To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Efekt HighContrast w zwykłych zegarch

szpala85 - 24-02-2011, 22:45

Panowie tak się ostatnio zastanawiałem :roll:

może sami poczytajcie : http://www.thegalantcente...ead.php?t=44182

na Łamerykańskiej stronce ziomuś tak to wykonał .... bez lutowania i kombinowania ... kupił tylko specjalne diody + podłożył folie alu ( chyba ) dla lepszego rozprowadzenia światła .... nawet widzę że mu wskazówki "prawie" dobrze świecą ...

[ Dodano: 24-02-2011, 22:46 ]
więc pytanko " po co my się tak męczymy ?

Owczar - 24-02-2011, 23:40

szpala85, ano dlatego, że taki efekt można łatwo osiągnąć nocą, ale po przyciemnieniu szybki w dzień tych zegarów nie zobaczy.
szpala85 - 24-02-2011, 23:58

Owczar, no to wszystko jasne :mrgreen: ...

btw. ja się dziwiłem czemu mi nie działało przyciemnienie szybki folią aż dzisiaj doszedłem do wniosku .... sam osobiście tak umieściłem diody aby nie waliły za mocno po tarczach + szlifowałem je .... wtedy jeszcze nie wiedziałem o przyciemnieniu folią zegarów :oops: i teraz wychodzi na to że muszę wszystko wywalić i na nowo usadowić ledy :lol: .....

ale nie ma tego złego .... znowu dam dwa kolory tak jak to zrobiłem we wskazówkach czyli biały normalnie ... i po wciśnięciu OD sztooooooo....... na czerwono wszystko ( wskazówki i tarcze ) ! :P

Owczar - 25-02-2011, 00:05

szpala85, ale Ci się nudzi chyba :D
szpala85 - 25-02-2011, 00:09

:P nie....... :lol: :mrgreen:

btw. teraz chyba pójdę w diody SMD ( wprawy juz nabrałem przy wskazówkach to na tarczach powinno iść jak po maśle ) :mrgreen:

Krejzi - 25-02-2011, 01:43

dokladnie, rozchodzi sie o tą folie caly czas. U mnie po zdjeciu szybki nawet przyciemnionee podswietlenie na max dale niezle po oczach i nie szło by z tym jechac ;) takze spokojnie moglbym dac polowe mniej ledów i nie martwic sie az tak o rozstawienie ale przy ciemnej szybce juz nie jest tak łatwo ;) . jakbym robil to drugi raz ( raczej nie predko do tego wroce ) to chyba wlasnei zainteresowalbym sie jakimis ledami SMD ale wiekszymi niz te we wskazowkach i przyczpiał je bezposrednio pod tarcze ( swiatlowod /tarcza ) tam gdzie cyferka to 2 ledy i pomiedzy 1 . chociaz niektore cyferki wypadaja w takich miejscach ze bezposrednio nie da rady ne dewastujac swiatlowodu ;) nie wpadlem jeszcze na to z tą folią hmmm mysle ze moglo by to poprawic niektore miejsca ;) ale jak narazie u mnie jest super i wszyscy sie "podniecają " moim podswietleniem, jednak sporo cierpliwosci to kosztowało :)
marcinzam - 25-02-2011, 09:39

rzeczywiście super to wygląda z tą folią , prawie jak HC :)
Krejzi - 04-03-2011, 10:37

Ładniejsze fotki odemnie, kupilem sobie ledy SMD czerwone ale duzo jasniejsze i musze podmienic ale na sama mysl o rozbieraniu tego znowu juz mi sie nie chce ;)

Owczar - 04-03-2011, 11:09

Krejzi, rewelka :D

Krejzi napisał/a:
na sama mysl o rozbieraniu tego znowu juz mi sie nie chce ;)

Ja poprawiałem wskazówkę od wskaźnika paliwa, to urwałem przewody. Niestety nie miałem już lutownicy oporowej i zacząłem naprawiać transformatorową. Cyna się zamieniała w kulki, a przewody się popaliły. Dałem grubsze przewody, bo tamtych już nie miałem i teraz mam z nią problem :/ Będę musiał to poprawić, ale mi się nie chce póki co :P

[ Dodano: 04-03-2011, 11:10 ]
Daj jeszcze foto w dzień :)

Krejzi - 07-03-2011, 12:50

atam zmienilem na takie SMD http://allegro.pl/diody-l...1440410693.html

tzn dla testu tylko jedną i nie jest mocniej niestety jedynie inny odcien lekko ( bardziej jasnieszy czerwony i nie podoba mi sie ) ;) zostawiam jak jest juz nic nie grzebie ;D

pipi_ja - 07-03-2011, 20:32

A co powiecie na takie podświetlanie wskazówek??
http://www.youtube.com/wa...feature=related

m6riano - 07-03-2011, 21:57

Fajnie tylko skąd wziąć niebieskie wskazówki?
nietoperek - 07-03-2011, 22:53

m6riano napisał/a:
Fajnie tylko skąd wziąć niebieskie wskazówki?

pomalować :p ja mam 3 białe a 1 czerwoną :P

m6riano - 08-03-2011, 00:20

Ale to trzeba by znaleźć przeźroczyste albo może z czerwonych da się zdrapać farbe?
nietoperek - 08-03-2011, 00:25

Da rade zdrapać. Ja pomalowałem białym lakierem do paznokci i przy żarówkach (standardowych) wpada lekko w żółty kolor jak znajdę trochę czasu będę kombinował z innymi kolorami.