Nasze Miśki - Pan Ślimak czyli My Mighty Mivec MD
Heavy1155 - 25-06-2013, 09:27
a Ty co spac nie mozesz
sa hybrydy i to nawet w swietnym stanie. jednakze jest to malo oplacalne a wrecz wogole! gdyz piggy back i stand alone ecu + mapowanie kosztuje fortune. koles od nas z klubu zrobil - zajelo mu prawie rok, wydusil z niego prawie 320koni, pocieszyl sie kilkoma dniami na torze no i w koncu wal wyszedl bokiem. wydal na ta zabawe ponad 3000 i stwierdzil ze lepiej mapowac silniki evo hehe
bardzo popularna hybryda jest 1.6 mivec turbo - nie wymaga duzych nakladow finansowych no i od razu jest caly cam tray mivec'a
wywalamy wal z 1.6 i wstawiamy z gsr'a. mozna zmienic pistons i con rods na kute i dodatkowo wywazyc wal (zestaw ok 500$ z NZ). do tego plastikowe ecu - takie ktore mozna mapowac - no i oczywista sprawa to turbinka i flansza na wydechu. zabrac woz na rolki i ustawic najlepsze z najlepszych. oto jak naszego klubowego wariata 1,6 mivec ma 192 konie i prawie 260NM.
z hybryda 1.8 raczej nikt sie nie bawi bo sa nietrwale a i camtray trzeba rzezbic. a 1.6 prossze bardzo malo zachodu i w sumie mozna zrobic calosc z mniej niz 500e o ile dobrze ustawisz wszystko i nie przeciazysz silnika. haha jest ziomek ktory dla jaj wsadzil mu 1.6 bara hahaha bylo wielkie boom szkoda tylko ze filmik z yt usunal bo byscie sie smiali do rozpuchu
subarumax - 25-06-2013, 10:44
Chcesz zrobić wilka w owczej skórze, skoro pozbywasz się bodykitu?
Heavy1155 napisał/a: | haha jest ziomek ktory dla jaj wsadzil mu 1.6 bara hahaha bylo wielkie boom szkoda tylko ze filmik z yt usunal bo byscie sie smiali do rozpuchu |
Nigdy się nie śmieję z Miśków.
Heavy1155 - 25-06-2013, 11:35
a ja tak
czasem ludzie zdrowo przesadzaja a on juz polecial po bandzie. z reszta to nie pierwszy samochod ktoey delikatnie mowiac wysadzil w powietrze hahahaha
nie do konca pozbywam sie bodykitu
poza tym chce aby wygladal troche niepozornie zanim skopie komus tylek na swiatlach czy autostradzie hehehe
wolf it will be in deed
Heavy1155 - 25-06-2013, 11:40
poza tym evo zatrzymywane sa przez GARDE non-stop a mi sie nie chce udowadniac ze to nie jest evo tylko... baby evo - nazywane sa tak na wyspach. w sumie od seryjnej 4 i 5ki roznia sie tylko ratio biegow, turbinka i evo ma 2l a gsr 1.8. roznica w mocy to ok 60-70koni - nic co dobry mapper by nie zrobil w pare chwil.
jeszcze 2 tygodnie musze na niego czekac... az mnie krew zalewa!!!
rosomak1983 - 25-06-2013, 12:50
Heavy1155 napisał/a: | i evo ma 2l a gsr 1.8. roznica w mocy to ok 60-70koni |
niby tak ale sam wiesz ze to nie tylko pojemnosc to zupełnie inne silniki. W sumie wybrałbym EVO ale nie powiem ze twoje wozy nie sa mega ciekawe. A juz chyba przemega ciekawy byłby 1.8T MIVEC MD
Heavy1155 - 25-06-2013, 12:54
nooo to byloby epickie! nie ma takiego projektu na swiecie
niestety cam tray z md do 1.8t nie wejdzie bez przerobek bloku do tego walki tez beda problematyczne
ale nie ma rzeczy niemozliwych
dzieki za opinie - faktycznie wozy mam ciekawe hahahaha
na wyspach latwiej o importy z jap bo oni tez maja RHD i nie trzeba przerabiac
rosomak1983 - 25-06-2013, 13:18
Heavy1155 napisał/a: | na wyspach latwiej o importy z jap bo oni tez maja RHD i nie trzeba przerabiac |
Heavy1155, rzeczy oczywistych nie musisz nam tłumaczyc.
Heavy1155 napisał/a: | niestety cam tray z md do 1.8t nie wejdzie bez przerobek bloku do tego walki tez beda problematyczne |
nie czaje md to nie jest tylko róznica w elektronice ???
Heavy1155 - 25-06-2013, 13:26
nie
tam sa 2 solenoidy regulujace prace walkow
niewiele widac niestety
ten cam tray trzeba ociosac i blok tez zeby wlazl do 1.8 ale to bez sensu
Heavy1155 - 07-07-2013, 00:41
Ktos wie jak wyjac cala klime ale tak cala od a do z razem z kolorami kabli... Zepsulo sie...i...w sumie i tak jej nie uzywalem...i...mysze wiedziec co i jak...
tresorex - 07-07-2013, 13:16
Wiązkę od klimy masz po części w wiązce idącej do komory silnika (jej raczej nie wyprujesz), część małej instalacji powinna być wpięta obok reflektora w dużą kwadratową kostkę (ją można odpiąć i zdemontować). Reszta to rurki, sprężarka, chłodnica i puszka za schowkiem
Heavy1155 - 07-07-2013, 20:38
Super jutro sie tym zajme dzieki. Musze jeszcze wszyatkie kable wyproc...
Seiji - 08-07-2013, 16:47
ciekawe, czy ktoś dużo miał zabawy przekładając cały pakiet aero z evo do tego gsr'a
nie bedziesz przypadkiem w UK w czasie weekendu?
ps. nie chcesz się pozbyć tych owiewek na szyby?
Heavy1155 - 08-07-2013, 17:36
nieee sam szukam jednej ale ciezko
moge poszukac kompletu jak chcesz ale ceny sa bardzo rozne. nie wiem czy aby w pl nie znajdziesz taniej. u nas na forum jest typ z zestawem klipsow za 70e ale to zdzierstwo bo widzialem juz za 40
zalozenie body kitu to zaden problem bo bagaznik jest p&p maska tez no i przedni zderzak wymaga innego pasa przedniego ale dziury na sruby sie zgadzaja - przynajmniej tutaj
a co ty u UK jestes na stale?
ja niestety mam zapiernicz z oklejaniem i zwykla praca wiec raczej nie dam rady...
Seiji - 08-07-2013, 20:01
nie, w weekend jadę po białego lancera do UK
szkoda, bo owiewki fajne i akurat by pasowały
Heavy1155 - 08-07-2013, 20:17
aaaa... cos ciekawego sciagasz?
|
|
|