[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Antena automatyczna i dachowa
robertdg - 05-07-2015, 10:23
kato0007 napisał/a: | Ale wysuwa się ona nawet gdy słycham CD, jest gdzieś jakiś tutorial wyciągnięcia przycisku do wysuwania anteny? Tylko nie odsyłajcie mnie do ogólników , a konkretów, jaki kabel gdzie co i jak ( z elektryki jestem raczej zielony) | Wyciągasz radio i wg standardu ISO na niebieskim kablu zakładasz przełacznik (w OEMowej instalacji winien być to kabel różowy)
asec69, proszę się zapisać do grupy Kupię=Sprzedam i tam umieścić ogłoszenie
emzet - 06-08-2015, 09:58
Czy ktoś może napisac jaki kolor kabla we wtyczce oryginalnej anteny, za co odpowiada? We wtyczce jest bodajże 5 pinów co wiąże sie taka sama ilością kabli, pytanie po co ich aż tyle? Chce zalożyć zamiennik anteny, ale takie maja zykle 3 kable: sterujacy, +, masa. Ktoś podpowie jak to połączyc?
Witek vel Mysza - 06-08-2015, 12:23
Z 5 kabli to chyba łatwo wybrać +, masę i sterowanie za pomocą kontrolki?
Ja się pozbyłem na stałe problemu urywającego się napędu anteny, łamiącego o krzaki teleskopu i innych tego typu spraw. Zamontowałem antenę made in poland ze zwykłym drucianym batem, kosztowała 30 zł i zbiera po 3 radia mary ja w jednym miejscu
emzet - 06-08-2015, 12:50
Tylko trzeba najpierw miec miernik i sie na tym znac...... A ja nie mam ani miernika ani wiedzy na ten temat.
sveno - 07-08-2015, 20:56
emzet napisał/a: | Tylko trzeba najpierw miec miernik i sie na tym znac...... | jeżeli nikt nie znajdzie tej rozpiski kabli to bierz się sam do roboty. Pomożemy
Miernik kupisz w supermarkecie za 10zł a niekiedy taniej i taki w zupełności wystarczy.
Ustawiasz go na pomiar napięcia stałego (V DC) w zakresie do 20V. Przykładasz czarną końcówkę miernika do masy (gdzieś do karoserii gdzie nie ma lakieru) a czerwoną po kolei do każdego pinu w kostce. Tam gdzie się pojawi napięcie tam masz plus (może być dopiero po przekręceniu kluczyka w stacyjce). Znajdziesz plus to szukasz minusa po stacyjce i munusa od sterowania z radia. Plus już znalazłeś to tam trzymasz czerwoną końcówkę miernika a teraz czarną jeździsz po pinach i patrzysz gdzie pojawi się napięcie.
artufcb - 21-08-2015, 10:20
http://www.allegro.pl/Sho...item=5611960603 czy taka antena będzie pasować?
Witek vel Mysza - 21-08-2015, 20:53
Ma tyle adapterów, że musi pasować Kupowałem taką do S124, nawet mi działała. Do pierwszych krzaków...
artufcb - 28-08-2015, 18:23
ma ktoś schemat wtyczki anteny, który kabel odpowiada za co? bo w nowej antenie uniwersalnej mam 3, plus, minus i pewnie sygnałowy do silniczka. A oryginalnie we wtyczce jest bodaj 5 i nie wiem jak to połączyć, żeby działało.
Dodatkowo chciałbym założyć po drodze przycisk, którym wysuwałbym antene, bo i tak rzadko radia słucham. Jakieś rady gdzie go ładnie wkomponować żeby to wyglądało estetycznie? Najlepiej jakby go wsadzić w panel gdzie jest pokrętło do regulacji świateł, bo mam tam 2 wolne zaślepki. OD czego przycisk kupić żeby mi tam ładnie pasował i był odpowiedni?
sveno - 28-08-2015, 19:08
artufcb, z kablami to prosta sprawa, miernik w rękę i szukasz, dużo tego nie ma.
Co do przycisku: u siebie zamontowałem taki:
i schowałem go pod mieszek od lewarka zmiany biegów. Montaż banalnie prosty, a nic nie wystaje
spidernet - 23-01-2016, 17:03
Czy ktoś wie w jakim sklepie internetowym można znaleźć sam maszt z wkładem do anteny elektrycznej (zamiennik bodajże od lanosa)??? Na allegro cosik chciałem poszukać, ale nie mam pewności która aukcja jest właściwa...
Immortal lity - 28-01-2016, 19:23
Witam panowie problem tego typu antena dostaje sygnal z radia gdy przekrecam zaplon lecz niechce sie wysunac silniczek wgl nie chodzi ,do wczoraj bylo wszystko dobrze wysuwala sie elegancko a dzis juz nie tak jak mowie sygnal idzie bo slychac cykniecie przy antenie ale nie wysuwa ..co moze byc grane silniczek sie spalil ? jak mozna sprawdzic ? prosze o pomoc
mati_z - 28-01-2016, 20:11
Immortal lity, pewnie pękła Ci żmijka, taka zębatka w mechanizmie
Rozbierz lewy boczek w bagażniku koło lampy i posłuchaj czy chodzi silniczek.
spidernet - 28-01-2016, 20:12
Jeśli słychać jakiś dźwięk przy odpalaniu to raczej silniczek będzie ok. Pewnie ząbki przy mechaniźmie się starły albo ząbki przy maszcie. Może być konieczna wymiana bata, ale powiem Ci że mi jak narazie nie udało mi się namierzyć elementu (kiedyś nie było z tym problemu).
Hugo - 28-01-2016, 21:07
Łukasz, spytaj tutaj: http://www.auto-truck.pl/...RO---NEXIA.html
spidernet - 30-01-2016, 14:48
a dzięki sąsiad ... no chyba że Ty masz takie cudo? Ale zakładam, że masz komplet który jako rarytas kosztuje odpowiednio inaczej
|
|
|