne.
Doszedł zestaw tylnych hamulców. Klocki Ferodo Premier i tarcze Mikoda GT (tarcze budżetowe o skrajnych opiniach, nic tylko wypróbować samemu )
Zmieniony został olej na Valvoline 15W-50. Mineralny był już zalany nim kupiłem auto..
Do tego będzie razem z zawieszeniem robiona tulejka wybieraka, świecąca kontrolka poduszki i kilka innych drobiazgów. A, właśnie wracając do drobiazgów to wreszcie kupiłem listwe przy szybie która skutecznie szpeciła auto i została zamontowana antena CB na stałe w dziurce Sirtel Gamma I o której mogę powiedzieć wiele dobrego po przesiadce z Sirio ML-145 prócz hałasu jaki generuje przecinając powietrze podczas jazdy Lecz to kwestia przyzwyczajenia, spróbuję wyciszyć dach matami bitumicznymi.
Do tego zrobiona była masa drobiazgów by doprowadzać MSXa coraz lepszego stanu, lecz fundusze młodej osoby nie rozpieszczają by zrobić więcej..
Saqu - 08-10-2011, 21:08
Kuba6432 napisał/a: | Zmieniony został olej na Valvoline 15W-50. Mineralny był już zalany nim kupiłem auto.. |
było zmienić mu na coś lepszego...
Kuba6432 - 09-10-2011, 18:43
Saqu, wydaje mi się, że Valvoline był najlepszym olejem jaki mogłem na daną chwilę zalać, mineralnego Motula chyba nie ma, nie spotkałem się?
Saqu - 09-10-2011, 19:30
aaa nie chodziło mi o firmę
tylko po prostu zmiana na pół syntetyk albo syntetyk, zależy w jakim stanie silnik.
kisian - 09-10-2011, 19:55
Autko fajne, rzadkie i szkoda by było je dekompletować... Tu wyskoczył zdekompletowany MSX raczej na dawcę gdybyś potrzebował
http://otomoto.pl/mitsubi...-C20944130.html
mkm - 09-10-2011, 21:00
Kuba6432 napisał/a: |
Zmieniony został olej na Valvoline 15W-50. Mineralny był już zalany nim kupiłem auto..
|
A potem żale, że popychacze stukają.
Anonymous - 09-10-2011, 21:19
mkm napisał/a: | A potem żale, że popychacze stukają. |
na valvo nie powinny
Kuba6432 - 11-10-2011, 17:45
kisian, dzwoniłem przed chwilą o dokładkę pod zderzak, ale już się pozbył/nie ma. Ale dzięki za link
mkm co do oleju, to kupiłem już z zalanym mineralem a przecież nie wolno wracać z gorszego na lepszy bo może być cyrk, chyba że jestem źle poinformowany. A popychacze na Valvoline wyraźnie się uciszyły tak jak Derpin powiedział.
kisian - 11-10-2011, 18:05
Nie ma za co, wyznaję zasadę że trzeba sobie pomagać... Co do zmiany oleju to jeżeli na "gorszym" oleju silnik chodził powiedzmy jeden interwał między wymianowy to raczej nic mu nie grozi po powrocie do lepszej oliwy
mkm - 11-10-2011, 18:24
Kuba6432 napisał/a: | mkm co do oleju, to kupiłem już z zalanym mineralem a przecież nie wolno wracać z gorszego na lepszy bo może być cyrk. |
Robisz płukankę przed wymianą i wracasz na zalecany.
Poczytaj o samej zasadzie działania popychaczy, a od razu sie dowiesz dlaczego olej jest tak ważny.
|
|
|