To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - LPI VIALLE

wojtimil - 02-02-2012, 19:21

Znacie kogoś kumatego z Lublina kto mógłby się zająć moim problemem z odpalaniem?
kamir - 02-02-2012, 21:15

może poczytaj __TU__
wojtimil - 03-02-2012, 16:56

Tego Pana to znam. Chodzi mi o speca od Vialle
adaśko - 06-02-2012, 10:49

wojtimil, ja byłem w Lublinie w firmie Prima gaz na ul.Rowerowej 7 gdzie przerabiali mi instalacje lpi na lpg wiec maja kompa do tej instalacji i znaja sie na robocie. namiary do nich:
81 5345137, 602388665 www.primagaz.pl

szatan666 - 08-02-2012, 21:56

90alcatraz90 napisał/a:
gdzie moge sprawdzic jaką mam instalację? Pod maską nie widzę zadnych elementów od instalacji :/ papiery mam tylko od butli. wlew mam w prawym błotniku czyli ta holenderska??

Sprawdz jakiej firmy masz emulator , powinien byc gdzies na przegrodzie czołowej , prawdopodobnie masz holenderke G3

skull - 11-07-2012, 22:11

kupiłem miśka z Holandii z LPI i jest taki problem powtarzający się raz na jakiś czas,podczas jazdy w trasie silnikiem delikatnie szarpnie i zaświeci się check po powrocie do domu podłączam pod kompa i zawsze ten sam błąd "P0302 wykryto nie poprawny zapłon" zmieniają się tylko numery cylindra to nr.2 innym razem nr.4. Naprawiam auta,ale w instalacjach LPG nie siedzę,a wygląda mi to na problem z gazem.Świece zmieniłem na nowe,fajkocewki sprawdzane.Nikt w okolicy nie ma z gazowników kompa do tych instalacji Holednerskich,może ktoś z klubowiczów przerabiał podobny problem.
Karwoś - 12-07-2012, 08:07

lpg-forum.pl - moze tam pomogą.
Anonymous - 12-07-2012, 09:58

skull napisał/a:
kupiłem miśka z Holandii z LPI i jest taki problem powtarzający się raz na jakiś czas,podczas jazdy w trasie silnikiem delikatnie szarpnie i zaświeci się check po powrocie do domu podłączam pod kompa i zawsze ten sam błąd "P0302 wykryto nie poprawny zapłon" zmieniają się tylko numery cylindra to nr.2 innym razem nr.4. Naprawiam auta,ale w instalacjach LPG nie siedzę,a wygląda mi to na problem z gazem.Świece zmieniłem na nowe,fajkocewki sprawdzane.Nikt w okolicy nie ma z gazowników kompa do tych instalacji Holednerskich,może ktoś z klubowiczów przerabiał podobny problem.

Słuchaj jest to typowy problem przy samochodach z gazem. Niektóre dobrze znoszą niektóre wywalają check. Wiem to na pewno że nie wywali się check w autach przy gazie jeżeli mają sprawny kat. nie wywali wtedy nawet w samochodach na 2 sondach. Choć szybciej wywala w samochodach na 2 sondach niż na jednej. Jaki masz gaz? jaką instalacje?

skull - 12-07-2012, 20:49

mam instalację LPi Vialle+lubryfikator rozdzielacz taki jak na fotce zapożyczonej z innego forum;)

u mnie oczywiście nie ulatnia się gaz;) nie wiem której to generacji LPi.

Anonymous - 12-07-2012, 21:12

skull napisał/a:
mam instalację LPi Vialle+lubryfikator rozdzielacz taki jak na fotce zapożyczonej z innego forum;)
Obrazek
u mnie oczywiście nie ulatnia się gaz;) nie wiem której to generacji LPi.

