[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Montaż antenki automatycznej od daewoo
artufcb - 16-01-2014, 13:56
drexvs,
poradziłeś sobie z problemem? kupiłeś całą nową antenę z mechanizmem?
drexvs - 16-01-2014, 16:34
Taa kupiłem całą z mechanizmem. Nie doszło jeszcze bo przecież poczta polska to jest moc energia amfetamina
[ Dodano: 03-02-2014, 17:29 ]
Dla potomnych. Uniwersalna antena samochodowa NIE PASUJE ! ponieważ bat nie posiada ząbków przez co nie może on się nawinąć na bębenek. 59zł '' w piz** wylądował cały misterny plan też w piz** '' Sprzedam taką antenę jak by co Wciskam sąsiadowi żeby sobie do traktora założył bajerancką elegancką automatycznie wysuwaną antenę
m_riusz - 08-02-2014, 13:30
Wymieniłem wczoraj wkład anteny.
Oczywiście na ten od DU.
Cała operacja trwała ok. godzinki i teraz antenka śmiga jak nowa.
czarnytrisk - 28-02-2014, 11:57
Chłopaki pomóżcie... Miałem problem z anteną i kupiłem oryginalny bat , na który czekałem 3 tygle, ponieważ szedł z ameryki. Teraz przystępuje do montażu owej anteny ale nie jestem pewny jak dokładnie. Nie chcę nic zepsuć i zmagam się z metalowym bolcem u gory bata. Stąd pytanie, jak go przełożyć przez rurkę.
1 - Ten nazwijmy go "cycek" odkręca się czy jakoś zbija zdejmuje?
2 - Nowy bat wsuwa się od dołu jak zakłądam ale problem jest z tym cyckiem ...
Podzielcie sie spostrzeżeniami ....
i9i - 28-02-2014, 20:51
Cycek zostaje, ja delikatnie rozginałem korpus i wciskałem ten cycek. Jak już wskoczył to lekko zaklepałem to co odgiąłem.
draco09 - 20-06-2014, 15:30
Witam,
Popsuła mi się antena, kupiłem nowy bat, zamontowałem i wszystko pięknie działało... przez około miesiąc. Teraz pojawił się problem. Po miesiącu po tym jak już do końca wysuwała się antena słychać było krótki zgrzyt, po kilku dniach zgrzyt był coraz dłuższy, teraz kiedy włączam radio, antena ładnie się wysuwa, ale niestety po tym jak już się wysunie silniczek nie przestaje pracować i przez cały czas próbuje rozwijać antenę (ciągły zgrzyt) - nie wiem w czym jest problem. Po wyłączeniu radia normalnie się zwija, tylko z rozwijaniem coś jest nie tak. Miał ktoś podobny problem?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
m.romasz - 28-09-2015, 15:35
draco09 napisał/a: | Witam,
Popsuła mi się antena, kupiłem nowy bat, zamontowałem i wszystko pięknie działało... przez około miesiąc. Teraz pojawił się problem. Po miesiącu po tym jak już do końca wysuwała się antena słychać było krótki zgrzyt, po kilku dniach zgrzyt był coraz dłuższy, teraz kiedy włączam radio, antena ładnie się wysuwa, ale niestety po tym jak już się wysunie silniczek nie przestaje pracować i przez cały czas próbuje rozwijać antenę (ciągły zgrzyt) - nie wiem w czym jest problem. Po wyłączeniu radia normalnie się zwija, tylko z rozwijaniem coś jest nie tak. Miał ktoś podobny problem?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. |
Tak, ja właśnie mam ten problem. Na dniach będę z kolegą elektromechanikiem rozbierać i patrzeć co się stało w środku z zębatkami.
tresorex - 29-09-2015, 09:31
Moja antenka z daewoo wytrzymała 2,5 roku. Od jakiegoś czasu zaczęło zgrzytać przy wysuwaniu. Trzeba chyba rozglądać się za nowym masztem
m.romasz - 29-09-2015, 23:52
Naprawiłem moją antenę - był luz pomiędzy plastikową prowadnicą nawijaną na kołowrotek a metalowym trzpieniem* dociskającym prowadnice do zębatki przez co ząbki zębatki skakały po ząbkach prowadnicy jak już się maszt w pełni wysunął Wyciąłem z mechanikiem kawałek tworzywa długości kilku centymetrów i włożyliśmy pomiędzy metalowy trzpień a prowadnicę z masztu anteny odpowiednio zahaczając tu i ówdzie i wszystko działa bezdźwięcznie - jedno lepiej przylega do drugiego i już ząbki nie przeskakują.
*trzpień jest zaraz za wejściem do plastikowego bębna gdzie pracują koła zębate co nawijają prowadnicę
PS. moja antena miała miesiąc użytkowania na karku i już zgrzytała, a kupiłem oryginał z diamante
Gielar - 09-10-2015, 13:46
Witam czy pomoże to też gdy mam uszkodzony mechanizm ?
Hugo - 09-10-2015, 19:31
Gielar, nie.
Gielar - 09-10-2015, 21:22
A nie da się jakoś przerobić dorobić ??
Hugo - 09-10-2015, 21:41
Cytat: | A nie da się jakoś przerobić dorobić ?? | Przerobić/dorobić mechanizm? Nie sądzę. Prędzej naprawić, ale w sumie pierwszy raz słyszę o awarii tego mechanizmu. Zawsze zrywała się taśma zębata zwijająca bat anteny.
Gielar - 09-10-2015, 21:47
Bądźmy szczerzy ja teraz zajęty jestem w moim misku przekładnia kierownicza zobaczyłem temat to chciałem podpatrzec a że nie mialem pewności zapytałem jak znajdę chwilkę czasu to sprawdzę co dokładnie powoduje awarię . Bo ja popatrzylen z innej perspektywy jeżeli nie działa mi antena jak powinna więc podejrzewalem ogólna awarie a po czyn można poznać tą wyżej wymieniona usterkę taśmy ?? Bo jeżeli po tym że antena ręcznie da się schować czy muszę rozebrać mechanizm by to dokładnie sprawdzić ??
tresorex - 20-01-2017, 11:44
No i wczoraj antena z daewoo podziękowała za współpracę przestała się chować, odłączyłem wtyczkę bo silnik próbował ją wciągnąć i zgrzytał za każdym razem jak włączyłem radio Wytrzymała równo 3 lata.
|
|
|