[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Antena automatyczna i dachowa
Hugo - 06-10-2017, 21:15
Lucek_37, też mi bajer, antena elektryczna. Miał taką nawet Hyundai Accent z 1996 r.
tresorex - 06-10-2017, 21:42
Pewnie to cena przeliczona z euro wg tej co jest w magazynie w Holandii + transport + marża aso. 99% części które nie są eksploatacyjnymi mają takie ceny.
Lucek_37 - 06-10-2017, 21:48
Hugo, dlatego mówię że cena to po prostu wymysł ASO. To żaden bajer ale jak chcesz mieć to płać jak za zboże. Tobie łatwo mówić bo masz rekina na dachu
Hugo - 06-10-2017, 22:08
Lucek_37 napisał/a: | Tobie łatwo mówić bo masz rekina na dachu | To atrapa. Radio odbiera z ori anteny, no prawie ori, bo maszt jest od Daewoo
jacek11 - 06-10-2017, 22:14
Kurcze,a antena w moim kombi to jakaś tragedia. Nawet jak dałem dodatkowy wzmacniacz,to nie ma szału. Tyle tylko,że teraz jak włączę ładowarkę do telefonu,to bardziej zakłóca. Chyba założę taką jak była we fiacie 125P Taką na przedni błotnik
Hugo - 07-10-2017, 08:46
Na szczęście moja odbiera fantastycznie.
p_bladek - 27-10-2017, 12:59
Panowie gdzies kiedys na forum było o ustawieniu funkcji radia, tak aby przy słuchaniu mp3 lub cd antena była schowana a wysuwała sie tylko podczas słuchania radia, ale za groma nie moge teraz tego znależć. Jaką to funkcje trzeba włączyc/wyłączyć? Pozdrawiam.
[ Dodano: 08-11-2017, 22:32 ]
p_bladek napisał/a: | Panowie gdzies kiedys na forum było o ustawieniu funkcji radia, tak aby przy słuchaniu mp3 lub cd antena była schowana a wysuwała sie tylko podczas słuchania radia, ale za groma nie moge teraz tego znależć. Jaką to funkcje trzeba włączyc/wyłączyć? Pozdrawiam. | Odpowiem sam sobie, nie wszystkie radia to obsługuja. Założyłem manualne sterowanie anteną.
Hugo - 17-12-2017, 16:20
Chciałem doprowadzić do ładu moją antenę w Galu, bo od zeszłej zimy przestał składać się ostatni, najgrubszy segment i zastanawiam się jakiego smaru użyć do nasmarowania zębatek oraz paska zębatego masztu? Oryginalny smar ma kosystencję kremu. Myślałem o wazelinie technicznej, ale przy obecnych temperaturach jest dosyć gęsta, a przy dużych mrozach pewnie może stwarzać duże opory. Maszt chciałem posmarować parafiną. A można do zębatek i paska zębatego użyć np. smaru grafitowego od przegubów?
p_bladek - 17-12-2017, 17:23
Hugo napisał/a: | Chciałem doprowadzić do ładu moją antenę w Galu, bo od zeszłej zimy przestał składać się ostatni, najgrubszy segment i zastanawiam się jakiego smaru użyć do nasmarowania zębatek oraz paska zębatego masztu? Oryginalny smar ma kosystencję kremu. Myślałem o wazelinie technicznej, ale przy obecnych temperaturach jest dosyć gęsta, a przy dużych mrozach pewnie może stwarzać duże opory. Maszt chciałem posmarować parafiną. A można do zębatek i paska zębatego użyć np. smaru grafitowego od przegubów? | Używam tego, praktycznie oryginał http://allegro.pl/smar-tf...6103610230.html
larelijux - 17-12-2017, 17:37
Jak sam się zagłębiałem w ten temat, to doszedłem do wniosku, że smar silikonowy to najlepsze rozwiązanie.
Krzyzak - 17-12-2017, 21:24
dokładnie ten smar - silikonowy z teflonem
dawno temu stosowany do magnetowidów i przekładni zębatych, świetnie nadaje się do plastików
Hugo - 17-12-2017, 21:42
Dzięki.
[ Dodano: 18-12-2017, 08:13 ]
Szybkie pytanie: czy antena elektryczna z Galanta EA pasuje P&P do Galanta E50, czyli poprzedniej generacji?
tresorex - 18-12-2017, 08:55
Dobre pytanie czy smarować teleskop anteny... ja kiedyś posmarowałem jakimś smarowidłem i po kilku dniach był bardzo mocno oklejony brudem, więcej to zaszkodziło niż pomogło. Chyba wystarczy że będzie się go utrzymywać w czystości i bez smaru.
Hugo - 18-12-2017, 12:27
Teleskop chcę posmarować parafiną.
Krzyzak - 19-12-2017, 11:46
tresorex napisał/a: | ja kiedyś posmarowałem jakimś smarowidłem i po kilku dniach był bardzo mocno oklejony brudem | heh, mam tak samo - posmarowałem olejem maszynowym, takim do maszyn do szycia... faktycznie antena zrobiła się czarna, ale powiem, że nawet fajnie wygląda - większość teleskopów jest srebrna a tu taka czarna, matowa
|
|
|