To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System

joujoujou - 26-06-2017, 15:20

piter614 napisał/a:
te nagrywam tak samo i jest coś nie tak
Wygląda to tak jakby żywot nagrywarki dobiegał kresu. "Planned obsolescence", jak wszędzie.

Zresztą verbatim verbatimowi nierówny - pamiętasz ile kiedyś kosztowała płyta CD-R? A ile dzisiaj? Wnioski nasuwają się same. :P

Kobiełce do jej ASXa nagrywam na najgorszych padakach z supermarketu, nie przejmując się zbytnio prędkością nagrywania, na dodatek na słynącym z beznadziejnej jakości laptopowym palniku szajsunga i śmiga. Nie ma absolutnie ŻADNEJ reguły. Co jednemu działa, drugiemu wcale nie musi - pozostają eksperymenty - różne nośniki, różne prędkości (wolniej wcale nie znaczy lepiej BTW), różne nagrywarki.

piter614 - 26-06-2017, 21:18

Bo w sumie to nie trzeba tworzyć jakiejś specjalnej ścieżki z muzyką tylko wystarczy nagrać normalnie przez utwórz nowe cd i dodać foldery z muzyką i powinno być ok?
Czy trzeba robić jakieś inne akcje dodam tylko ze nagrywałem programem nero
Radio które mam w samochodzie pod guziki ma oznaczenie E02

wiewioor - 26-06-2017, 23:37

piter614 napisał/a:
Bo w sumie to nie trzeba tworzyć jakiejś specjalnej ścieżki z muzyką tylko wystarczy nagrać normalnie przez utwórz nowe cd i dodać foldery z muzyką i powinno być ok?

W przypadku mp3 dokładnie tak
CD-Audio wiadomo do 80 minut muzyki

joujoujou napisał/a:
Wygląda to tak jakby żywot nagrywarki dobiegał kresu. "Planned obsolescence", jak wszędzie.
Zresztą verbatim verbatimowi nierówny - pamiętasz ile kiedyś kosztowała płyta CD-R? A ile dzisiaj? Wnioski nasuwają się same.

Sam mogę napisać, że ostanio kupiłem paczkę płyt DVD, które niestety na jednej z nagrywarek robiły psikusa. Co takie nieoczywiste na innej nagrywarce było wszystko OK (obie nagrywarki sprawne).
Ewentualnie może masz ustawienia pozmieniane. Kiedyś miałem zacnego Alipne CDE 9812RR, który obsługiwał płyty tylko z całkowicie zamkniętą ścieżką. Nie można było na płycie nic dogrywać itp. Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne w programie do nagrywania, lub zmienić sam program (wykluczysz pewne przypadki).

piter614 - 27-06-2017, 08:29

pytanie generalnie nie chcę tu zaśmiecać
Nagrywałem jeszcze raz jest jakiś postęp bo widzi płytę widzi utwory
Ale wyskakuje napis ze muzyka nie może być odtworzone naciśnij by wyjąć płytę
Nie wiem co z tym zrobić
A gdzie znaleźć usb albo aux by np podpiąć telefon lub pena?

tokyo - 28-06-2017, 07:00

twoje radio nie obsluguje usb ale aux owszem znajdziesz go (powinien byc) za tylnym dekielkiem podlokietnika powinna byc wtyczka ( jezeli brak gniazda w podlokietniku)

jezeli chodzi problemy z odczytem do musisz rozebrac stacje i przeczyscic laser

piter614 - 28-06-2017, 09:29

witam
widocznego gniazda AUX nie ma zapewne jest w schowku
udało mi się w końcu nagrać te płyty program Ashampo burning prędkość 10x ale jak pisał grzespol na priv nagrałem bez zbędnych folderów i podfolderów więc się wszytko udało
napisałem bo może będzie miał ktoś podobny problem to będzie miał odpowiedz

piorun175 - 02-07-2017, 18:49

tokyo, witam czy masz moze nowe softy do odblokowania dvd w czasie jazdy bo ja znalazlem tylko stare 30
grzesiopol - 02-07-2017, 20:12

