To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Płyn chłodzący silnik

Trik - 04-01-2013, 22:14

April77 napisał/a:
Stuki to amortyzatory
Stuki to nie tylko amorki. Z tyłu miałem wyluzowane tuleje gumowe na stabilizatorach.
RalfPi - 05-01-2013, 08:34

Luk napisał/a:
Opierałem się na przypadku kolegi z forum (nie pamiętam kto), który miał notorycznie problem ze skrzypieniem, aż w ASO zagranicznym wymienili mu amortyzatory na gwarancji i problem zniknął.

Ja też odkąd dokładnie myję podwozie i nadkola.. mam zero zgrzytów na "hopkach"..

April77 - 05-01-2013, 09:56

Trik napisał/a:
April77 napisał/a:
Stuki to amortyzatory
Stuki to nie tylko amorki. Z tyłu miałem wyluzowane tuleje gumowe na stabilizatorach.

Dlatego napisałem przy założeniu ŻE WSZYSTKO SPRAWNE.

[ Dodano: 05-01-2013, 10:00 ]
Luk,
Mnie stukały amortyzatory (szczególnie jak było wilgotno lub mokro - czyli przeszło pół roku w naszych warunkach klimatycznych!!!!)
Po wymianie inny świat, jak bym jeździł nowym autem.

Luk - 05-01-2013, 14:53

Czyli gdzie konkretnie trzeba umyć na wiosnę?
Trik - 05-01-2013, 16:47

Luk napisał/a:
Czyli gdzie konkretnie trzeba umyć na wiosnę?

Dokładnie, wszystko co znajduje się w nadkolu od strony kół, z naciskiem na gniazda amorków (wysoko-głęboko).

Lucas123w - 05-01-2013, 16:48

Wkładasz Luk lance do nadkola i płuczesz całe, łącznie ze sprężynami. Na wiosnę jak ktoś ma możliwość to zawsze może całe zawieszenie sobie opłukać od dołu.
Uwex - 05-01-2013, 17:00

tylko uważać na czujniki ABS-u - można uszkodzić.
pablo diablo - 05-01-2013, 17:54

mi skrzypi tył a tam ciężko dostać się i to dobrze umyć i wypłukać ale spróbuje się za to zabrać. skrzypi na ogranicznikach wysokich
co do moich drgań nie jestem wstanie zdiagnozować nie jest to blaszana osłona wydechu na pewno, co mi buczy rezonuje przy 1200 obrotach może to jakaś osłona się pod silnikiem poluzowała ale to trza auto podnieść i sprawdzić

maleo_m - 15-01-2013, 13:28

A ja wymieniłem wszystkie gumy amortyzatorów. Wymiana gwarancyjna, Auto GT, samochód 2,5 roczny, 66 tys. przebiegu. I przestało skrzypieć.
lukas1 - 22-01-2013, 11:24

Mam pytanie, czy ktos uzywal sprezyn tej niemieckiej firmy Vogtland

http://www.vogtlandsuspen...ncer_c_333.html

Ma to niby obnizyc zawieszenie o 35mm ale czy to dobre rozwiazanie? wyglad fajny ale czy praktyczne to jest ? hmm

mkm - 22-01-2013, 12:20

lukas1, ja jeżdżę na takim obniżeniu i jedyne na co uważam to krawęźniki przy parkowaniu - tyle, że nie w Lancerze :wink:
Chcesz zrobić test czy Ci będzie przeszkadzać to podklej kawałek styropianu o grubości 35mm w najniższym punkcie zderzaka i najniższym punkcie progu i zobacz czy i kiedy go zerwiesz/uszkodzisz.

Vogtlandy były dość popularne w Coltach i złych opini o nich nie słyszałem.
Porównaj jeszcze z innymi firmami.
Ja jestem bardzo zadowolony z Eibach-a.
Wg. mojej opinii najmniej traci się z komfortu przy bardzo odczuwalnym poprawieniu prowadzenia.

lukas1 - 22-01-2013, 15:50

dzienx sprobuje z strypianem , ten Velg kosztuje 800 pln a eibach 900, podejrzewam ze na marcowo kwietniowy 4 przeglad ( bede mial wtedy okolo 74 tys km ) . zrobie tez sprezyny.

Pamietacie jakie dodatkowe czynnosci robi sie przy tym 4 przegldzie ( rozrzad i jakies inne dodatkow spraswdzanie ktorego nie bylo przy pierwszych 3 przegladach)???

Uwex - 23-01-2013, 09:35

lukas1- Vogtland to jest porządna marka (robią sprężyny też do Koni ), z tego co się orientuję to ich sprężyny obniżające należą do tych mniej twardych, co przy naszych drogach jest nie do przecenienia. Po za tym dają dożywotnią gwarancję na pęknięcie.

Sugerował bym wydzielenie osobnego tematu.
Popytaj tutaj.
Ewentualnie jeszcze :
MTS-y
albo:
Maxx-y firma holenderska.
Różne ceny, różne obniżenie - i można taniej niż pisałeś :)

mariusz1974 - 03-04-2013, 14:20
Temat postu: mam pytanie odnośnie zawieszenia
Witam jak w temacie chodzi mi o to czy zawieszenie od asx jest takie same jak lancer x ,a dokładniej chodzi mi o połos z przegubem do did 1,8
Trik - 04-04-2013, 02:08

Chyba raczej nie koniecznie. ASX ma więcej wspólnego z Outlanderem II niż z Lancerem. Żeby to dokładnie sprawdzić trzeba by porównać półosie z tych aut "naocznie". Z drugiej stronu, jeśli rozstaw kół jest podobny przy podobnym rozmiarze, to kto wie czy to nie będzie pasować.