To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

Owczar - 18-06-2010, 11:43

A tak tak ;) Pamiętam. Gdyby nie łożysko i czas na wymianę bębnów SWAPU bym nie robił, bo na pomiarach wychodziła całkiem ładna wartość 2,6kN.
Zastanawiam się tylko jaka będzie skuteczność hamulców z tyłu. Ciekawe czy nie będę musiał wymieniać korektora siły hamowania.
Wydaje mi się, że na bębny potrzebne było niższe ciśnienie, które do tarcz może być za niskie.

PS Robert dzięki za pomoc :)

robertdg - 18-06-2010, 11:59

Owczar, zobaczymy, wyjdzie w praniu, nie ma problemów nie do rozwiązania ;-)
Owczar napisał/a:
PS Robert dzięki za pomoc
Nie ma sprawy ;-)
Owczar - 18-06-2010, 12:09

Sprawdziłem w katalogu, do benzyny szły takie same jak do mojego TD, więc chyba nie będzie problemu. Ale praktyka pokaże.
Owczar - 30-06-2010, 12:10

W wolnej chwili zregenerowałem tapicerkę, za pomocą Renoskór Barwiko:

Tak było przed:

A tak jest po 1 malowaniu:

A tak po malowaniach:

Sorki za jakość zdjęć. Strasznie świeciło słońce i nie mogłem znaleźć cienia na oba siedzenia ;)

Andrew - 30-06-2010, 13:04

Owczar różnica piorunująca :D
Andrew - 30-06-2010, 13:05

Owczar napisał/a:
Renoskór Barwiko
to jakaś farba do skóry?
Owczar - 30-06-2010, 13:09

Tak. Jeszcze muszę poprawić troszkę fotel kierowcy, tam gdzie jest najbardziej wytarty.

Zastanawiam się jaka będzie trwałość. Podobno na kierownicy nie trzyma się zbyt długo.
Uprzedzając pytania- nie wyciera się i nie brudzi. Tworzy elastyczną powłokę, miękką w dotyku :)

pawela - 30-06-2010, 13:59

powiedz pan jaka to farba, bo efekt ciekawy, a muszę żonki motokurtkę pomalować
Owczar - 30-06-2010, 14:13

Użyłem takiej jak pod linkiem:
http://allegro.pl/item109...ml_5_kolor.html

Malowałem pędzelkiem. Można też natrysk, ale efekt podobno taki sam, a ta farba jest za gęsta na natrysk, trzeba ją rozrzedzać, potem ścieka. Pędzel nie pozostawia śladów, bo to ładnie wsiąka. Ważne by malować 2 warstwy, a drugą po całkowitym wyschnięciu.

Przed malowaniem dobrze odtłuścić powierzchnie. Ja użyłem benzyny lakowej bo była pod ręką ;)

Hugo - 30-06-2010, 14:18

Niesamowity efekt. Ja nie mogę sie jakoś zebrać żeby zrobić wreszcie kierownicę.
fj_mike - 30-06-2010, 19:31

Odmłodziłeś te fotele o parę latek :wink:
Owczar - 30-06-2010, 20:35

Ciekawe tylko na ile ;)
fj_mike - 30-06-2010, 20:39

Trzeba być pionierem :wink:
Dasz znać za powiedzmy rok jakie efekty.
Ja będę pionierem malowania proszkowego zacisków hamulcowych :mrgreen:
Za dwa tygodnie oddaję je do zakładu. Za rok będzie wiadomo ile to dało :D

Owczar - 30-06-2010, 20:48

fj_mike, dokładnie tka jak mówisz. Tym bardziej, że gorzej być nie może, a kasa też nie była duża ;) Chyba, że policzyłbym piwka do pracy :D
Owczar - 05-07-2010, 12:00

Wbrew powszechnym mitom, zaryzykowałem i zatankowałem do mojego Galanta, biodiesla z bliskiej :)

Weszło 42 litry po 3,64zł. Tradycyjny ON był coś koło 4,34. Więc różnica 70gr na litrze.
W zbiorniku nie mam zatem czystego Biodiesla, ale póki co nie widzę różnicy. Także w mocy. Na trasie auto się rozpędza bardzo przyzwoicie. Zapach z rury oczywiście troszkę inny. Ale auto nie dymi ani na wolnych obrotach, ani podczas przyśpieszania.
Zobaczę jak wyjdzie spalanie.

Tylne zwrotnice w dalszym ciagu nie zmienione, póki co wyczyściłem i pomalowałem tarcze kotwiczne, część bębnową i zaciski tylne.

Wczoraj podczas jazdy na chwilę przestał działać obrotomierz. W pierwszej chwili pomyślałem, że to czujnik położenia wału. Wskazówka opadła na kilka sekund po czym znowu zaczeła dzialac. Jednak gdyby to byl czujnik walu, to domyslam ze zaswiecil by sie check. Bynajmniej do tej pory tak bylo :)