[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Efekt HighContrast w zwykłych zegarch
szpala85 - 24-02-2011, 22:45
Panowie tak się ostatnio zastanawiałem
może sami poczytajcie : http://www.thegalantcente...ead.php?t=44182
na Łamerykańskiej stronce ziomuś tak to wykonał .... bez lutowania i kombinowania ... kupił tylko specjalne diody + podłożył folie alu ( chyba ) dla lepszego rozprowadzenia światła .... nawet widzę że mu wskazówki "prawie" dobrze świecą ...
[ Dodano: 24-02-2011, 22:46 ]
więc pytanko " po co my się tak męczymy ?
Owczar - 24-02-2011, 23:40
szpala85, ano dlatego, że taki efekt można łatwo osiągnąć nocą, ale po przyciemnieniu szybki w dzień tych zegarów nie zobaczy.
szpala85 - 24-02-2011, 23:58
Owczar, no to wszystko jasne ...
btw. ja się dziwiłem czemu mi nie działało przyciemnienie szybki folią aż dzisiaj doszedłem do wniosku .... sam osobiście tak umieściłem diody aby nie waliły za mocno po tarczach + szlifowałem je .... wtedy jeszcze nie wiedziałem o przyciemnieniu folią zegarów i teraz wychodzi na to że muszę wszystko wywalić i na nowo usadowić ledy .....
ale nie ma tego złego .... znowu dam dwa kolory tak jak to zrobiłem we wskazówkach czyli biały normalnie ... i po wciśnięciu OD sztooooooo....... na czerwono wszystko ( wskazówki i tarcze ) !
Owczar - 25-02-2011, 00:05
szpala85, ale Ci się nudzi chyba
szpala85 - 25-02-2011, 00:09
nie.......
btw. teraz chyba pójdę w diody SMD ( wprawy juz nabrałem przy wskazówkach to na tarczach powinno iść jak po maśle )
Krejzi - 25-02-2011, 01:43
dokladnie, rozchodzi sie o tą folie caly czas. U mnie po zdjeciu szybki nawet przyciemnionee podswietlenie na max dale niezle po oczach i nie szło by z tym jechac takze spokojnie moglbym dac polowe mniej ledów i nie martwic sie az tak o rozstawienie ale przy ciemnej szybce juz nie jest tak łatwo . jakbym robil to drugi raz ( raczej nie predko do tego wroce ) to chyba wlasnei zainteresowalbym sie jakimis ledami SMD ale wiekszymi niz te we wskazowkach i przyczpiał je bezposrednio pod tarcze ( swiatlowod /tarcza ) tam gdzie cyferka to 2 ledy i pomiedzy 1 . chociaz niektore cyferki wypadaja w takich miejscach ze bezposrednio nie da rady ne dewastujac swiatlowodu nie wpadlem jeszcze na to z tą folią hmmm mysle ze moglo by to poprawic niektore miejsca ale jak narazie u mnie jest super i wszyscy sie "podniecają " moim podswietleniem, jednak sporo cierpliwosci to kosztowało
marcinzam - 25-02-2011, 09:39
rzeczywiście super to wygląda z tą folią , prawie jak HC
Krejzi - 04-03-2011, 10:37
Ładniejsze fotki odemnie, kupilem sobie ledy SMD czerwone ale duzo jasniejsze i musze podmienic ale na sama mysl o rozbieraniu tego znowu juz mi sie nie chce
Owczar - 04-03-2011, 11:09
Krejzi, rewelka
Krejzi napisał/a: | na sama mysl o rozbieraniu tego znowu juz mi sie nie chce |
Ja poprawiałem wskazówkę od wskaźnika paliwa, to urwałem przewody. Niestety nie miałem już lutownicy oporowej i zacząłem naprawiać transformatorową. Cyna się zamieniała w kulki, a przewody się popaliły. Dałem grubsze przewody, bo tamtych już nie miałem i teraz mam z nią problem :/ Będę musiał to poprawić, ale mi się nie chce póki co
[ Dodano: 04-03-2011, 11:10 ]
Daj jeszcze foto w dzień
Krejzi - 07-03-2011, 12:50
atam zmienilem na takie SMD http://allegro.pl/diody-l...1440410693.html
tzn dla testu tylko jedną i nie jest mocniej niestety jedynie inny odcien lekko ( bardziej jasnieszy czerwony i nie podoba mi sie ) zostawiam jak jest juz nic nie grzebie ;D
pipi_ja - 07-03-2011, 20:32
A co powiecie na takie podświetlanie wskazówek??
http://www.youtube.com/wa...feature=related
m6riano - 07-03-2011, 21:57
Fajnie tylko skąd wziąć niebieskie wskazówki?
nietoperek - 07-03-2011, 22:53
m6riano napisał/a: | Fajnie tylko skąd wziąć niebieskie wskazówki? |
pomalować ja mam 3 białe a 1 czerwoną
m6riano - 08-03-2011, 00:20
Ale to trzeba by znaleźć przeźroczyste albo może z czerwonych da się zdrapać farbe?
nietoperek - 08-03-2011, 00:25
Da rade zdrapać. Ja pomalowałem białym lakierem do paznokci i przy żarówkach (standardowych) wpada lekko w żółty kolor jak znajdę trochę czasu będę kombinował z innymi kolorami.
|
|
|