To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Akcja serwisowa na poduszki Takata

Klark - 12-08-2016, 07:53

Sprawdzono informacje, ja i Olek wczoraj dostaliśmy pismo. Nasze auta są na naprawach blacharsko-lakierniczych i z miejsca zostały objęte akcją naprawczą.
maciej_edi - 12-08-2016, 08:01

Potwierdzam też wczoraj odebrałem wezwanie
Wizyta nieunikniona dla własnego i pasażera bezpieczeństwa

Hornet - 12-08-2016, 16:04

wichura1 napisał/a:
Ja też dzisiaj dostałem, napisali, że poduszka pasażera do wymiany i tak samo, że z Cepiku.

Dotarło i do mnie. Zmartwiła mnie tylko lista ASO, bo do tej pory jeździłem do ASO którego nie ma na liście.

pablowski napisał/a:
Przy okazji przeglądu sprawdzili Miśka czy jest na liście i za 2 dni umówili na wymianę.

Długo to trwało? Wiesz co i jak robili ?

Balon - 12-08-2016, 21:09

ja też dziś dostałem takie pismo - na dniach będę się orientować gdzie ta akcję przeprowadzać
Sal - 13-08-2016, 15:00

Również dostałem pismo. Misiek sprowadzony z Niemiec na początku roku. Na liście nie ma mojego vin.
Anonymous - 13-08-2016, 18:08

Jak komuś już wymienią poduszki to niech napisze jakieś konkrety na forum.
Znaczy co wymieniali, ile to trwało, i czy nic nie uszkodzili :) ?
Ja około miesiąc temu też kupiłem auto sprowadzane z Niemiec więc raczej nie spodziewam się takiego listu, chyba, że MM monitoruje CEPIK na bieżąco w co wątpię.

mariotd - 13-08-2016, 18:15

Również pismo otrzymałem, wizyta w ASO w KRK umówiona (oczywiście na Jasnogórskiej ;) )
Hornet - 13-08-2016, 18:43

qbus_b napisał/a:
Ja około miesiąc temu też kupiłem auto sprowadzane z Niemiec więc raczej nie spodziewam się takiego listu, chyba, że MM monitoruje CEPIK na bieżąco w co wątpię.

Skontaktuj się z MM lub najbliższym ASO. Może Ci coś powiedzą.

lurek - 13-08-2016, 19:17

Mam auto z Szwajcarii, bez problemu zaliczyłem już 2 akcje. Dzwoń i umawiaj się :)
Kaktus82 - 14-08-2016, 23:28

I co na serwisie wymienili ten generator ?
Misiek :) - 15-08-2016, 10:37

Ja jestem kolejnym właścicielem Lancera, więc pewnie pisma nie dostanę.
Na liście aut z wadliwymi poduszkami jest mój vin. Zapewne będę musiał sam pojechać do ASO. Swoją drogą ciekawe czy są jakieś limity/standardy, że odmawiają akcji serwisowej.
U mnie jest tylko silnik wymieniony na nie fabryczny.

juar_78 - 15-08-2016, 10:51

Misiek :) napisał/a:
Na liście aut z wadliwymi poduszkami jest mój vin. Zapewne będę musiał sam pojechać do ASO. Swoją drogą ciekawe czy są jakieś limity/standardy, że odmawiają akcji serwisowej.

To którym jesteś właścicielem chyba nie ma znaczenia. Mój lancer pochodzi z importu prywatnego z Danii a pismo dostałem. Z jego treści wynika że dane o właścicielach aut do akcji pochodzą z bazy CEPiK. Teoretycznie powinien więc wystarczyć fakt zarejestrowania takiego auta w Polsce.

aduko - 15-08-2016, 12:23

juar_78 napisał/a:
Misiek :) napisał/a:

To którym jesteś właścicielem chyba nie ma znaczenia. Mój lancer pochodzi z importu prywatnego z Danii a pismo dostałem. Z jego treści wynika że dane o właścicielach aut do akcji pochodzą z bazy CEPiK. Teoretycznie powinien więc wystarczyć fakt zarejestrowania takiego auta w Polsce.

Dostaniesz, tylko pismo przyjdzie na adres taki, jak masz w dowodzie rejestracyjnym :)

Misiek :) - 15-08-2016, 12:55

To już mi sie troszkę wyjaśniło :)
Dzięki za informację :D

email_84 - 18-08-2016, 21:03

był ktoś z łódzkiego to wymienić?