[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Czujnik poziomu oleju, zółta kontrolka poziomu oleju
polaff - 08-08-2015, 22:44
dmi, jak masz zbyt ubogą mieszankę na lpg to sonda wywala błąd
dmi - 09-08-2015, 11:48
polaff , może masz racje bo jakby ostatnimi czasu gorzej ciągnął na lpg, do regulacji gaz zapewne juz
polaff - 09-08-2015, 21:02
dmi, ja na lpg jeździłem V6 przez 3 lata i zawsze po CE nie było zapisanych błędów w ECU i zawsze winna była lambda bo mieszanka była za uboga... ZAWSZE
daboss - 15-08-2015, 14:41
banangti, jest jakieś połączenie między alternatorem a kontrolką ciśnienia oleju. U mnie jak brakowało masy w kostce od altka latały obroty i paliły się te same kontrolki co u Ciebie. Więc nie stresowałbym się tym, że uszkodziło się coś jeszcze, tylko sprawdził najpierw sam alternator - wymiana paska i przejrzenie kostki powinno wszystko załatwić.
adamek90 - 10-12-2015, 14:34
Witam. Co może być przyczyną nie świecenia kontrolki ciśnienia oleju?(czerwonej) Żarówka jest dobra i siedzi na swoim miejscu. Czujnik ciśnienia? Jak mogę go sprawdzić ? Gdzie on się znajduje ? Galant GDI
milo - 10-12-2015, 15:08
Odłącz od czujnika przewód i zewżyj do masy kontrolka powinna sie zapalić jesli tak bedzie to czujnik do wymiany ,jest przy filtrze olejowym wkręcony poziomo
artufcb - 08-12-2016, 02:52
Jak sprawdzić czy czujnik od osoby poziomu oleju jest sprawny? Ile oleju bym nie miał czy minimum czy maksimum to kontrolka zawsze gaśnie po odpaleniu i nigdy w czasie jazdy mi nawet nie mrugnęła. W misce jest plywak? Możliwe że się zawiesił?
Bizi78 - 08-12-2016, 09:58
http://mitsubishi-motors....WorkShop/12.pdf
Marcino - 08-12-2016, 11:48
artufcb napisał/a: | Jak sprawdzić czy czujnik od osoby poziomu oleju jest sprawny? Ile oleju bym nie miał czy minimum czy maksimum to kontrolka zawsze gaśnie po odpaleniu i nigdy w czasie jazdy mi nawet nie mrugnęła. W misce jest plywak? Możliwe że się zawiesił? |
jechałem kiedyś be korka... po 80km brakowało mi 2l oleju, usłyszałem popychacze... a kontrolka nawet nie mrugnęła.
Jak zdejmowałem miskę to wygladało ze pływak jest sprawny...
Ja tam wolę na tym nie polegać. Wg mnie już poniżej min powinno ostrzegać.
|
|
|