ciesze sie i powodzenia, a skrzynia jaka ???
Pozatym to bedzie srebrna reinkarnacja Blackiego ???
Zderzaki pomalujesz rzecz jasna ??? A moze dasz te z playmontha mkm - 23-03-2012, 19:33 Wszystko w swoim czasie.
Sam nie wiem co będę montował
Na razie inwentaryzacja części trwa.
Jak któryś z posiadaczy Lancera CB0 ma ochotę na białego kruka czyli czarną kanapę z Lancera GTI proszę na pw.
Mam też do oddania komplet siedzeń z 1.3 GLi. Po wypraniu powinny być całkiem całkiem, więc jak ktoś ma podarte lub potrzebuje mocowań pw.
mkm - 24-03-2012, 13:41 Dwa tygodnie temu postanowiłem uruchomić Colta.
Nie był odpalany od końca pażdziernika.
Ponieważ to Colt przełożyłem tylko akumulator i... 1:0 dla Colta.
Przeglądnąłem wtyczki, kable, masy i... 2:0 dla Colta.
Przeczyściłem kopułkę, świece, wywaliłem filtr powietrza, dmuchnąłem w dolot, zrobiłem rundkę Weteranem, żeby podładować aku i... 3:0 dla Srebrniaka.
Kolejnym krokiem miało być paliwo, ale aku zdechł na dobre.
Dzisiaj na naładowanym akumulatorze i zalanych 10litrach świeżej benzyny i dolewki "octane booster-a" STP:
I po zagrzaniu :
Walka wyszła mu na dobre, bo dzięki zabiegom czyszcząco-sprawdzającym chodzi lepiej jak przed postojem.
O matołach, którzy nie potrafią normalnie wysiadać z auta juz wiele napisano, ale popatrzcie jak wygląda bok auta, które stoi cały czas w miejscu...
Ręce opadają. m6riano - 24-03-2012, 14:17
mkm napisał/a:
Kolejnym krokiem miało być paliwo
Oglądając 1 filmik-pierwsze co przyszło mi do głowy to to że paliwko mogło wyparować...;-)
mkm napisał/a:
O matołach, którzy nie potrafią normalnie wysiadać z auta juz wiele napisano,
to samo bym mu zrobił na twarzy...;-)mkm - 24-03-2012, 15:55
m6riano napisał/a:
Oglądając 1 filmik-pierwsze co przyszło mi do głowy to to że paliwko mogło wyparować...;-)
Ewidentnie straciło "procenty", bo po dolaniu jest pół baku czyli ilościowo paliwa było wystarczająco
Policzyłem wgniotki z boku i wychodzi, że Srebrniak dostawał strzał drzwiami średnio raz na dwa dni
Przy okazji chyba wreszcie odkryłem jaka jest różnica między wydechami 1.3, a 1.6. (bo wizualnie się nie różnią, a w numerkach już tak)
1.3 jest wypełniony "watą", a w 1.6 jest pusty.Andrew - 24-03-2012, 18:27 mkm colciak chodzi jak mój po przeszczepie mkm - 03-04-2012, 12:47 Srebrniak jeździ jak szalony .
Mogę śmiało napisać, że 1.3 daje radę. Nawet brak trójki tak strasznie nie przeszkadza
Ostatnie potrzebne do przemiany Srebrniaka fanty przybywają.
Większość paczek już dotarła, kilka jeszcze w drodze.
Dziś kurier dostarczył takie coś:
mkm - 04-04-2012, 16:28 Kolejne dozbrajanie.
Moje felgi które leżą już cztery lata niestety mają takie ET i szerokość, że bez cięcia rantów nie ma opcji ich założyć, więc kupiłem "przejściówki".
Alutec GT5 z 2000roku.
7cali szerokości, ET37.
Teraz myślę nad kolorem. londolut - 04-04-2012, 16:55 mkm, najgorsza lota pod słońcem Fuuuuu.... mkm - 04-04-2012, 20:07 londolut, co fakt to fakt ale tragedii nie będzie .
Zgubi się przy innych gadżetach , a jak się nie zgubi to zmienię na inną Kleju - 05-04-2012, 17:24
mkm napisał/a:
Teraz myślę nad kolorem
Chyba srebrny taki jak jest, to max co możesz z niej wyciągnąć
Felga wygląda jakby była z jakiegoś dziadkowozu, typu matiz, fiesta
Chociaż jak się tak przyjrzeć po 8 piwach, to trochę przypomina Rays volk te37 mkm - 05-04-2012, 18:45 taa... a po kolejnych jak chromowane kołpaki z serii "tunning lajn"...
Chyba faktycznie zostawię srebrny, a żeby się ludziom z matizem lub fiestą nie myliło walnę diamenty na kapslach - będzie oryginał... wersja z rynku azerbejdżańskiego.
Kleju, kasa, kasa i jeszcze raz kasa.
Mam ograniczony budżet, który może iść w koła, a jeszcze muszę kupić opony.
Jak zawęziłem poszukiwania do prawidłowego ET i stanu felg - bez "profesjonalnej naprawy" to nagle okazało się, że nie ma wyboru.
Tak czy owak po wstępnych przymiarkach uważam, że "ładnie leżą". rosomak1983 - 05-04-2012, 18:50 Do srebrnego na czarno bym pomalował...mkm - 11-04-2012, 19:10 Zmieniałem dzisiaj fotele i zaczęły się schody .
Zapięcie na pasach z 1.3 jest zupełnie inne niż zatrzask w fotelach 1.8.
Oczywiście można przełożyć z 1.3 tyle, że kolor nie ten...
Przewidując i lubiąc kupować "zestawy", mam pasy z 1.8 tyle, że tu pojawia się nowy problem .
W 1.3 jest regulacja wysokości, a w 1.8 nie... i też zbytnio nie podchodzą...
Nie uśmiecha mi się mieć cały środek czarny z szarymi pasami.
"Rozglądnąłem", się po wnętrzu i znalazłem kolejne fatalne przeoczenie...
Z drzwi z gti-ka wykręciłem lusterka, wytargałem instalację, a zapomniałem o wewnętrznych klamkach...
Co gorsze, powiedziałem, że wszystko już zabrałem i mogą iść na złom...
Mam nadzieję, że jeszcze leżą...
Kwestia kanapy z Cyborga jeszcze nierozpoznana, ale już zdobyłem "plastikozatrzaski" z ELi, więc jestem dobrej myśli.
Jak się uda to w przyszłym tygodniu Colt powinien trafić do blacharza.