Przede wszystkim jaki MMCS - model?
Po drugie może gdzieś znajdziesz DVD in motion w wersji 50.12. Nowszej nie ma.
Jeżeli chcesz wrócić do oryginału to poszukaj w moich postach w tym temacie linków do oryginalnych plików z tym że bez dvd in motion. Tylko najpierw daj znać który plik chcesz pobrać bo jeden jest do amerykańskiego mmcs a drugi do europejskiego. Są różne więc możesz sobie zaszkodzić.

[ Dodano: 02-07-2017, 20:20 ]
Znalazłem post gdzie jest do amerykańskiej http://forum.mitsumaniaki...1522795#1522795 wersja dla N-05
a tutaj masz dla wersji europejskiej E-05 http://forum.mitsumaniaki...1526069#1526069

piorun175 - 03-07-2017, 07:21

Pod joystikiem mam napis E05 to Europejska wersja

[ Dodano: 03-07-2017, 07:23 ]
Może ktoś ma wersję 50.12 do dvd in motion

[ Dodano: 03-07-2017, 07:24 ]
Szukałem wczoraj cały dzień ale tylko 30 znalazłem a z 50 wszystkie linki nie aktywne

grzesiopol - 03-07-2017, 16:02

Tak europejska, ponadto musisz mieć plik loading w wersji nie mniejszej niż 50.12 bo inaczej nie będziesz miał oprogramowania do BT i usb. Ewentualnie pobierz sobie ten mój oryginał do E-05, wtedy pojawi ci się menu co ci zginęło ale nie będziesz miał DVD in motion.

Można znaleźć ale z tego co ktoś pisał to znalazł wersje uszkodzoną. Inne wersje są niestety dostępne w firmach zajmujących się nawigacjami (tam mają wersje chyba 60) i kosztują 100 zł plus koszty przesyłki sprzętu w obie strony lub koszt dojazdu do ich siedziby.
Możesz też zakupić sobie u gościa o ksywie OTAKU z USA, koszt to chyba 20 USD ale z przewalutowaniem wychodzi to około 100 zł. Ale do końca nie wiem na jakiej zasadzie on to robi.

piorun175 - 03-07-2017, 19:57

juz wgralem sobie soft 50,12 przeslal mi go jeden z forumowiczow super dzieki
wszystko wrocilo usb i bluetooth ale mam inny problem mialem go rowniez przed wgraniuem felernego softu otoz bluetooth dziala elegancko natomiast usb nie odpowiada ani nie laduje komorki ani nie widzi plikow
Usb mam w systemie ntfs i pendrive jest 16giga
po podlaczeniu na wyswietlaczu jest napis no connection i tyle nic nie reaguje
Niewiem czy mam cos uszkodzonego czy jest cos nie podpiete czy moze co innego moze ktos z was mial ten sam problem

[ Dodano: 03-07-2017, 21:09 ]
sformatowalem usb do fat32 i ten sam problem ciagle niemam polaczenia

tyku - 03-07-2017, 21:59

Spróbuj 8 GB FAT32 i nagraj muzykę w folderze o nazwie Music. :roll:
tokyo - 03-07-2017, 22:57

odepnij akumulator na 15 min aby sie zresetowal caly system i sprobuj ponownie.
Stacja musi sie zaladowac jeszcze raz po tzw zimnym restarcie

piorun175 - 04-07-2017, 15:56

Zrobilem folder Music ale to nic nie zmienilo dodam ze na pendrive 16giga ale to chyba nie ma takiego znaczenia?
Odlaczylem akumulator na 20 min i to tez nic nie dalo
Niewiem co dalej robic moze jeszcze jakies pomysly?

tyku - 04-07-2017, 16:02

Zmień na inny pendrive :roll: