[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Montaż zegarów High Contrast
fj_mike - 16-04-2012, 21:42
waldi-1 napisał/a: | czy moze ktos odswiezyc temat podłączenia zegarow hc 2,5v6 manual do gala 2,5v6 automat 98 rok ? |
Nie musisz przerabiać manuala tak by pasowały do automata, śmigają bez przeróbek (poza oczywistą zmianą pinów 11/5 i mostkowaniem 4 z 5).
waldi-1 - 16-04-2012, 21:44
podłączyłem je do gala i tak, kontrolki wszystkie gasna, obrotomierz kreci ale nima kurka siwa tego piknego podswietlania
fj_mike - 16-04-2012, 21:45
waldi-1 napisał/a: | ale nima kurka siwa tego piknego podswietlania |
Mówisz o podświetleniu całych zegarów?
Podłączyłeś kostkę do ściemniania?
waldi-1 - 16-04-2012, 21:46
tak podłączyłem, ale one sa nie przerobione jeszcze
fj_mike - 16-04-2012, 21:47
waldi-1 napisał/a: | ale one sa nie przerobione jeszcze |
W jakim sensie są nie przerobione. Napisz dokładnie co zrobiłeś, inaczej nastukamy 3 strony żeby ustalić fakty
waldi-1 - 16-04-2012, 21:47
fj_mike napisał/a: | waldi-1 napisał/a: | czy moze ktos odswiezyc temat podłączenia zegarow hc 2,5v6 manual do gala 2,5v6 automat 98 rok ? |
Nie musisz przerabiać manuala tak by pasowały do automata, śmigają bez przeróbek (poza oczywistą zmianą pinów 11/5 i mostkowaniem 4 z 5). | 4 i 5 wiem gdzie ale juz 11/5 to juz niewiem
[ Dodano: 16-04-2012, 21:48 ]
dokładnie to ja je tylko kupiłem
fj_mike - 16-04-2012, 21:49
waldi-1 napisał/a: | 4 i 5 wiem gdzie ale juz 11/5 to juz niewiem |
Skoro dałeś zasilanie z 4 na 5 (mostkowanie) i nie przełożyłeś 5 pina na miejsce 11 to dałeś zasilanie na czujnik poziomu oleju. Napytałeś sobie biedy
waldi-1 - 16-04-2012, 21:50
jeszcze nic nie zrobiłem, narazie to chce złapac jak i co zrobic, narzie to wiem ze w hc 2,5 do autka bez hc ale 2,6 trzeba tylko zrobic mostek z 4 na 5 i zmienic niny 5 na 11, tylko ze niewiem gdzie te piny sa
xor - 16-04-2012, 21:55
Wrzuciłem na mojego ftp jedyną fotkę, jaką mam - to zdaje się ta najważniejsza z postu Swinksa z pierwszej strony.
http://xor.iq.pl/img/modyfikacjazegarwhcjpgzj7.png
Zgodnie z obrazkiem - lutujemy połączenia jak wskazują zółte linie, przerywamy ścieżki jak zaznaczone na czerwono.
Wszystko co sie tyczy GDI należy przy 2.5 zignorować (czyli te dwa połączenia)
waldi-1 - 16-04-2012, 22:01
jak dobrze rozumiem, u mnie trzeba zrobic tylko dwie rzeczy, czyli ... mostek na piny 4 i 5 w konektorze a ,oraz zmiana pinu z 5 na 11 w konektorze c ??
ładowanie i inne rzeczy beda ok ?
swinks_UK - 16-04-2012, 22:16
xor napisał/a: | Wrzuciłem na mojego ftp jedyną fotkę, jaką mam - to zdaje się ta najważniejsza z postu Swinksa z pierwszej strony.
http://xor.iq.pl/img/modyfikacjazegarwhcjpgzj7.png
Zgodnie z obrazkiem - lutujemy połączenia jak wskazują zółte linie, przerywamy ścieżki jak zaznaczone na czerwono.
Wszystko co sie tyczy GDI należy przy 2.5 zignorować (czyli te dwa połączenia) |
Coś mi ten szajs Imageshack robi psikusy. U mnie obrazki się otwierają, a ludzie piszą, ze już ich nie widzą.
Jak odgrzebię z archiwum obrazki to jeszcze raz załaduję przez Photobucket'a.
fj_mike - 16-04-2012, 23:10
waldi-1, jak zwykle zaczynasz od strony.
Małe FAQ dla Ciebie na przyszłość:
1. Przeczytaj temat który może pomóc rozwiązać problem.
2. Jeżeli nie znalazłeś odpowiedzi na problem który próbujesz rozwiązać sformułuj pytania i zadaj je.
waldi-1 napisał/a: | jak dobrze rozumiem, u mnie trzeba zrobic tylko dwie rzeczy, czyli ... mostek na piny 4 i 5 w konektorze a ,oraz zmiana pinu z 5 na 11 w konektorze c ??
ładowanie i inne rzeczy beda ok ? |
Tak
Jeżeli posiadasz spryski reflektorów, musisz przenieść także czujkę poziomu płynu.
swinks_UK napisał/a: | Coś mi ten szajs Imageshack robi psikusy. U mnie obrazki się otwierają, a ludzie piszą, ze już ich nie widzą. |
Tylko to nie bangla:
Kod: | http://img231.imageshack.us/my.php?image=modyfikacjazegarwhcjpgzj7.png |
Pierwsze w tym poście:
http://forum.mitsumaniaki...p=227376#227376
swinks_UK - 16-04-2012, 23:15
fj_mike napisał/a: |
Tylko to nie bangla:
|
Odszukam wszystko i od nowa wrzucę.
Hugo - 16-04-2012, 23:35
waldi-1 napisał/a: | jeszcze nic nie zrobiłem, narazie to chce złapac jak i co zrobic, narzie to wiem ze w hc 2,5 do autka bez hc ale 2,6 trzeba tylko zrobic mostek z 4 na 5 i zmienic niny 5 na 11, tylko ze niewiem gdzie te piny sa | Jasny gwint, bardziej zrozumiałe jest dla mnie to zdanie Jan4iks napisał/a: | Only here it is more difficult with the polish language, but Google rescues me |
waldi-1 - 16-04-2012, 23:37
dobra, niewazne, pisze i robie , robie i pisze, i dlatego tak to wychodzi, zaraz podłacze to cykne fote
no wiec brak mi słow .....
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
a co do kontrolek, zauwazyłem ze na zegarach jest zielona kontrolka od swiateł lecz ona nie swieci, w moim starym niemiałem tej kontrolki, czy jest sposob aby ona zaswieciła?
[ Dodano: 23-04-2012, 22:41 ]
jest prpblem ze zegarami hc, po zakupie zauwazyłem ze niedziała wskaznik temp cieczy, postanowiłem przełozyc ze starych, ale to chyba zły pomysł był bo one sa chyba inaczej podlaczane, poszedł poprostu mały dymek . po przegladzie okazało sie ze przepaliła sie jedna ze sciezek, zrobiłem mostek kabelkiem z pinu wskaznika temp z pinem wskaznika paliwa, bo tak sciezka prowadziła . okazało sie ze niedziała podswietlanie wskazowek, niedziała obrotomierz, niedziała wskaznik paliwa, swieci podswietlanie cyferek. czy cos jeszcze poza tym mogło sie spalić?
|
|
|