[97-04]Galant EAxA/W - wymiana pompki sprysiwaczy
marcinzam - 10-01-2014, 23:15
właśnie teraz patrze i gniazdo wtyczki wygląda inaczej niż w tej od robertdg
inq - 10-01-2014, 23:38
To jakaś paranoja, żeby nie można było dostać w rozsądnej cenie czegoś co wejdzie bez problemu. Nic to, zamawiam te co wrzucił Robert i niech się dzieje wola nieba, najwyżej będę się tarzał po asfalcie znowu pod OBI
A na tył mam kupić taką samą czy inna jakaś jest?
marcinzam - 10-01-2014, 23:41
inq napisał/a: | To jakaś paranoja, żeby nie można było dostać w rozsądnej cenie czegoś co wejdzie bez problemu. Nic to, zamawiam te co wrzucił Robert i niech się dzieje wola nieba, najwyżej będę się tarzał po asfalcie znowu pod OBI
A na tył mam kupić taką samą czy inna jakaś jest? |
z tego co doczytałem to jest taka sama
robertdg - 11-01-2014, 08:05
Podana przez marcinzam wygląda niemalże tak samo, ale zaczep we wtyczce ma z bok, w galancie jak dobrze pamiętam jest od czoła, Przednia i tylna pompka powinny działac zamiennie (katalogowo się róznią) pasowałem kiedyś, wtyczka ta sama, wejście/wyjście to samo, wymiary tez.
mohinder - 11-01-2014, 19:39
Tak sobie teraz czytałem o tych pompkach i wpadłem na pewien pomysł. Niestety dotyczy jedynie sedanów lub ewentualnie kombi i tych ich właścicieli, którzy chcą zrezygnować z tylnego pryskania
Temat w sumie mnie zainteresował gdyż kiedyś kupiłem spryskiwacze zraszające szybę a nie sikające siurkiem prostym. Zraszacze takie tak zwane mgłowe wymagają sporego ciśnienia i niektóre pompki już nie dają rady. Niby ktoś pisał, żeby założyć do przodu tą która jest przeznaczona na tył ale ja pomyślałem inaczej. Może założyć w zbiorniczek dwie pompki i połączyć jednym wężykiem lub każda jedną pompkę podłączyć do jednego spryskiwacza. Wydaje mi się że w zbiorniczku w sedanie jest miejsce na pompkę która występuje w kombi.
Co o tym myślicie?
Hugo - 11-01-2014, 20:20
mohinder napisał/a: | Wydaje mi się że w zbiorniczku w sedanie jest miejsce na pompkę która występuje w kombi. | Jest, ale otwór trzeba zrobić.
marcinzam - 11-01-2014, 22:19
Dzisiaj właśnie założyłem tą pompkę wtyczka pasuje jak w oryginale tak samo wejście do zbiorniczka . Indeks na opakowaniu 10w2002-jpn
inq - 12-01-2014, 11:53
To fajnie bo zamówiłem sobie dwie sztuki
polaff - 12-01-2014, 20:50
marcinzam, to na przód czy tył?
marcinzam - 12-01-2014, 23:52
polaff napisał/a: | marcinzam, to na przód czy tył? |
nie ma znaczenia ,pasuje na tył i przód
Sadek - 28-01-2014, 10:53 Temat postu: Witam Panowie dzisiaj spotkała mnie nie miła sytuacja (błoto pośniegowe + brak spryskiwaczy) Przekonany iż przyczyną jest brak płynu wlałem 5L lecz niestety spryskiwacze w dalszym ciągu nie działają :/ Co powinienem sprawdzić ? Po pociągnięciu manetki do siebie nie słyszę pompki to samo ze spryskiwaczem z tyłu. Może bezpiecznik ? Ktoś może podpowiedzieć który powinienem sprawdzić ?
Z góry dziękuję za pomoc.
Bizi78 - 28-01-2014, 13:03
A wycieraczki śmigają, bo chyba są pod jednym bezpiecznikiem ze spryskiwaczem .
Ściągnij z forum instrukcję obsługi i tam masz rozpiskę bezpieczników i ich umiejscowienie .
robertdg - 28-01-2014, 14:03
Trzeba sprawdzić silniczek/pompke spryskiwaczy
inq - 28-01-2014, 20:58
marcinzam napisał/a: | Dzisiaj właśnie założyłem tą pompkę wtyczka pasuje jak w oryginale tak samo wejście do zbiorniczka . Indeks na opakowaniu 10w2002-jpn |
U mnie też już śmigają, ale na przód średnio się ona nadaje. Strumień idzie za nisko - jakieś 10 cm od dołu szyby. Na tył jak najbardziej ok. Szukam dalej czegoś mocniejszego. A wymiana to 15 min z pomocą lewarka i śrubokręta - nawet w Avance nie trzeba kanału.
majko - 26-02-2014, 23:08
marcinzam napisał/a: | Dzisiaj właśnie założyłem tą pompkę wtyczka pasuje jak w oryginale tak samo wejście do zbiorniczka . Indeks na opakowaniu 10w2002-jpn
Obrazek
|
Też założyłem taką, identyczny wygląd, identyczne gniazdo. Na opakowaniu pisało że to do Lanosa 32 złote zapłaciłem w sklepie Kapitan w Katowicach. Pasowała chyba jak w oryginale, bo koleś do którego pojechałem na kanał założył ją w 5 minut.
Zgadzam się, że trochę nisko leje, ale nie ma źle, szybę się wyczyści dobrze. Znalazłeś coś mocniejszego inq?
|
|
|