[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Antena automatyczna i dachowa
muka997 - 16-11-2016, 16:34
na ostatnim zdjęciu to masz masy
co do zasilania wtyczce to na jednym pinie zasilanie jesz ciągle, nawet po wyjęciu kluczyka a na pozostałych pojawia się po włożeniu i przekręceniu kluczyka w stacyjce, bardziej dokładne info z zdj jest wcześniej
lutekwwl - 16-11-2016, 18:03
A gdybym chciał zamontować najzwyklejszą antenę, bez chowania się i tyle. Ładny bat + co tam powinno być?
Który to jest kabel antenowy?
Który zestaw antenowy wraz z silnikiem był by najlepszy do zamontowania?
http://allegro.pl/antena-...6218862494.html Czy takie coś się nadaje?
muka997 - 16-11-2016, 19:30
ja identyczną montowałem i nadal działa
najlepsza byłaby oryginalna a z dostępnością jest różnie
nie masz tego kabla na zdjęciach, ale powinien być wpięty do oryginalnej anteny,wtyczka wygląda tak:
https://www.google.pl/sea...oxZxMDb4zEgM%3A
jeśli nie jest wpięty kabel antenowy to powinien gdzieś tam w głębinach być
lutekwwl - 16-11-2016, 20:55
No dobra, antena kupiona, jak przyjdzie to będe z nią walczył i gdyby coś nie szło to prosił o pomoc
Ksiao - 17-11-2016, 16:40
lutekwwl na drugim zdjęciu masz przewód biało-czarny podłączony do jakiegoś przewodu który gdzieś się kończy?? Bo ten biało-czarny co powinien wchodzić do kostki i jest odpowiedzialny za wysuwanie i chowanie anteny a drugi koniec tego biało-czarnego jest w kostce od radia (zapewne juz inny kolor ale )
piotrkor1 - 17-11-2016, 19:28
muka997 napisał/a: | najlepsza byłaby oryginalna a z dostępnością jest różnie |
Zakładałem niedawno w V6 koszt wkładu anteny 200zł.
Trochę jest z tym gimnastyki zwłaszcza z wyciąganiem urwanego bata i jego części
nie wspominając o nawinięciu żyłki na bęben.
lutekwwl - 22-11-2016, 18:02
Antena od daewoo kupiona. Polutowane, poprzykrecane. Wszystko ładnie śmiga
larelijux - 28-01-2017, 13:10
Mam problem, antena automatyczna nie działa, nie wiem czy jest odłączona, czy nie działa silniczek - nie obchodzi mnie to szczerze powiedziawszy. Nie widziałbym w tym problemu gdyby nie fakt, że nie chce się ona do końca schować - wystaje ostatni fragment (można go umocnić trzymając u podstawy na wysuniętej całkowicie i chowając, przez co prawie cała antena jest wokół niego). Jest to mały szczegół, ale mi nie daje po prostu spokoju, zaburzając wygląd całej sylwetki.
Znacie jakąś solucję tego problemu? Czemu to nie chce do końca się schować? Da radę to naprawić bez ściągania całego silniczka z samochodu? Dodam, że nie interesują mnie zamienniki od Daewoo, chcę po prostu, żeby ta antena była permanentnie schowana.
EDIT: rozważałem opcję wymiany całości, opcje są dwie: kupić zestaw od "Daewoo" za 70 złotych, pobawić się z lutownicą (której niestety nie mam... A zdecydowanie by się przydała), ale z tego co czytałem forumowiczom padały po okresie około 2-3 lat. Druga opcja to kupno sprawnej używki ori za około 300 pln co również nie ma sensu, bo to może się rozlecieć po miesiącu. Dlatego wolę już zrezygnować z tego bajeru.
KevinRutkowski - 12-03-2017, 16:51
Ja odłączyłem antenę całkowicie bo skrzeczała czasem i po problemie
Lucek_37 - 12-03-2017, 17:35
KevinRutkowski napisał/a: | Ja odłączyłem antenę całkowicie bo skrzeczała czasem i po problemie |
To żadne rozwiązanie. Po to ktoś wymyślił i wsadził automatyczną antenę do Gala żeby to działało i auto się prezentowało.
Heinzse - 12-03-2017, 17:42
Ja w swoim nie mam juz wcale anteny a przy okazji roboty blacharki nawet slad po niej znikł i mi sie podoba wyglad
Lucek_37 - 12-03-2017, 18:02
Heinzse, No tak jak to zrobiłeś to jeszcze sie zgodze.
piotrkor1 - 12-03-2017, 20:41
larelijux napisał/a: | Mam problem, antena automatyczna nie działa, nie wiem czy jest odłączona, czy nie działa silniczek - nie obchodzi mnie to szczerze powiedziawszy. Nie widziałbym w tym problemu gdyby nie fakt, że nie chce się ona do końca schować - wystaje ostatni fragment (m |
Tu jest link jak to Rosjanie rozwiązali:
https://www.youtube.com/watch?v=DaqvvmajJrE
Hugo - 12-03-2017, 21:55
Wywalili ułamany kawałek paska zębatego i złożyli na reszcie paska i antena wysuwa się o kilkanaście cm mniej. Miałem tak kiedyś, odbiór fal radiowych tragedia. Nawet RMF FM przerywało.
wierzbiks - 14-03-2017, 15:27
Ja zamówiłem sam bat anteny z paskiem z aliexpress i po złożeniu antena elegancko się chowa, ale przy wysuwaniu cały czas słychać "terkotanie" (trybik przeskakuja po pasku) i wysuwanie kończy się po kilkunastu sekundach. Tak jakby przy wysuwaniu opór paska był zbyt mały i silniczek cały czas próbuje wypchnać antenę. Jakieś pomysły?
|
|
|