Outlander I GEN Techniczne - KIlka pytan :) jakie swiece itp
staszq2 - 15-09-2017, 15:53
szydlos napisał/a: | na zimnym |
Ustawianie czy też sprawdzanie luzu zaworowego w Outlanderach sprawdza się na gorącym silniku, tam mówi manual i tylko wtedy mamy pewność poprawnego sprawdzenia
Co do słabego odpalania to mam nadzieję, że masz oryginalny dolot? Co do aku to sprawdź jakie ma napięcie, jeśli poniżej 12,5 V w stanie "spoczynku" to już zaczyna go brać i będziesz musiał na pewno się rozglądać za nowym. Ale najważniejsze to sprawdzenie luzów tylko raz jeszcze zaznaczam, że na w pełni rozgrzanym silniku.
szydlos - 18-09-2017, 11:57
Koledzy czy też macie tak obroty w swoich outkach? czy są zdecydowanie za niskie, bo dla mnie to wygladało bby na ok 650-700.Zaraz ide spróbuję zrobić adaptację, po odłączeniu Akumulatora może to coś pomoże.
Bzyk_R1 - 18-09-2017, 12:38
Podepnij się do OBD i sprawdź dokładnie jakie są obroty. W 2.0 optymalne obroty po rozgrzaniu silnika to 800-850/min tutaj u Ciebie nie wiem jakie powinny być. Może użytkownicy się wypowiedzą.
bedn@r - 24-01-2023, 19:05
Hejka.
Chciałbym trochę odgrzać kotleta ponieważ nigdzie na forum nie znalazłem oznaczenia tych świec.
Wszyscy piszą i stosują świece NGK IGR6A11, stety niestety poprzedni właściciel zamontował świece od Evo o oznaczeniu IGR7A-G.
1. Czy ktoś to stosował i czy to dobry wybór???
2. Co może być przyczyną że na 1 i 3 świecy na części gwintu jest olej, na gwincie który jest w cylindrze oleju nie widać tuleje przelotowe przez głowice są czyste. Ktoś jakiś pomysł?
W@sio - 24-01-2023, 20:58
bedn@r napisał/a: | Wszyscy piszą i stosują świece NGK IGR6A11 | wskaż, którzy wszyscy? Katalogi podają te świece do 2.0, ale niestety, nie precyzują, że do 2.0 N/A i może dlatego kazdy z nas kiedyś je miał, ale musiał regulować na 0,7 mm
Do 4G63T wskazanie jest do używania iGR6A lub IGR7ag - i te drugie większość z użytkowników Outków turbo stosuje
AD.2. Oleju tam nie powinno być, więc jeśli się pojawią to może być oznaką, że puszczają uszczelki kanałów olejowych.
P.S. gwint świec kończy się w głowicy i nie ma szans żeby dochodził do cylindrów, chyba, że chodziło Ci o komorę spalania
|
|
|