Dom/garaż/ogród - Budowa domu od A do Z - czego uniknąłbym przy kolejnej budow
Marcino - 31-10-2018, 12:13
Owczar napisał/a: | Hobot - któryś z kwadratowych modeli, ale nie pamiętam który dokładnie.
Jedyny minus to narożniki - mimo ze kwadratowy to zawsze coś zostanie. No i plamy po dłoniach malych dzieci niestety nie schodzą. Na zewnątrz myje bez problemu. |
Ale to nie myje ramy okna.....:)
Owczar - 31-10-2018, 12:25
Aż tak dobrze to nie ma
krzychu - 31-10-2018, 12:35
No i pewnie nie przeskakuje między szybami (w sensie jak masz dzielone na pół)?
Owczar - 31-10-2018, 13:11
Dokładnie. No i podobno trzeba go kłaść dwa razy - raz na sucho, a drugi raz na mokro. Wtedy są najlepsze efekty. Ale biorąc pod uwagę, że będę miał głównie okna z jedną witryną, to wolę robota niż myć z drabiny.
richard - 31-10-2018, 16:30
Ja na pewno nie czekałbym tyle czas z montażem napędu do bramy garażowej. Kiedyś zresztą o to pytałem na forum. I wybrałem BFT. Ale wcześniej długo radziłem sobie popylając z auta i z powrotem. Mała rzecz, a jednak cieszy.
Marcino - 05-11-2018, 09:08
richard napisał/a: | Ja na pewno nie czekałbym tyle czas z montażem napędu do bramy garażowej. Kiedyś zresztą o to pytałem na forum. I wybrałem BFT. Ale wcześniej długo radziłem sobie popylając z auta i z powrotem. Mała rzecz, a jednak cieszy. |
Ja mam FAAC... do bramy i tak samo napęd przesuwnej. Te same piloty, mozliwośc uchylania. CHodzą pieknie i tak samo od razu zainwestowałem zeby nie latać.
Krzyzak - 05-11-2018, 09:21
Mam to samo co Marcin. A pilot obsługuje do 4 napędów, więc można jeszcze 2 bramy w innym domu, np. letniskowym, sterować...
amaj - 08-11-2018, 10:48
Chciałem zapytać o ogrodzenie. Czy panele ogrodzeniowe w połączeniu z żywopłotem (tak aby np małe ptaki miały gdzie gniazdować, ale też ze względów wizualnych oraz w celu odgrodzenia się od drogi - to dobry pomysł? Ewentualnie w jaki inny sposób połączyć żywopłot z ogrodzeniem, aby ładnie to wyglądało?
gulgulq - 08-11-2018, 11:30
W każdym typie ogrodzenia po pewnym czasie pojawi Ci się problem docinania żywopłotu po stronie płotu - zacznie przerastać na drugą stronę. Można go obcinać przy siatce ale to kłopot mimo wszystko, np. trzeba uważać by nie zacięły się nożyce na siatce.
Marcino - 08-11-2018, 17:23
gulgulq napisał/a: | W każdym typie ogrodzenia po pewnym czasie pojawi Ci się problem docinania żywopłotu po stronie płotu - zacznie przerastać na drugą stronę. Można go obcinać przy siatce ale to kłopot mimo wszystko, np. trzeba uważać by nie zacięły się nożyce na siatce. |
Dokładnie. Po kilku latach już nie jestem w stanie przejść za tujami. Albo z drabiny albo sąsiad musi ciąć. Chyba ze posadzisz 1m od. Jak masz dostęp to
Wtedy bym dał siatkę w plastiku i tak zarosnie
rej - 09-11-2018, 07:12
amaj napisał/a: | Chciałem zapytać o ogrodzenie. Czy panele ogrodzeniowe w połączeniu z żywopłotem (tak aby np małe ptaki miały gdzie gniazdować, ale też ze względów wizualnych oraz w celu odgrodzenia się od drogi - to dobry pomysł? Ewentualnie w jaki inny sposób połączyć żywopłot z ogrodzeniem, aby ładnie to wyglądało? |
Tak jak kolega napisał, jeżeli chcesz mieć dobre dojście to trzeba przyciąć tuje w pewnej odległości od ogrodzenia, aby móżna było manewrować. forma ogrodzenia?
Są droższe od siatki, ale też sztywniejsze i wygodniejsze.
Owczar - 09-01-2019, 12:25
Cisza w temacie
U mnie prace w toku. Robocizna i materiały biją rekordy...
Obecnie pracuję nad kablowaniem. Piątek, świątek i niedziele...
Marcino - 09-01-2019, 14:01
Takiej rozdzielini w domku jednorodzinnym jeszcze nie widziałęm. Mega!!!
Owczar - 09-01-2019, 14:05
Marcino, w końcu eaton
Swoją drogą, naprawdę super seria rozdzielnic, które można sobie konfigorwać dowolnie.
W szafie zejdzie się coś koło 200 kabli - sterujące i zasilające. Więc wolę mieć zapas miejsca. Na zdjęciu widać jakieś 150.
Krzyzak - 09-01-2019, 14:20
Marcin O. - jesteś zdrowo walnięty
|
|
|