To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - LPI VIALLE

siwek - 03-09-2010, 10:37

pakuś napisał/a:
gdzie tankujecie gaz z instalacją LPI?
Ja staram się na Statoilu (bo zbieram punkty :mrgreen: ) A tak poza ta stacją, to raczej gdzie mi po drodze. Nie mam tak że tylko te stacje bo reszta jest "be".

Przejechałem sam 78 tyś na gazie, Cari przejechała na nim 278tyś i nie miałem kłopotów z instalką przez gaz.

AArti - 05-09-2010, 18:39

jaxan mam dobre widomości odnośnie Twojej elektroniki :biggrin:
A co do kwestii pompy to w jakim jest stanie?Bo jak elektronikę uratujemy a pompa będzie miała ciężko to i elektronika będzie dostawała po "krzyżu".
Myślę,że możesz zacząć pakować graty,a co do szczegółów - dogadamy kwestie na PW.Tak więc jest "światełko w tunelu" dla Twojego LPi :mrgreen:

rick - 14-09-2010, 22:57

a ja mam pytanie czy jest możliwe schowanie paskudnej butli zajmującej ok 30proc bagażnika w miejsce koła zapasowego?(chodzi mi o zamiane na zbiornik toroidalny)
siwek - 15-09-2010, 07:45

Nie wiem czy to się opłaca w samochodach typu sedan czy HB. Poprostu strata miejsca dlatego że będzie ci duzo wystawał ponad podłogę bagażnika (pompa jest wysoka a ona musi stać pionowo).

Brat ma w V40 taki zbiornik i płytę na podłodze ma na kołkach podpartą o jakieś 10cm bo tyle wystaje butla z wnęki na koło zapasowe. Tyle ze to kombi więc tak strasznie nie przeszkadza.

Pytanie czy wolisz 2/3 bagażnika normalnej wysokości czy bagażnik o szerokości normalnej ale o ok 10cm płytszy.

rick - 15-09-2010, 10:19

gaz mam w kombi. znalazłem taką butlę, okazało się, że STAKO robi takie zbiorniki. pojemność 51l ma wysokość 230mm. dziś populudniu sobie pomierze wszystko i sprawdze czy na wysokość wejdzie, zastanawia mnie jeszcze ta elektronika przy butli czy da to rade jakoś przełożyć
siwek - 15-09-2010, 10:36

Znasz cenę?
Może to ciekawy pomysł

rick - 15-09-2010, 11:25

no i po kontAkcie z producentem, skończyłem marzyć. oni sprzedaży krajowej nie prowadzą odbiorcą głównym jest vialle(holadnia) "goły" zbiornik kosztuje ok 200euro. tak więc w moim przypadku operacja nieoplacalna bo dojda do tego zapewne niemałe koszty przełożenia tego
siwek - 15-09-2010, 13:05

rick napisał/a:
no i po kontAkcie z producentem, skończyłem marzyć. oni sprzedaży krajowej nie prowadzą odbiorcą głównym jest vialle(holadnia) "goły" zbiornik kosztuje ok 200euro. tak więc w moim przypadku operacja nieoplacalna bo dojda do tego zapewne niemałe koszty przełożenia tego
No cóż, taka rzeczywistość.

Jeśli chcesz to trzeba poszukać używanych butli ale tak jak pisałem, może sporo wystawać.

kwota nie do zaakceptowania jak dla mnie

Sikub - 21-09-2010, 09:07

No tutaj z kolega Siwkiem sie nie zgodze. Mam butle w kolo chyba 51 bo tankuje cos powyzej 40l i moja podloga miewa sie dobrze i zadnych cudow nie robilem. Wszystko sie laczy idealnie. Powodzenia w szukaniu Rick :)
siwek - 21-09-2010, 11:00

Sikub napisał/a:
No tutaj z kolega Siwkiem sie nie zgodze. Mam butle w kolo chyba 51 bo tankuje cos powyzej 40l i moja podloga miewa sie dobrze i zadnych cudow nie robilem. Wszystko sie laczy idealnie. Powodzenia w szukaniu Rick :)
mieści ci się w kole i nie wystaje? Ja też taką chcę...
Może chcesz się zamienić?

Tylko jak się uda trafić uzywana to super, bo nową w tych cenach to...

Anonymous - 29-09-2010, 20:17

AArti napisał/a:
i.....w pewnym momencie gość mówi,że Tomek(gość z Konina) uczulił go na dwie rzeczy:
1-należy wyjeżdżać gaz do końca ze zbiornika
2-nie tankować do pełna zbiornika

Myślę, że osoba która Ci to powiedziała zwyczajnie Tomka nie zrozumiała bądź przekręciła. Tomek takich oczywistych bzdur nie opowiada.

AArti - 29-09-2010, 22:38

Bogas napisał/a:
Myślę, że osoba która Ci to powiedziała zwyczajnie Tomka nie zrozumiała bądź przekręciła. Tomek takich oczywistych bzdur nie opowiada.

Nie wiem,nie znam się - jestem zarobiony........
A tak na poważnie - gość był przekonujący,ale.......może masz rację,a może on miał rację - człowiek nie jest istotą nieomylną - nieprwadaż?!W sumie nieważne,ale dobrze,że ktoś próbuje robić za adwokata :mrgreen:

Sikub - 30-09-2010, 18:51

Ja rowniez bylem w Koninie i takich ciekawostek nie uslyszlem.

Moze ktos dostal info o nie tankowaniu do pelna bo zawor mu nie odbija ... Co do nie wyjezdzania do konca to akurat tez o tym slyszalem ale to z zupelnie innego zrodla ... ile w tym prawdy nie wiem, ale jakos nie biore tego do bani. Jak wyjdzie tak tankuje.

U Ciebie Aarti nie bylem, ale bylem w Czestochowie, a pozniej w Koninie i o ile na temat 1 to szkoda slow o tyle 2 jak dla mnie pierwsza liga i jesli odpukac bedzie potrzeba na pewno tam powroce.

AArti - 03-10-2010, 20:33

Sikub - jezeli czytałeś poprzednie moje posty powinieneś zrozumieć,że nie podważam fachowości Konina-nie mam nic do zarzucenia,a czy pierwsza liga?!-dla Ciebie tak,a dla kogoś innego może nie - mamy demokrację i wolność słowa 8)
A co do pozycjonowania serwisów zajmujących się LPi jak chcesz spróbować "extreme" z samego dołu ligi wpadnij do jednego z "serwisów" w Lublinie.
Generalnie dobrze,że jest ktoś kto nie pierniczy roboty i nie wciska kitów(mam na myśli Konin).Chociaż z drugiej strony cenowo-troszkę za "łapczywie"-ale to n ie mnie oceniać-tylko klientom :roll:

siwek - 04-10-2010, 12:51

AArti napisał/a:
Chociaż z drugiej strony cenowo-troszkę za "łapczywie"-ale to n ie mnie oceniać-tylko klientom
Odnośnie ceny to w moim przypadku się zdecydowanie sprzeciwiam. W Warszawie bym zapłacił o wiele więcej...
Ale to już było opisane.