[97-04]Galant EAxA/W - Skrzynia
eggforever - 07-01-2012, 01:39
podczas jazdy nie słychać wycia.
Sprzęgło też do wymiany bo się ślizga, zastanawiam się nad LUK albo EXEDY ale to nie taki problem jak naprawa tej skrzyni bo z kompletem łożysk i jej naprawą to 1/4 galanta wychodzi z tego co tu czytam a to bardzo dużo jak na moją kieszeń.
komarsnk ile zakupiłeś łożysk?
komarsnk - 07-01-2012, 12:31
eggforever napisał/a: |
Sprzęgło też do wymiany bo się ślizga, zastanawiam się nad LUK albo EXEDY |
No to masz problem z głowy (jeśli tak można rzec ) bo z kompletem sprzęgła masz też łożysko oporowe
eggforever napisał/a: |
komarsnk ile zakupiłeś łożysk? |
Kupiłem dwa łożyska, oba na wałek sprzęgłowy (podobno jest to powodem terkotania na biegu jałowym). Jak robiorą skrzynkę i się okaże, że gdzie indziej też jest kiła albo po złożeniu problem nie ustanie to wtedy będzie niefajnie.. Ale wierzę, że będzie OK
eggforever - 07-01-2012, 13:37
Dziś trochę podzwoniłem po warsztatach i mój nie robi skrzyni biegów, może mi tylko ją wyciągnąć i zmienić sprzęgło. W Bydgoszczy za samą naprawę wołają sporo, dlatego zadzwoniłem jeszcze do polecanego w temacie Tomasza Michalaka i na niego raczej się zdecyduje. Z uwagi na dużą odległość w grę wchodzi jedynie wysyłka.
Czy ktoś wie ile waży skrzynia biegów?
m6riano - 07-01-2012, 17:59
A nie lepiej ci podjechać do Japaneze? On sie też zajmuje wyciąganiem i naprawą skrzyń.
komarsnk - 07-01-2012, 18:51
m6riano napisał/a: | A nie lepiej ci podjechać do Japaneze? On sie też zajmuje wyciąganiem i naprawą skrzyń. |
Hmmm.. Bydgoszcz a Pabianice to tak deko nie za blisko od siebie
eggforever - 07-01-2012, 19:32
Nie chce korzystać z usług Japaneze bo dla mnie jest osobą niekompetentną. Po drugie jak komarsnk zauważył odległość jest spora więc spróbuje skorzystać z usług polecanych przez krzyżaka i wyślę ją do T.Michalaka. Pytałem jakie łożyska zakłada, to mówił, że oryginalne mitsubishi. Cena za naprawę nie jest wygórowana więc za około 1,5-2 tygodnie powinienem cieszyć się ciszą w samochodzie.
Jeśli ktoś wysyłał skrzynie i zna wagę, to proszę o jej podanie.
m6riano - 07-01-2012, 20:17
Cytat: | Nie chce korzystać z usług Japaneze bo dla mnie jest osobą niekompetentną. |
Możesz powiedzieć dlaczego jeśli to nie tajemnica bo ja na wiosne zamierzałem jechać właśnie do niego na naprawe skrzyni i wymiane przy okazji sprzęgła
eggforever - 07-01-2012, 21:28
m6riano napisał/a: | Cytat: | Nie chce korzystać z usług Japaneze bo dla mnie jest osobą niekompetentną. |
Możesz powiedzieć dlaczego jeśli to nie tajemnica bo ja na wiosne zamierzałem jechać właśnie do niego na naprawe skrzyni i wymiane przy okazji sprzęgła |
PW
Kamil_Ziomek - 08-01-2012, 14:58
Ja jak wyciągałem skrzynię to na oko z tego co pamiętam to z 60 kg waży.
eggforever niekompetentną w sprawie napraw czy kupna części??
eggforever - 08-01-2012, 21:00
Kamil_Ziomek 60kg to jest górna granica opłacalności wysyłki w moim przypadku. Mam nadzieję, że się zmieszczę Dzięki za odpowiedź.
Jeśli chodzi o Japaneze to próbowałem tylko zrobić u niego zakupy, nic mi nie naprawiał, w sumie dopiero jak zacząłem się interesować naprawą skrzyni i sprzęgła to się dowiedziałem, że również prowadzi serwis.
Hugo - 08-01-2012, 21:43
Kamil_Ziomek napisał/a: | Ja jak wyciągałem skrzynię to na oko z tego co pamiętam to z 60 kg waży | Nie wierzę, że aż tyle.
deejay - 08-01-2012, 22:31
Hugo napisał/a: | Kamil_Ziomek napisał/a:
Ja jak wyciągałem skrzynię to na oko z tego co pamiętam to z 60 kg waży
Nie wierzę, że aż tyle. |
Skrzynia waży ok 30 kg max .
Hugo - 08-01-2012, 23:09
deejay napisał/a: | Skrzynia waży ok 30 kg max . | To już bardziej realne.
deejay - 08-01-2012, 23:11
Hugo napisał/a: | deejay napisał/a:
Skrzynia waży ok 30 kg max .
To już bardziej realne. |
Natargałem sie tego troche więc wiem co mówię .
Krzyzak - 09-01-2012, 06:38
Max 30 kg. Pamiętam, że targałem skrzynię u Kibloo (manual V6) oraz od Sigmy Scandika i żadna nie przekraczała 30 kg.
|
|
|