To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

robertdg - 31-05-2010, 11:29

Owczar napisał/a:
Robert, w tym wypadku chyba nawet ta metoda by nie pomogła.
uwierz, pomoże, siła oddziaływania wibracji pomiędzy metalami jest silniejsza, niz walenie tepym mlotem, kiedys celowo zastosowalem te metode przy wymianie tarczy, bo jednoczescie byla takze manszeta przgubu do wymiany, zaznaczam ze kilowy mlotek nie dawal rady aby odbic tarcze, mocno sie zakleila, mialem do odkrecenia 2 srubki wiecej aby sciagnac zwrotnice, precyzyjne uderzenie odbilo tarcze, musialbys zmierzyc fale drgajaca na tarczy po uderzeniu mlotka, oraz po uderzeniu wedle starego wygi, pamietaj, nie ma rzeczy niemozliwych.
Owczar - 31-05-2010, 11:30

Przetestuję za 2 lata ;)
Owczar - 31-05-2010, 19:58

Dzisiaj nasmarowałem mechanizm wycieraczek. Ta od strony kierowcy była zapieczona tak że nie można było obrócić w ręku.

Nadal nie zlokalizowałem skąd cieknie woda do kabiny. Wygłuszenie na dole grodzi całe mokre i wykładzina po stronie kierowcy oraz pasażera. Jutro wywalam wykładzinę i będę lokalizował skąd cieknie a potem susze auto i wkładam czarną :D

Owczar - 07-06-2010, 11:29

Bartek, ja mam pytanie odnośnie diesla z tyłu.

Mam tam bębny. Rozumiem, że piasta jest identyczna jak w tarczobębnach? Ja mam jednak pytanie czy można znaleźć kompletną piastę z bębnem która będzie pasowała do galanta od innego Mitsu?

Czyli potrzebny identyczny rozstaw śrub piasty oraz rozstaw otworów do zwrotnicy oraz wyposażenie w zębatkę ABS?

robertdg - 07-06-2010, 11:54

Owczar, a że tak z ciekawosci zapytam, co Ci się zdiełąło :?:
Owczar - 07-06-2010, 12:02

Na zakrętach odzywa się łożysko z tyłu. Bębny czekają na wymianę, a osłony przy zwrotnicy są przerdzewiałe, więc chcę zmienić wszystko. Niestety tym razem używka bo ceny łożysk z czujnikiem ABS są dość wysokie.

Z bębnami jest problem i myślę nad swapem zwrotnic z tarczobębnami.

robertdg - 07-06-2010, 12:12

Wydaje mi się ze bez większych problemow powinienes dac rade to zaadoptowac, nie mam jednak pewnosci czy linka recznego bedzie pasowala długoscia i zakonczeniem, tarcze kotwiczne i osłony sa dosc kosztowne, wiec musialbys szukac zestawu z w miare dobrymi tymi elementami.
Owczar - 07-06-2010, 12:15

No właśnie szukam czegoś z końca produkcji. Co do linki ręcznego nie mam pewności. W ostateczności ją wymienię.

Najlepiej cały zestaw. To chyba i tak wyjdzie taniej niż wymiana łożyska, tarczy i szczęk....

robertdg - 07-06-2010, 12:37

Ten gość ma AVANCE z 2003r na czesci http://moto.allegro.pl/show_user.php?uid=4813883 ex forumowy ;-)
Owczar - 07-06-2010, 12:48

Dzięki. Wysłałem zapytanie. Z tego co widzę, TRWAOR76 ma po lifa. Też pisałem do niego :)
robertdg - 07-06-2010, 12:52

Owczar, widziałem osłony tarcz do przednich zwrotnic od tego goscia, wygladaly jakbys prosto z serwisu je odebral, mialy jeszcze ori etykiety, praktycznie jak nowe wygladaly, wiec podejrzewam ze tyl tez bedzie w nienagannym stanie, jedynie obawialbym sie o piasty, bo auto z pol roku juz stoi. A wiesz ze nieuzywane przyrzady sie psuja :D
Owczar - 07-06-2010, 13:18

Dzwoniłem do niego. Powiedział, że wszystko jest w idealnym stanie, z nowymi szczękami, ale nie wie ile chce za nie. Pytał mnie ile mogę zapłacić, ale sam nie wiem. Ile jest wart taki zestaw?
Hugo - 07-06-2010, 13:42

Owczar napisał/a:
Ile jest wart taki zestaw?
Rzuc mu 400 zl.
robertdg - 07-06-2010, 13:46

Owczar, zadajesz takie pytania :D powiedz ze mozesz odkupic na kilogramy :D

Powiedzmy kupujesz kompletna zwrotnice w ktorej skład wchodzi:
zwrotnica -> 50-100zl
zacisk hamulcowy z jarzmem -> 100-150zl
piasta z tarczo-bebnem, klockami, szczekami - 100-200zł
czujnik ABS - 100zl
tarcza kotwiczna i osłona tarczy to w gratisie - ofkors nie uszkodzone

No nie wiem, sadze ze pelna kompletna zwrotnica w super stanie jest warta z 300-400zl, oczywiscie w sklad wchodzi to co wyzej opisalem, jakbys chcial kupowac osobno byloby drozej, spytaj sie czy pusci za 400zl komplet, jak powie ze nie to spytaj sie ile on by chcial za to, no i zagraj z nim w "gre w ciemno", i miejmy nadzieje ze 600zl to bedzie cena srodkowa ;-) i jeszcze linki w gratisie dorzuci :D

Owczar - 07-06-2010, 13:51

Linki są raczej takie same. Bynajmniej tak wynika z katalogu :)

W zasadzie zwrotnica mi jest niepotrzebna, bo z tego co widzę są identyczne. Ale sama zwrotnica to raczej na niewiele mu się zda ;)

Dzięki.