Nie powinieneś mieć problemu z tą instalacją jest to instalacja V-gen. Pompa gazu może tobie nieraz delikatnie zwolni, co da mniejsze ciśnienie i wtedy dlatego zapala się check. Ja znowu mam też instalacje gazu ciekłego ale JTG ICOM i w tych instalacjach zawsze jest problem z pompą gdyż nasz gaz jest zanieczyszczony. Ja miałem takie samo zachowanie i wkońcu padła Pompa. A przypadkiem nie hałasuje ci ta pompa w butli??

skull - 12-07-2012, 21:29

manieklakmech napisał/a:
A przypadkiem nie hałasuje ci ta pompa w butli??

a to muszę posłuchać,bo auto długie butla za ostatnim rzędem siedzeń jeszcze zabudowana to nie usłyszę podczas jazdy,

Anonymous - 12-07-2012, 21:34

skull napisał/a:
manieklakmech napisał/a:
A przypadkiem nie hałasuje ci ta pompa w butli??

a to muszę posłuchać,bo auto długie butla za ostatnim rzędem siedzeń jeszcze zabudowana to nie usłyszę podczas jazdy,

jak chodzi na wolnych będziesz ją słyszał, choć w viale jest zabudowana pompa w plastiku. A nanometr który pokazuje ciśnienie jakie idzie masz coś takiego?? jak tak to patrzysz na zapłonie ile daje a potem po odpaleniu, jeżeli różnica jest 3Bar to jest ok jak mniej to kończy się pompa. Jak znajdę to wyślę ci dokłądny opis jak sprawdzić ciśnienie jeśli nie masz manometru

90alcatraz90 - 16-08-2012, 19:29

siemka, mam problem z przełączeniem na gaz. Zaczęło się od CE podczas jazdy na gazie (tylko na gazie) - po odczytaniu błędu wyszło na sonde. Po jakimś czasie CE przestało się pokazywac więc zlekceważyłem problem, aż w pewnym momencie zaczął szarpac na gazie i w konsekwencji nie można już przełączyc na gaz. Po przełączeniu słychac "pstryk" w butli tak jak by pompa się włączyła lecz auto gaśnie. Niedawno podczas jazdy udało mi się nawet przełączyc na gaz i przejechac ok 10 km do domu ale gdy otwierałem bramę samochód zgasł i już nie przełączył na gaz. Do Konina mam trochę daleko. Macie jakieś pomysły??
Anonymous - 16-08-2012, 19:44

90alcatraz90 napisał/a:
siemka, mam problem z przełączeniem na gaz. Zaczęło się od CE podczas jazdy na gazie (tylko na gazie) - po odczytaniu błędu wyszło na sonde. Po jakimś czasie CE przestało się pokazywac więc zlekceważyłem problem, aż w pewnym momencie zaczął szarpac na gazie i w konsekwencji nie można już przełączyc na gaz. Po przełączeniu słychac "pstryk" w butli tak jak by pompa się włączyła lecz auto gaśnie. Niedawno podczas jazdy udało mi się nawet przełączyc na gaz i przejechac ok 10 km do domu ale gdy otwierałem bramę samochód zgasł i już nie przełączył na gaz. Do Konina mam trochę daleko. Macie jakieś pomysły??

jaka instalacja viale?? jak tak to rozglądaj się za pompą prawdopodobnie pasuje od jakiegoś forda paliwowa za 74zł odezwij się do gazownika łask ul. Polna tel: 603918716

AArti - 17-08-2012, 22:25

manieklakmech napisał/a:
jaka instalacja viale?? jak tak to rozglądaj się za pompą prawdopodobnie pasuje od jakiegoś forda paliwowa za 74zł odezwij się do gazownika łask ul. Polna tel: 603918716

Nie pisz kolego bzdur - naczytałeś się gdzieś na forach lub ktoś Ci coś powiedział i powielasz tylko "farmazony".
Pompa "paliwowa" siedzi w instalacji V generacji firmy ICOM JTG, a nie w VIALLE.
Firma GOMAR,do któej podałeś tel. nie naprawia sama instalacji Vialle - pompy robią wysyłkowo - są poprostu pośrednikami.

[ Dodano: 17-08-2012, 22:29 ]
90alcatraz90 napisał/a:

Jak masz Vialle nie musisz jechać do Konina - mogę dać Ci namiar na mojego kolegę w Zielonej Górze, który Ci tą instalację ogarnie fachowo.W razie czego odezwij się do mnie na vialle.lpi.garage@op.pl, ba na forum zaglądam sporadycznie.